A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Itt a lista! Ezeket a magyar irodaházakat adták el idén

Pár napja került nyilvánosságra, hogy a Millennium Towers vételára minden idők legnagyobb irodapiaci tranzakciója Magyarországon, így hát időszerűnek tűnt, hogy a realista.hu összegyűjtse az idei legnagyobb dealeket. Az ingatlanbefektetési piac mindenesetre simán túlszárnyalja a tavalyi volument. És ez nem jóslat, hanem a valóság.

Millennium Towers – CA Immo

A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70.400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, négy épületből álló Millennium Towers irodakomplexumot 175 millió euró értékben. Ez a tranzakció a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése. A vevő a CA Immo közép-európai irodaépületekre szakosodott vállalata. A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette az irodaprojektet a Duna-part közelében, amelyben 2011-ben a Heitman LLC leányvállalata 74 százalékos tulajdonrészt vásárolt. A komplexum már röviddel az átadás után olyan nagy nemzetközi cégek hazai központja lett mint a Vodafone, a Morgan Stanley, a K&H Bank vagy éppen a Lexmark. (Az épületekben kialakított irodák közül már bemutattuk a Vodafone és a Lexmark egyterű munkahelyeit, illetve a K&H Bank központját.)

Park Atrium – Corpus Sireo

A GLL Real Estate Partners által menedzselt Accession Fund értékesítette a Park Atrium irodaházat, korábbi nevén ING-székházat, ahol a Deloitte, az ING és a Roche magyarországi központja is működik. Budapest egyik leghíresebb, többször is díjazott épületének vevője a német befektetéskezelő Corpus Sireo által kezelt alap. A vételár meghaladta az 50 millió eurót. A Felvonulás térrel szemben található 25.450 m2-es épület a 2004-es átadását követően tavaly jelentős átalakításon esett át. Az épület tervezése a holland Eric van Egeraathoz fűződik, aki több ikonikus budapesti épületet is tervezett, mint például az Andrássy Palace irodaházat, de talán ez a legismertebb munkája Magyarországon. Az épület a hírét a kő-, acél- és üvegborításának, kifelé dőlő és töredezett homlokzatának köszönheti, amely arányaiban és kialakításában a környező villákra reflektál. (A Deloitte irodát nemrég újították meg, igazán pazar lett.)

Váci Corner Offices – Zeus Capital

A szlovákiai székhelyű HB Reavis eladta első magyarországi ingatlanfejlesztését, a Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő Váci Corner Offices irodaházat, amely a Zeus Capital Management első magyarországi akvizíciója. A 2014-ben átadott irodaházban mintegy 21 ezer négyzetméter irodaterület található. A bérlők elégedettségét kiválóan mutatja a közelmúltban elnyert rangos „Az Év Irodaháza Bérlői Díj”, amelyet az iroda.hu által szervezett Az Év Irodája verseny díjátadó gáláján kapott a Váci Corner. Az épület rövid időn belül bérlőkre talált, és 2015 végére elérte a csaknem 100%-os bérbeadottsági szintet.

V17 – Diófa Alapkezelő

A WING 2015 végén állapodott meg a Diófa Alapkezelő portfóliójába tartozó Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alappal arról, hogy a fejlesztés befejezésekor megvásárolja a Váci úti irodafolyosón épülő 12.700 m2-es V17 irodaházat. Az irodaház mintegy 80%-át az E.ON Magyarország Zrt. bérli, amely itt alakította ki hazai központját, így már a kezdetektől fogva az energiaóriás igényeire szabták az ingatlant a Lehel téri piac közvetlen szomszédságában.

Eiffel Tér Irodaház – KGAL

A német KGAL alapkezelő az Eiffel Tér irodaházat vette meg, amelyet 2010-ben adták át, a fejlesztők az Europa Capital, a ConvergenCE és a DVM voltak. Az irodaház 16.000 m2 irodaterülettel és körülbelül 6.000 m2 kiskereskedelmi területtel rendelkezik, amelyek között éttermek és kávézók is helyet kaptak. Az irodaház 2010-ben elnyerte a CiJ legjobb irodafejlesztésért járó díját (Best Office Development Award) és a FIABCI Prix d´Excellence második helyezettjének járó díját. A város szívében található épület éppen a Nyugati Pályaudvar mellett kapott helyet, az Eiffel építésziroda legendás ingatlanegyüttesével egy igényes közpark köti össze. (Az épületben bemutattuk már a Dealogic csúszdás, teraszos munkahelyét.)

Millenáris Classic és Avantgarde – Optima Befektetési Zrt.

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. csaknem 32 millió euróért megvásárolta a WING-től a Millenáris Parkban – műemléki környezetben – elhelyezkedő Millenáris Classic és Millenáris Avantgarde irodaházakat. A 20. század elején épült Millenáris Classic műemléki védettségű irodaház, amely a régi Ganz-gyár székhelyeként funkcionált, korhű külső felújításával és modern belsőépítészeti megoldásaival négy szinten 10.300 négyzetméter területet kínál, míg az Avantgarde új építésű, egyedi épülete öt szinten kínál 1965 négyzetméternyi irodát és a tetőszinten egy panorámás tárgyalót. Mellettük a Ganz gyár maradványainak elbontása után közpark épül, így tovább zöldül a környezetük.

Postapalota – Optima Befektetési Zrt.

Az Optima Befektetési Zrt. a WING-től megvette a volt Postapalotát is, amely az 1920-as években épült a Magyar Posta székházaként. A műemléki védettséget élvező, 18.500 négyzetméter alapterületű irodaház Buda Palota néven újul meg. Az ingatlan építési engedéllyel rendelkezik, amelyet az eladó WING készített elő és kapott meg. Az ingatlan 22,3 millió euró vételáron került az alapítványok tulajdonába, míg a felújítás további mintegy 25 millió eurót igényel. A tervek szerint a szecessziós jegyeket viselő eredeti homlokzatot helyreállítják, majd 2018 végén adják át a felújított irodaházat. A projekt különlegessége, hogy a tornyot a Várfok utca felől megnyitják majd a nagyközönség előtt, akik kilátóként használhatják azt.

Hun-Office Irodaház – Optima Befektetési Zrt.

Az Optima Befektetési Zrt. a Debreceni Innovációs Tudásparkban működő háromszintes Hun-Office Irodaházat is megvásárolta, amelynek jelenlegi bérlője az IT Service Hungary (ITSH) Kft., Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkaadója. Az épületet az alapítványok a Hun-Office Kft.-től vették meg 20,4  millió euróért. A 13.500 négyzetméter hasznos alapterületű épületegyüttes 1500 fő befogadására alkalmas. A komplexum a legmodernebb műszaki és környezettudatos elvárásoknak is megfelel. Az irodaház 2016 elején elnyerte Az Év Irodája versenyen Az Év Legzöldebb Projektje díjat is, miután 2014-ben megkezdték az épület BREEAM In-Use minősítését.

East-West Business Center – Erste Ingatlan Kft.

Bár 2015 végén történt, de érdemes megemlíteni, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és - értékesítéssel foglalkozó Erste Ingatlan Kft. megvásárolta az Astorián található ikonikus irodaházat, az East-West Business Centert. Az 1991-ben átadott irodaház a 2008-ban végrehajtott átalakításokat követően immáron 23 ezer négyzetméternyi irodaterületet kínál 9 emeleten. A minőségi, igényes épület központi fekvése és tömegközlekedési kapcsolatai révén a belváros egyik legjobb elhelyezkedésű és méltán kedvelt irodaháza az épület.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.