A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Új ikon az égen! Ez a felhőkarcoló most ronda vagy szép?

Az OMA tervezésében egy felhőkarcoló-csoport nőtt ki a folyóparton Rotterdamban. Mindenki döntse el maga, hogy szép vagy ronda. Esetleg randa.

A Maas folyó partján nagy ünnepségre készültek Rotterdam lakói, hiszen novemberben átadták Hollandia legnagyobb ingatlanfejlesztését, a „De Rotterdam” névre hallgató – három egymáshoz kapcsolódó – felhőkarcoló-csoportot, amely egyfajta második városközpontként készült el a holland kikötővárosban. Az OMA által tervezett épület vegyes funkcióban üzemel majd, hiszen lakások, irodák és számos kiskereskedelmi egység kap benne helyet. A komplexum egyes blokkjait gyalogos övezet köti össze, és így alkot egységes képet. A lakásokba az újdonsült tulajdonosok 2014 elején költözhetnek be. Ha beindul a full üzemmód, akkor várhatóan naponta mintegy 5000 ember tartózkodik majd egyszerre az épületben.

Néhány adat: a 162 ezer négyzetméternyi összterületből 72.000 m2-nyi az iroda, 34.500 ezer m2-nyi területen 240 lakást alakítottak ki, emellett egy 278 szobás hotelt is átadnak, valamint számtalan üzletben vásárolhat majd a nagyérdemű. A 44 szintes, 150 méter magasra nőtt ingatlanegyüttes a kikötő arculatát jelentős mértékben befolyásolja és meghatározza. Bár látszólag szilárd építményről van szó, az egyes, eltolt blokkok egy állandóan változó megjelenést biztosítanak, vagyis jelzik, hogy egy kikötőben mindig történik valami, mindig minden átalakul, fejlődik satöbbi. A fejlesztők szerint a kitartás diadala ez a komplexum, ugyanis 2009-ben kezdték el a projekt megvalósítását, és most lett kész.

Az ingatlanegyüttes külső arculata meglehetősen puritán, ami a mai extravagáns építészeti irányzatok mellett egy szürke kubustengernek tűnik. Persze az egyszerűség nem hátrány a sok őrült ötlet mellett, de azért alfába nem kéne lemenni. Állítólag ez Rotterdam új ikonikus színfoltja. Látszólag inkább a reménytelen uniformizálódás diadala ez, sem mint az individualizmus mintaképe. Biztos szép a kilátás, és van mikró is, de azért vannak ennél klasszabb helyek is.

 

Fotók: OMA