A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Invázió a budapesti irodapiacon. Art deco, birodalmi székhely, wellbeing – lehet választani!

Csaknem negyedmillió négyzetméternyi új állomány került a budapesti irodapiacra 2018-ban. A változatosság gyönyörködtet, mert a legkülönbözőbb stílusú és adottságú épületekről beszélhetünk. Nagy a kereslet, alacsony az üresedés, vagyis még egy ideig rendben lesz az irodapiac.

Összesen 230 ezer négyzetméternyi új irodát adtak át 2018-ban a Budapest Research Forum adatai alapján, amely régóta nem látott nagyságrendet mutat. Összehasonlításként utoljára tíz éve a válság körüli időkben beszélhettünk ekkora volumenről. Vagyis nagyjából egy évtized alatt heverte ki a piac a krízist, amelyből tanult is a szakma, hiszen ma már a fejlesztések jelentős előbérlettel kalkulálnak, vagyis nem beszélhetünk „kamikáze” beruházásokról. Az üresedés némileg emelkedett, jelenleg 7,3%, de ez még mindig nem különösebben jelentős, főleg ha a strukturális üresedés pár százalékát lecsípjük a statisztikából.

Az új házak szinte azonnal megtelnek, a felújítottak szintén kedvező mutatókkal rendelkeznek, hiszen az éves bruttó kereslet 535 ezer m2 volt, így idén is a bővülés lehet a fő célkitűzés, aztán majd meglátjuk. Jósolni nem sok értelme van, mert még sohasem vált be. További pozitívum, hogy nagy a választék, még ha igyekezni is kell a cégeknek, hogy le ne maradjanak, hiszen pár ezer négyzetméteres ékszerdobozoktól kezdve a nagy volumenű, látványos épületekig sokféle ingatlant adtak át a tavalyi évben.

Kezdjük a kályhánál!

A Váci úton köttetnek a legnagyobb dealek, nagyságrendben ez a lokáció kiemelkedő a bérleti szerződések kapcsán. Itt hatalmas a választék, kisebb-nagyobb projektek valósultak és valósulnak meg. Kezdjük a Váci Greens irodaparkkal, ahol az Atenor még a tavalyi év elején átadta a negyedik épületét is, azaz a 16 ezer m2-es D irodaházat. De nincs megállás, hiszen gőzerővel dolgoznak a következő fázison, így ha elkészül az „E” és „F” épület, akkor összesen 130 ezer m2-nyi területtel számolhatnak a bérlők. Mind a négy működő irodaházat eladták, és ha minden jól megy, akkor a gigaprojekt befejezése után akár tízezer alkalmazott is ide járhat dolgozni.

De az irodafolyosó más szakaszain is aktívak voltak a fejlesztők, hiszen a Róbert Károly körút közelében megnyílt a 22 ezer m2-es GTC White House is, ahol a régi loftos gyárszerkezetet vegyítették a vadonatúj épülettel. Itt működik a BlackRock innovációs központja, amely a világ legnagyobb pénzügyi alapkezelője. A Dózsa György út felé tendálva láthatjuk a LEED és BREEAM minősítéssel egyaránt rendelkező 25 ezer négyzetméteres Promenade Gardens irodaházat, amely a  Horizon Development munkája, és amelyre azonnal lecsapott az Erste Ingatlan Alap.

A Futureal-csoport is régi szereplő a Váci úton, elég csak a Vision Towers irodakomplexumot említeni, nem csoda, hogy innen egy ugrásnyira néztek ki maguknak egy telket. Itt már meg is épült az Advance Tower első fázisa 12 ezer m2-nyi területtel, amely megszerezte a BREEAM és a WELL minősítést is. De a második fázis 8 ezer négyzetmétere is jól halad, idén ezt a blokkot is átadják.

