A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Irodatechnikák, melyek megkönnyítik az irodai életet - I. rész

Az intelligens automatizálási rendszerek az irodába is beköltöztek, hogy leegyszerűsítsék a munkahelyek működését. Legyen szó a munkatérről vagy a közös helyiségekről, az irodatechnikának az a feladata, hogy megkönnyítse és kényelmesebbé tegye az irodában töltött időt. 

A cikk eredetileg az Ingatlan Évkönyv 2017 kiadványban jelent meg, mely kapható az összes budapesti relay és immedio üzletben, és a nagyobb Tesco, Auchan, Spar, Cba boltokban.

 

Okos iroda

A hagyományos recepciók ideje lejárt, a virtuális recepcióké a jövő! A látogatók koordinálását és regisztrálását sokszor megnehezíti a dokumentálás és a papírmunka, főleg, ha egyszerre több vendég érkezik egy irodába – az irodaházakról pedig ne is beszéljünk! A recepció nélküli irodákban a látogatókezelő rendszerek nagyban meggyorsítják a látogatók bejelentkeztetését, és azonnal értesítik az illetékes személyt, akihez vendég
érkezik. A nyilvántartások ezáltal sokkal gördülékenyebben mennek, és az ilyen rendszerek sokkal átláthatóbbak és biztonságosabbak a korábbi módszerekhez képest.

Okosárnyékoló

Az irodaházak hatalmas üvegfelületein beáramló fénynek kis mennyiségben jótékony hatása van, a természetes fény segíti a kiegyensúlyozott munkavégzést, azonban nagy mennyiségben akadályozhatja a hatékonyságot. Különösen nyáron fontos, hogy megfelelő fényvédelemről gondoskodjon az
iroda, így a hővédő fóliák mellett érdemes árnyékolókat is használni. A modern technológiáknak köszönhetően a felhelyezett árnyékolókat mobiltelefonnal lehet irányítani, például redőny esetén a lamellák dőlésszögét is meghatározhatjuk, de a legújabb, komplex eszközök már az előre beprogramozott paraméterek alapján, maguktól állítják be a sötétítőket, és így érik el a kívánt fényviszonyokat.

Okoslámpák

Az irodai világításnak hatalmas szerepe van a jó közérzet fenntartásában, és a hatékony munkavégzéshez is elengedhetetlen, ráadásul télen a világítás fontosabb, mint bármelyik más évszakban. A délutáni órákban sokszor annyira sötét van, hogy nem elég a mennyezeti világítás, kiegészítő fényforrásra is szükség lehet. A mai modern lámpák széles választékban kínálnak egyedi megoldásokat, olyan LED-es asztali verziók is léteznek már, melyek fényerejét és színhőmérsékletét is lehet szabályozni, ráadásul akár okostelefonnal is beállíthatók a szükséges paraméterek!

TIPP: AZ IRODÁKBAN AJÁNLATOS DIMMELHETŐ LÁMPÁKAT HASZNÁLNI, HOGY LEHETŐSÉG LEGYEN AZ ADOTT ÉVSZAKNAK MEGFELELŐEN BEÁLLÍTANI A KÍVÁNT FÉNYERŐT.