A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Irodai tech újdonságok, amik nélkül lehet élni, de nem érdemes

Az elmúlt 20 évben tanúi lehettünk, hogy milyen szép ívet futottak be az irodatér kialakítások. A dolgozók nagy örömére a design mellé az ergonómia és a hatékonyság növelését célzó egyéb technológiák is bekapcsolódtak.

A folyamatnak azonban közel sincs vége, sőt, egymást érik a látványos és remekül működő megoldások. A kritikus felhasználók pedig sorra megrágják őket, tehát csak az igazán hasznosak maradhatnak. A trendek középpontjában továbbra is az emberközpontúság, a wellbeing, a rugalmasság és a fenntarthatóság áll, de nézzük, hogy ezeken belül mire érdemes idén figyelni.  

IoT

Bár az Internet of Things (IoT) már most is számos irodai eszközbe beköltözött, sokan még nincsenek tisztában a kifejezés jelentésével. Az IoT segítségével az elektromos kütyük elérhetővé válnak az interneten keresztül, sőt akár emberi beavatkozás nélkül képesek kommunikálni egymással. A technológia nem csak a háztartásokban, hanem az irodában is hasznos lehet. Az IoT érzékelők a begyűjtött és kielemzett adatok alapján koordinálják a munkakörnyezetet a leghatékonyabb munkavégzés érdekében, aminek eredményeként mindig megfelelő fényviszonyok között, a legoptimálisabb hőmérsékleten, elegendő friss levegő befújásával dolgozhatunk.

Intelligens tárgyalók

Az irodai megbeszélések nagy része manapság is tárgyalókban történik, ezért fontos, hogy a munkáltató itt is a lehető legjobb feltételeket biztosítsa a munka hatékonysága érdekében. A találkozó menedzselő programok és appok segítenek a szabad helyiségek megtalálásában, lefoglalásában, a létszám és az időpont szerint, sőt a megbeszéléshez szükséges eszközök megrendelésében is. A rendszer minden információt és változást elküld az érintettek számára.

Okos bútorok

A helyiségek mellett a bútorokat is elérték a fejlesztések. Az intelligens asztalokat egy online foglalási platformban kereshetünk és le is foglalhatjuk őket, ami például a co-working terekben igazán jól jöhet. Természetesen választhatunk ülő, álló és állítható modellek közül, amik emlékeznek a paramétereinkre, nem szükséges tehát minden alkalommal beállítanunk őket. A beépített, vezeték nélküli telefontöltők és a mozgásra emlékeztető egészség asszisztens pedig már csak hab a tortán.

Okos tábla

A bútorok mellett nagyon hasznos megoldás az okos tábla is, hiszen mindenki ismeri azt a helyzetet, amikor egy maratoni megbeszélés végén elhangzik a „majd küldök egy memot az elhangzottakról” mondat. Ha nem ránk esett a feladat, hátradőlve várhatjuk, hogy megérkezzen az iromány, ha viszont mi nyertük meg a feladatot, akkor kezdődhet a flipchartra írt szöveg kibogarászása és bepötyögése.

Jó hírünk van, ez már a múlt, hiszen itt a megoldás, az okos tábla. Flipchart helyett - ami egyébként is papírt igényel, tehát nem túl környezetbarát – használhatunk digitális táblát, ami egy szoftver segítségével kapcsolódik a számítógéppel. Ennek köszönhetően használhatunk objektumokat, és a felírt tartalmat le is menthetjük, így rögtön értékes munkaidőt takaríthatunk meg az újrapötyögés helyett.

A kínálat már Magyarországon is figyelemre méltó. A technológiák terén választhatunk a fizikai érintést érzékelő modellek vagy a hagyományos táblákhoz kapcsolható, infra- és ultrahangos, illetve elektromágneses érzékelőket alkalmazó típusok közül is.

Az irodai környezet megállás nélkül fejlődik, hogy minél könnyebbé és hatékonyabbá váljon a munkavégzés. A jelenleg tapasztalható gyors ütem mellett pedig nem tart majd sokáig, hogy az e-mailhez és az okos telefonokhoz hasonlóan az említett újdonságok is a mindennapjaink részévé váljanak.

Ha érdekelnek a legújabb irodai technológiai megoldások, akkor ott a helyed június 13-án a Proptech Hungary konferencián!

Fotók: shutterstock.com