A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Új csodára talált Budapest. Átadták a Markó utcában az art deco irodaházat

Ma átadták a belváros egyik legkülönlegesebb „A” kategóriás irodaházát, a Markó Irodák 9 épületet. Az art deco ingatlan eredetileg transzformátorháznak épült.

Hatalmas lendületet kapott a budapesti irodapiac az elmúlt években, sorra épülnek az irodaházak a fővárosi alpiacokon, de többnyire új épületekről beszélünk, ezért kevésbé tud érvényesülni Budapest épített öröksége, az a legendás századfordulós építészet, ami miatt fővárosunk bátran vetekedhet Párizzsal, például a szecessziós műemlékállománya nagyságát tekintve.

Szerencsére mindig előkerül egy-egy belvárosi gyöngyszem, amelyet a sors és a fejlesztők irodaháznak szánnak, elég ha csak az Eiffel Palace-ra vagy éppen a Párisi Nagyáruházra gondolunk. Ráadásul a belvárosban nem igazán vannak üres telkek, így a régebbi épületeket formálják újjá az irodabérlők számára. Most ebbe az illusztris társaságba iratkozott fel a Markó Irodák 9 irodaház (MI9), amely a tulajdonos Bonemo Kft. és a fejlesztő White Star Real Estate jóvoltából a luxust hozta el a Lipótvárosba.

Az épület csodálatos átváltozáson ment keresztül, hiszen az 1930-ban átadott ingatlan eredetileg transzformátorházként funkcionált. A műemléki védettséget élvező art deco ingatlant végül hosszas tárgyalások után 2015-ben vásárolta meg az építőiparban tevékenykedő Bonemo Kft., amely fejlesztő szakértőként felkérte a beruházás lebonyolítására a White Star Real Estate vállalatot, mondta el az átadáson Németh Miklós, a Bonemo Kft. ügyvezetője.

A nagyszabású átalakítás során a műemléki védettséget élvező homlokzat és néhány belső elem maradt meg, míg a többi rész vadonatúj. Az öt emeletes, két szintes-galériás épületben korzózva rácsodálkozhatunk a hatalmas osztott ablaktáblákra, amelyek mintha New York menő loftos negyedébe repítenének minket. Ezek a hatalmas indusztriális terek most az irodapiac kedvencei, reklám-, PR- és kommunikációs ügynökségek, kreatív szakmák népszerű lokációi.

A tulajdonos elképzelése szerint a 2630 m2-es épület egy cég székhelyeként is működhet, amelynek vonzerejét nyüzsgő belvárosi lokációja, historikus karaktere és sajátos belsőépítészeti megoldásai adják. A bérlőknek inspiratív környezetet biztosítanak a galériák, a trendi látszó gépészet és a természetes megvilágítás, vagyis a technológiai vállalatok és startup cégek is otthon éreznék itt magukat.

A négy éve indult MI9 projekt célja volt, hogy a transzformátorház megtartsa impozáns formáját és stílusát, a belső terek pedig modern megjelenést és új funkciókat kapjanak. A teljes épületben inspiratív környezetet alakítottak ki: a terek sokfélesége, a megvilágíthatóság, a galériák, a zöld teraszok és télikertek is a tér játékosságát hangsúlyozzák. Az épület legfőbb értékei a tömege és az egyedi homlokzata, ezért a helyreállítás legfontosabb célja az ingatlan eredeti karakterének megőrzése volt, tette hozzá Kőszeghy Erzsébet ingatlangazdálkodási vezető, a fejlesztő társaság képviselője.

A leendő bérlők a kiváló színvonalú épületgépészeti rendszerek előnyeit élvezhetik, hiszen például az energiatakarékos megoldásokat a hőszivattyús, magas fokú hővisszanyeréssel működő épületgépészet biztosítja. A MI9 különleges adottsága, hogy az épület körbejárható, így minden oldalán külső térre nyíló, nagy üvegfelületű – főként belső kertre néző – ablakokkal rendelkezik, amelyek több szinten átnyúlva biztosítják a beáradó fényt. Mindez a tetszetős, kazettás jellegnél fogva modern, mégis klasszikus látványt nyújt. Az udvaron kiépítettek egy elektromos gyorstöltő állomást és a bejáratok egyikét akadálymentesítették, valamint az épület körül parkolókat alakítottak ki a telekhatáron belül.

+++

A Markó utca 9. alatti lipótvárosi elektromos alállomás Györgyi Dénes és Román Ernő „építészpáros” nevéhez fűződik. Az épületet 1995-ben műemlékké minősítették, jelenleg pedig országos védettségű műemlék és Budapest műemléki jelentőségű területének része. Eredetileg Lipótvárosi elektromos alállomás céljára épült 1929-30 között, aránylag sértetlenül átvészelte a II. világháborút és az 1956-os forradalmat. Eredeti funkcióját 1990-ig látta el, majd a 1992-es átépítéstől az Általános Értékforgalmi Bank használta bankfiókként. A legutóbbi átalakítás 1997-ben zajlott, amikor üvegezett lépcsőházat és tetősík-ablakokat kapott az art deco stílusú épület. Az ingatlant 2014 novemberében vette meg a Bonemo Kft. és indította útjára a Markó Irodák 9 projektet Dombi Miklós és Pintér Tamás építész tervei alapján.