Budán is épülnek az irodaházak

Budán is folyamatosan adják át az új ingatlanokat. Óbudán a Graphisoft Park újabb fázissal gazdagodott, hiszen megnyílt a 13.000 m2-es South. Az irodanegyed éppen 20 éve nyitott meg, és a jeles évfordulót bővítésekkel ünnepelte. Ilyen mértékű növekedésre a park történetében utoljára 2006-ban került sor, vagyis a helyszín továbbra is nagyon vonzó elsősorban a technológiai cégek számára. Ahogy halad a régi gyárterület rehabilitálása, úgy várható, hogy az irodapark tovább bővülhet. Ráadásul ez az ingatlanegyüttes hasonlít leginkább a sokak által irigyelt kaliforniai kampuszokhoz.

Belbudán is megismerhettünk egy vadonatúj fejlesztést, hiszen megnyílt a Mészáros utcában az 5 ezer m2-es Ecodome irodaház, amelyet a Redwood Real Estate Holding fejlesztett. A spekulatív megközelítés végül sikert aratott, hiszen megtelt az épület, amely rengeteg terasszal rendelkezik, ahonnan csodás kilátás nyílik a várra és a környékre, a Krisztinaváros történelmi miliője egyesül a hipermodern technológiával.

A MOM Park mellett az év második felében átadták a 22 ezer négyzetméteres HillSide Offices épületét is, amely kiváló környezetben helyezkedik el. Az ingatlankomplexum mind tömegközlekedéssel, mind autóval – akár az agglomerációból is – könnyen elérhető, miközben mellette található a Gesztenyés kert, amely a Hegyvidék egyik legnagyobb zöld parkja számos szolgáltatással és egyéb irodaházzal. Valójában ez a Hegyvidék új üzletközpontja a Városháza mellett található kerületi találkahely mellett.

Sőt, olyan városnegyedben is épült irodaház, amely alapvetően zöldövezet, vagyis a családi házak és villaépületek dominálnak. Ebben az emberközpontú, minőségi életteret kínáló övezetben épült fel a csaknem 6 ezer négyzetméteres Pasaréti Irodaház. Érdekesség, hogy a közelben található a Napraforgó utca, amely arról híres, hogy varázslatos Bauhaus lakóvillák övezik. Az utca egyébként 1931-ben épült kísérleti lakótelepként, ezzel ma is kiegyeznénk.

A fővárosi agglomerációban elhelyezkedő Tópark története több mint egy évtizedre nyúlik vissza, de úgy tűnik, hogy hepienddel zárul majd a projekt, hiszen az újratervezés és optimalizálás után már több ingatlant is átadtak, így a Be My City területén az új lakóházak mellett elkészült a 15 ezer m2-es Tópark Offices is.

Pesten több ponton támad a piac

A Váci úti mellett Pest több alpiacán is építkeznek, illetve irodaházakat adnak át. Még az év első felében a Belvárosban készült el a 2.630 m2-es Markó Irodák 9 irodaház, amely egy igazi gyöngyszem a piacon, hiszen az art deco ingatlan eredetileg transzformátorháznak épült. A nagyszabású átalakítás során a műemléki védettséget élvező homlokzat és néhány belső elem maradt meg, míg a többi rész vadonatúj, a közös többszörös az elegancia.

A Hungária Körgyűrűn a Fradi-pálya mellett adták át idén a 60 ezer m2-nyi térrel rendelkező Magyar Telekom székházat, amely nagyságrendjében három átlagos irodaépülettel is felér. Az ország legnagyobb irodaházának számító épületben 4500 munkahely létesült, és számos különleges elemmel is rendelkezik, így például a bejáratot hét, 22 méter magas pillér övezi, de látványos megoldás a 15 ezer négyzetméteres üveghomlokzat is, amelyeket nagyobb bemarások színesítenek.

A Soroksári úton sem állt meg az élet, ahol a Skanska átadta a 36 ezer négyzetméteres Mill Parkot, amelyre szintén lecsapott az Erste Ingatlankezelő. Az ingatlan csaknem felében az IT Services Hungary rendezte be új székházát, míg a nagyobb felét más bérlők foglalták el. Az épület különlegessége a hatalmas, 5500 m2-es belső parkja, ahol számos eszköz használatával lehet dolgozni vagy éppen relaxálni.