A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Iroda a Gyűrűk Ura földjén, ahol Szauron és a hobbitok együtt dolgoznak

A Spaceworks tervezte a The Icehouse közösségi iroda új – csaknem 1200 m2-es – munkahelyét Aucklandben, Új-Zélandon.

A The Icehouse az elmúlt három évben villámgyorsan növekedett Új-Zélandon, ráadásul újabb és újabb igények merültek fel, amelyek nagyobb munkahely kialakítására ösztönözték a cég vezetőit.

Ennek apropóján kérték fel a Spaceworkot, hogy egy hatékony és inspiráló teret alkossanak rövid határidővel kis költségvetésből. A tervező cég mindenesetre megfelelt a kihívásnak, hiszen egy rugalmas és lendületes coworking központot alkotott.

A közösségi terek tervezése a látszat ellenére nagyon is precíz munkát igényel, hiszen a legkülönbözőbb iparágakból érkeznek a dolgozók a legkülönbözőbb igényekkel és személyiség attitűdökkel, vagyis a diverzifikáció, a megfelelő számú és típusú munkaállomás létrehozása igazi művészet.

A hely eredetileg egy 1920-as években épült textilüzem volt, amelynek a struktúrája alkalmassá tette a coworking iroda kialakítását, azonban az elmúlt évszázad nem múlt el nyomtalanul az épület műszaki és esztétikai állapotát tekintve.

Az új igényeknek megfelelően az új helyen több tárgyalótermet, brainstorming zónát és közösségi helyiségeket, csendes tereket és flexibilis munkaállomásokat alakítottak ki. Így aztán számos különböző típusú munkahely jött létre, ahol állva, ülve vagy nyitott terekben meetingelve lehet dolgozni, sőt, a konyha még meg is duplázza azokat a zónákat, ahol munkálkodni lehet.

Az új dizájn a megfelelő inspirációval támogatja a vállalkozói szellemet, és elősegíti a hálózatépítést, illetve megfelelő támogatást biztosít a startupok számára. Az új-zélandi vállalkozásokat úgy is segítették, hogy a bútorok jelentős része helyi mesterek munkája vagy tervei alapján születtek meg.

Fotók: Allen Nicholson