A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Új bérlők a Science Parkban Dél-Budán

Budapest egyik legkeresettebb, dél-budai irodapiacán elhelyezkedő Science Park irodaház üdvözli a legújabb bérlőit: az AVL Autokutat, a Flexet, a Hydro Extrusion Hungary-t és a Solvo Biotechnology-t – akik együttesen több mint 4 300 négyzetméter első osztályú irodaterületre írtak alá bérleti szerződést.

A magyarországi információs és kommunikációs technológia (IKT) szektor virágzik: a GDP közel 5 százalékát állítja elő, míg a munkaerő 2,5 százalékát foglalkoztatja, a KSH legfrissebb 2016/2017-es adatai szerint. Az IKT-ágazat a teljes bruttó hozzáadott érték (GVA, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége adatain szerint 7-8%) jelentős arányú hozzájárulásával Magyarországot előkelő helyre pozícionálja, olyan országok közé, mint az Egyesült Királyság, Írország vagy Svédország, maga mögé utasítva számos más uniós tagállamot.

A trend pedig valószínűleg a jövőben is folytatódik, mivel a fiatalabb generáció tagjai közül nagyobb arányban választják az informatikát, mint korábban; 2010-ben a főiskolai és az egyetemi hallgatók csupán 3 százaléka vett részt informatikai képzésben, míg 2016-ra ez arány közel 7 százalékra nőtt. A magyar IKT-szektor lendületét a CBRE budapesti irodapiacra vonatkozó adatai is alátámasztják, hiszen 2016-ban és 2017-ben 103 IKT-cég több mint 110 ezer négyzetméter irodaterületet bérelt. 

A Váci úti irodafolyosó és Közép-Pest mellett Dél-Buda lett az a fontos helyszín, ahol az IKT-cégek új székhelyet választanak, hiszen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az ELTE Természettudományi Kara és a Budapesti Corvinus Egyetem közelsége implicit módon támogatja a vállalatokat az új, fiatal szakemberek munkaerő felvétele során. A felsőoktatási intézmények mellett számos IKT-vállalat is vonzónak találja az iparágban működő cégek egymáshoz közeli irodabérlésének lehetőségét, ami növelheti a termelékenységet.

Az AVL Autókút Mérnöki Kft., a Flex, a Hydro Extrusion Hungary Shared Services üzletága és a Solvo Biotechnology is ezért választotta a Science Park Irodaházat választotta, amikor több mint 4 300 négyzetméter első osztályú irodaterületre írtak alá bérleti szerződést.

"A Solvo-nak a Science Park lokációja azért ideális, mert közel fekszik az egyetemekhez és a Magyar Tudományos Akadémiához egyaránt – ez pedig meghatározó volt számunkra. Ráadásul, az épület kiváló szolgáltatásai és központi fekvése Budapesten kulcsfontosságú döntési tényező volt a Solvo számára, hogy új laboratóriumot építsen a Science Parkban "- nyilatkozta Berend Oosterhuis, a Solvo ügyvezető igazgatója.

„A Science Park irodaház tökéletes választás számunkra, mert a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és technológiai partnereink szomszédsága támogat minket abban, hogy vonzóak legyünk a fiatal szakemberek számára, és fenntartsuk partnereinkkel való közös kutatásokat és együttműködést. Fontos szempont volt az is, hogy tömegközlekedéssel sőt kerékpárral is könnyen elérhető a munkahely minden kollégánknak "- nyilatkozta Sajben László, az AVL szoftverfejlesztési igazgatója.

"Ahogyan a Sketch-to-Scale® terméktervezés, a mérnöki és gyártási szolgáltatások iránti kereslet nő, számunkra fontos, hogy olyan modern irodában működjünk, amely központi elhelyezkedésű és egyben könnyen megközelíthető ügyfeleink és kollégáink számára. A felsőoktatási intézmények közelsége vonzóvá tesz minket a frissdiplomások szemében, és jó lehetőségeket kínál az üzlet és az oktatás együttműködésének. Így a Science Park nyilvánvaló választás volt a Flex számára. "- nyilatkozta Fabio Zuliani, a Flex Design Center igazgatója.

Varga Judit MRICS, a CBRE irodaügynökségi vezetője szerint „a Science Park irodaházban hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok, Így a dél-budai irodapiacon a jövőben is betölti informatikai és technológiai központ szerepét, ráadásul a fennmaradó 12 ezer négyzetméter szabad A-kategóriás irodaterület egyedülálló lehetőség mind ezen az alpiacon, mind Budapesten.”