A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Új időszámítás indul a bankszámláknál, átutalásoknál

Komoly változások lehetnek a jövőben a mindennapi bankolásban, és a leggyakrabban felszámított banki díjaknál is változás jöhet. Bár konkrétumok még nincsenek, a kilátások az olcsóbb bankolás irányába mutatnak - derül ki a BankRáció.hu legfrissebb összeállításából.

A legújabb kormányzati nyilatkozatok szerint napirendre kerülhet a pénzügyi tranzakciós illeték eltörlése, amely szerepet játszott a banki díjak emelkedésében. A hivatalos adatok szerint ugyanis a 2013 előtti szinthez képest mára durván 50 százalékkal emelkedett a pénzügyi szolgáltatások díja.

Az illeték esetleges eltörlésével olcsóbbá válhatnak ezek a szolgáltatások. Az idei költségvetési tervben több mint 200 milliárd forintos állami bevételt jelentő pénzügyi tranzakciós illetéknek nemcsak a banki díjak emelkedésében volt szerepe, hanem abban is, hogy a készpénzállomány hat év alatt több mint a duplájára emelkedett. 2018 novemberében már megközelítette az 5900 milliárd forintot, ami 125 százalékos növekedést jelent a 2012 novemberi szinthez képest.

Új időszámítás kezdődik 2019-ben

Trencsán Erika, a BankRáció.hu szakértője azt mondta, 2019-ben a 20 ezer forintnál alacsonyabb összegű átutalásoknál már eltörölték az illetéket, ám ezt még nem minden bank díjszabása követte le. A lakossági ügyfelek számára pedig akkor válhat még olcsóbbá a bankolás, ha a tranzakciós illetéket teljes egészében eltörlik és ezt a bankok a díjaikban is megjelenítik.

“Az idei év egyébként is mérföldkő lesz a lakossági bankolás szempontjából. Januárban ugyanis megkezdődött a bankokban az úgynevezett azonnali átutalási rendszer tesztelése, amely várhatóan júliusban indul élesben. A rendszer segítségével a 10 millió forintos lakossági átutalások azonnal, egész pontosan 5 másodpercen belül megérkeznek majd. Ez a megoldás pedig szintén segítheti az készpénzmentes forgalom növekedését” - emelte ki Trencsán Erika. A magyar bankoknál jelenleg a tranzakcióalapú árazás a divat, ezzel szemben sok nyugati országban a csomagalapú, utóbbi pedig szintén alacsonyabb díjakat eredményezhet a lakossági ügyfelek számára.

Különbségek a bankok között

Egyelőre korai lenne pontos előrejelzést adni arra, hogy a mindennapos bankolás ára mennyivel változik. Egyrészt azért, mert az azonnali átutalások konkrét díjairól még nem lehet sokat tudni, de jó eséllyel a bankok olyan díjakkal jelennek majd meg, amely ösztönzi majd a rendszer használatát. Másrészt pedig a pénzügyi tranzakciós illeték búcsújáról sincs konkrét döntés. Mindenesetre a jelenlegi kilátások szerint alacsonyabbak lehetnek a banki díjak.

Trencsán Erika felhívta a figyelmet arra is: ahogy a lakáshiteleknél, személyi kölcsönöknél, a bankszámláknál már most is érdemes összevetni a bankok ajánlatait, ugyanis könnyen lehet, hogy másik bank alacsonyabb áron dolgozik. Az azonnali átutalási rendszer bevezetése és a pénzügyi tranzakciós illeték esetleges jövőbeli eltörlése pedig jó alkalmat adhat majd a lakossági ügyfeleknek arra, hogy az újdonságok fényében válasszanak maguknak bankot a következő időszakra.

Fotó: lovelyday12 / shutterstock.com