A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


IseeQ: a reform-fejvadászok a Gozsdu udvarhoz költöztek

Az IseeQ egy igazán innovatív fejvadász cég, amely a startup közösségépítéssel egyre nagyobb sikereket ér el. Irodájuk a Gozsdu udvarnál igazán egyedi, sokszínű, a konvenciókat abszolút negligáló élettér, ahol egyszerre házigazdának és vendégnek is érezheti magát a betérő vándor.

A Madách Imre útra tartunk, ahol rögtön a Gozsdu udvar sokszínű és multikulturális világába csöppenünk. Innen már csak egy lépés a romkocsmák valósága, ahová fapados járatokkal a világ legkülönbözőbb helyeiről ruccannak ide a fiatalok, hogy megcsodálják Budapest különleges atmoszféráját és építészeti örökségét. Szóval ebben a multikolor hangulatban alakította ki irodáját az IseeQ, amely igazán különleges tevékenységgel foglalkozik. Mondhatnánk divatos szóval, hogy startup, hiszen manapság minden az, ami a régi avíttas kereteket fel kívánja bontani, de itt a tizenegy fiatal tényleg valami újat csinál. Egész nap telefonálnak, e-mail-eznek, tárgyalnak, beszélgetnek, mosolyognak, kávéznak, mindezt a Madách Trade Center B épületének hetedik emeletén. A 166 négyzetméteres irodában szinte csak a falak maradtak, bár néhány határoló felület is leomlott az átalakítás során, és létrejött egy olyan színes, pezsgő atmoszféra, ahol a legkomolyabb dolgok is könnyedén és lazán zajlanak. A cool iroda mintha Jamaicában lenne, vidámak és gondtalanok a fiatalok, és úgy tűnik, hogy ez nem csak a látszat, hanem maga a valóság, hogy efféle közhelyekkel operáljunk.

De persze nem ússzuk meg az IseeQ tevékenységére vonatkozó pár mondatot. Szóval ők amolyan reform fejvadászok. Hogy is fogalmazzunk: hisznek az innovációban, plusz… Mondjuk inkább másként! Tehát nemzetközi szinten startup közösséget építenek különböző programok, dzsemborik szervezésével – legyen az péntekenként egy laza sörözés vagy egy hajókirándulás, netán szakmai rendezvény egy másik országban –, ahol az értékteremtés mellett egy önkéntes információs adatbázist építenek. Így szinte a több mint tízezer főt számláló közösség minden tagját személyesen is ismerik, vagyis nem egy neutrális adathalmaz tornyosul a laptopjukon, hanem hús-vér emberekkel állnak kapcsolatban. A fejvadász-tevékenységüket tehát egészen más dimenzióba helyezik, illetve ehhez kapcsolódóan a munkatársakat kereső ügyfeleik számára is abszolút személyre szabott szolgáltatásokat képesek nyújtani. Hiszen ne felejtsük el, hogy a digitális forradalom időszakában a technológiai cégek is már a szofisztikáció útjára léptek, és már nem tucatszámra keresik az informatikusokat, hanem valóban a tökéletes láncszemet akarják a hálózatukba illeszteni. A nemzetközi közösségük tagjainak kínálnak fel a legkülönbözőbb országokban székelő vállalati munkahelyeket.

Az irodájuk a manapság divatos nyitott munkatérből és a tárgyalókból áll, illetve még két munkaszoba szolgálja ki az igényeket. Amint belépünk az irodába, rögtön szembeötlik a falakon vibráló sokszínű kubusrengeteg, amely egyrészt élénk miliőt teremt, másrészt a frissességet, fiatalosságot és innovációt jelképezi. Amott egy posztmodern kép tart szemmel minket, szinte már belesimul az iroda különleges atmoszférájába, a két kis fotelből álló fogadósarok fölött pedig az IseeQ logója szintén ellenpontozza az irodaház korábbi korok kínálta strukturális adottságait. A fogadósarokból kiindulva szinte libasorban található bal oldalt a három különböző méretű tárgyaló, a legnagyobbhoz pedig egy terasz is dukál, ahol a szikrázó napsütésben bizony kedvünk volna kicsit ejtőzni. A kisebb tárgyalókból szintén kihozták a maximumot, egyedi stílus, és a trendekről nincs is mit beszélni, hiszen az a trend, hogy nincs trend, illetve minden trend. A közlekedő bal oldalán még két szoba található, ahol a már eddig is megtapasztalható sokszínű színvilág dominál, akár csak a toaletten, hiszen még itt sem pihenhet a vándor, még itt is emelkedik a pulzusszám.

Aztán elérkezünk a nyitott térbe, ahol meglehetősen kaotikus állapotok uralkodnak, de ettől lesz természetes minden. A babzsákok mentén egy kényelmes szófán ketten egy laptopba merülnek, miközben fejük felett egy újabb posztmodern festmény függ. De a másik oldalon is láthatunk még behatárolhatatlan stílusú képeket, aztán egy zöld műfű borítja a belső ablakpárkányt, amott meg az ablakokban mindenféle kütyü sorakozik, mintha egy óvodából csenték volna el a nebulók kedvenc játékait. „Színes, fiatalos, friss hangulatot akartunk teremteni, amely felkelti az idelátogatók érdeklődését és ahol a srácok jól érzik magukat. Például ha az interjúszobában leülsz egy színes székre, úgy érzed, mintha otthon a nappalidban beszélgetnél.” – mondja Bócsi Péter, aki egy személyben volt a kivitelező, a belsőépítész, sőt, még a festmények nagy részét is ő készítette. „Valójában egy játszóteret hoztunk létre, ahol a munkatársak és a vendégek egyaránt jól érzik magukat. Jellemző momentum, hogy kávé helyett szörppel kínáljuk a vendégeket, ilyet utoljára a nagymamájától kapott a legtöbb ember” – teszi hozzá Kovács Péter, a cég egyik alapítója. A „posztmodern káoszból” mindenesetre felsejlik a jó kedv, a lendület és a energia, amely minden apró részletet áthat. Így persze könnyű közösségépítéssel foglalkozni, ilyen inspiratív, szubjektív dolgokkal teli munkahelyen sohasem érezzük azt, hogy de jó volna már hazamenni, hiszen itt mindig otthon vagyunk.