A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Inspiráló és karakteres munkakörnyezet

2017 végén vehették birtokba a Prime Rate Kft. munkatársai vadonatúj, minden ergonómiai és esztétikai igényt kielégítő gödöllői irodaházukat, mellyel Az Év Irodája versenyre is neveztek. A projekt tervezői arra törekedtek, hogy az ipari parkok épített környezetére jellemző monotónia és „dobozos” design megoldások helyett egyszerű eszközökkel, friss és értékálló belsőépítészeti minőséget hozzanak létre, amely arculati elemeként is működik.

Reload Építészstúdió 2016-ben kapott megbízást a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó Prime Rate Kft-től az új, gödöllői gyártócsarnokukhoz tartozó fogadóépület belső tereinek megtervezésére. A fogadóépületnek egyszerre kell munkahelyként (irodaházként) és a megújuló Prime Rate brand arculati elemeként is működnie. A megbízás egy egyszerű, letisztult, de megjelenésében mégis egyedi, az ipari parkok területén megszokott minőségű beruházásoktól eltérő, magasabb színvonalú enteriőr megteremtésére szólt. Fontos elvárás volt, hogy a belső tér a cég profilját adó nyomdaipari tevékenységekre reflektáljon, egyúttal igényes és időtálló munkakörnyezetet is teremtsen a munkatársak számára. A tervezés során nemcsak a már terveken kialakult építészeti terek „felöltöztetése” volt az elvárás, hanem a belső térkapcsolatok - az addigra kikristályosodott megbízói elképzelések – újra gondolása is.

Az ipari parkok építészetének funkcionális világába becsempészett legkisebb kreativitás is nagyban gazdagítja az épített környezetet amellett, hogy a munkatársak számára egy - az ipari szektorban - szokatlanul magas minőségű munkakörnyezetet biztosít. A projekt tervezői - Petőcz-Tóth Anikó, Csizmadi Péter DLA és Weiszhaupt Viktória - arra törekedtek, hogy az ipari parkok épített környezetére jellemző monotónia és „dobozos” design megoldások helyett egyszerű eszközökkel, friss és értékálló belsőépítészeti minőséget hozzanak létre.

A belső terek kialakításakor a koncepció alapját a nyomdaiparra jellemző színek és textúrák világának sokszínűsége adta. Megragadták a nyomdaiparra jellemző technológia letisztult, átlátható rendszerét, ötvözve a felhasznált alapanyagok adta sokrétű megjelenés lehetőségével. Nemcsak a színek, a fény, de a tapintás is fontos szerepet játszik egy-egy igényes grafikai, nyomdai munka befogadásakor. Arra törekedtek, hogy a belső tér már az első pillantásra megragadó legyen, egy igényes grafikai kiadvány befogadásához hasonlóan. A réz megjelenése finom utalás az ipari technológiára. Az előtér betonhatású falfelületén a cég logójával építenek egy új textúrát, melyet a felületet megvilágító falikarok emelnek ki. Az üvegfelületek átlátásai, a terek egymásba folyó rendszere, a letisztult, igényes grafikai munkákra jellemző érzést teremti meg. Az étkező – ellentétben az irodák, tárgyalók és a lobbi letisztult eleganciájával – a játék, a pihenés tere, ahol egy másik világot, a ’60-as évek amerikai gyorsétterem interiort idézi meg, a koncepcióba illő apró utalásokkal, mint pl. az étkező boxok, a fém lámpák, vagy éppen a festett téglafelület és telített színek.

Az interior úgy képes a cég arculati elemeként működni, hogy megkülönböztethető karaktert sugároz. Emellett azonban még fontosabb, hogy A Prime Rate dolgozói egy olyan új és motiváló munkakörnyezetben dolgozhatnak, amit korábban nem kaptak meg. A cég vezetősége felismerte, hogy a rendezett, igényes munkakörnyezet nem csak kifelé üzenet a cégről, de befelé, a munkatársak felé is a megbecsülés, a munkájuk elismerésének üzenete. A tervezést kezdetén megegyezés született, hogy a tervek ne csak kifelé gondolkodva készüljenek, hanem belül is nézzenek körül. Vizsgálják meg a munkatársaik igényeit és próbáljuk a két dolgot (kifelé és befelé kommunikálás) egy platformra hozni, olyan munkakörnyezetet teremteni, mely ösztönzőleg hat és büszkévé tesz.

Fontos eleme volt projekt sikerének a kivitelezést végző Térváz Kft, amely elkötelezett a minőségi munka mellett és a Reload Építészstúdióval korábbi sikeres munkáik eredményeképpen, már egy jól összeszokott csapatot alkotnak. A legfontosabb visszaigazolás ebben a belsőépítészeti projektben az volt, hogy egy határozott belsőépítészeti koncepcióval, meghatározott anyagi kerettel és feszített tervezési idő alatt is lehetséges egy szerethető, inspiráló és karakteres munkahelyi környezet megteremtése. Mindezt úgy, hogy a térkapcsolatok és belsőépítészeti hangulatok kialakításakor a tervezők nem kényszerültek a munkavégzés funkcionalitása ellen ható kompromisszum megkötésére.

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!