A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Itt az irodai növénytermesztés úttörője!

A Growroom megreformálhatja az otthoni és irodai kersztészkedést. A segítségével bármilyen belső térben nevelhetünk palántákat, zöldséget, gyümölcsöt.

A Space 10, az IKEA innovációs központja elindította a Growroom projektet. Ahogyan a neve is takarja, ez egy kisebb „termesztőszoba”, vagyis inkább egység, mely bármelyik közösség számára elérhető. A speciális gömb alakú szerkezet lehetővé teszi, hogy az emberek a saját otthonukban is kertészkedhessenek. A fenntartható fejlődést támogató svéd vállalat ezzel azt szeretné elérni, hogy városi környezetben, kert nélkül is élelmiszert lehessen termeszteni. A városi embereknek segít abban, hogy ha csak minimálisan is, de bekapcsolódjanak a termesztésbe, hogy megismerkedjenek az önellátással. A hagyományos gazdálkodáshoz mindenképpen szükség van némi földterületre, de a Growroom erre kínál megoldást. Ráadásul nem foglal egy sok helyet, mivel nem széltében, hanem vertikálisan, emeletenként folyhat a termesztés.

De nem csak otthoni használatra találták ki a gömbszerkezetet, hanem irodákba is jó választás lehet. Például a kollégák nevelhetnek fűszernövényeket vagy a teákhoz gyógynövényeket, esetleg zöldséget, gyümölcsöt is. Ráadásul a termesztésnek jótékony hatása van az elmére, kikapcsol és megnyugtat. Plusz pont, hogy a szerkezet belsejébe be lehet menni, pihenésképpen elég egy széket berakni és mehet is a relaxálás! A közösségformálásban is nagy szerepe lehet, mivel a kollégák beoszthatják, ki mikor gondozza a növényeket – esetleg kisebb csoportokban is folyhat a kertészkedés. És hogy az IKEA mennyire tudatos? Olyannyira, hogy semmi másból nem áll a szerkezet, mint 17 lap rétegelt farostlemezből, melyeket egy CNC marógép segítségével vágtak ki, az összeszereléshez pedig összesen egy darab kalapácsra van szükség, semmi másra. Nincsen ragasztó sem felesleges szögek vagy csavarok, a darabokat csak egymásba kell illeszteni, és máris kész a saját városi kertünk. A gömb formájának és struktúrájának köszönhetően a lemezek között könnyen áthatol a napfény és a locsolás is egyszerű.