A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


Jó földbe hullott a virtuális mag

Az ausztrál startup cég, a SIRCA új irodába költözött Sydney-ben, amelyet a Woods Bagot tervezett. A kulcsszó ezúttal is az együttműködő munkatér megteremtése. Emellett lehet kajakozni és operaelőadásokat látogatni.

Sydney egyik negyedében, közel az óceánhoz, a The Rocks-ban alakította ki a SIRCA új irodáját a Woods Bagot közreműködésével. A közelben egyébként már számos a digitális forradalom vívmányaira alapozó cég fészkelte be magát (Google, Fairfax Digital, Smarts, Freelancer.com), szóval jó földbe hullott a virtuális mag. A SIRCA egyébként online technológiákat és szolgáltatásokat kínál adatelemzésekhez és kutatásokhoz többek között a bankszektorban vagy egyetemi kutatóhelyeknek, de más iparágakat is ellát, így a turizmusban is érdekelt.

Az új munkahely a munkaállomások széles választékát kínálja, mindemellett közösségi zónát és nagy teraszt is kialakítottak, utóbbiból pazar kilátás nyílik a pazar városra. Ha kikönyökölünk a korláton, akkor a kikötői hidat és az Operaházat is szemügyre vehetjük. Írótáblák és tárgyalók találhatók szinte mindenütt, amelyek a napi rutinmegbeszélések terepei, hogy a futó projektek aktuális problémáira gyors megoldásokat találjanak.

„Mi egy olyan struktúrát akartunk kialakítani a térben, amely megmutatja, hogy a SIRCA hogyan dolgozik. Egy olyan típusú cégnek, mint a SIRCA-nak, amely a fő tevékenységét a technológiára alapozza, szüksége van mindazokra a legújabb digitális fejlesztésekre, amely a mindennapi munkájuk alapját jelentik” – magyarázta Sarah Kay, a tervező Woods Bagot vezetője. Majd hozzátette, hogy a munkastílusok elemzése és a szervezet igényei egy vitális, kreatív teret igényeltek, amelyek jól illeszkednek a társaság alaptevékenységéhez.

Nyitott és egymáshoz kapcsolódó íróasztalok futnak végig a térben, de úgy, hogy az általuk kirajzolt alakzat meglehetősen szabados elrendezést mutat, hogy egyrészt ne érezzük magunkat egy szigorú rendet megvalósító „laktanyában”, valamint hogy az együttműködő munka előtérbe kerülhessen. De van itt bicikli- és kajaktároló és zuhanyzók, hogy a dolgozók aktív életstílusát támogassák. Hiába, ahol ott az óceán, ott könnyű ilyeneket kitalálni. Kíváncsiak vagyunk, hogy mikor rendezkednek be majd a hazai startupok a Duna-parton, hogy egy-két mítinget egy házi kajakverseny közepette bonyolítsanak le.

A tárgyaló és a konyha közötti mozgatható ajtó kellő flexibilitást mutat, hiszen az igények szerint két külön helyiséget szeparálhat, vagy akár egy hatalmas közösségi tér is létrejöhet nagyobb rendezvények számára. Az új munkahely-struktúrának köszönhetően a SIRCA partnerei bátran beléphetnek a munkatérbe, és az adott projekthez dedikált alkalmazottakkal számos helyen dolgozhatnak. Szóval lehet itt dolgozni, kajakozni, operaelőadásokra járni és életvidámnak lenni.