A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Újabb elismert irodaház Budapesten

A Dorottya Udvar Közép- és Kelet-Európában legmagasabb eredménnyel BREEAM kiváló („Excellent”) besorolást kapott a működő épületek („In use”) kategóriában.

Az épületek fenntartható működése mind az ingatlan tulajdonosának, mind bérlőinek érdeke, hiszen így hatékonyan működtethető az épület, alacsonyak maradnak az üzemeltetési költségek és nem utolsósorban az épület nem terheli feleslegesen a környezetet. A Dorottya Udvar tulajdonosa a 2002-ben végrehajtott átalakítás és modernizálás során kiemelt figyelmet fordított az energiahatékony és zöld megoldásokra, és az azóta végrehajtott fejlesztések is a fenntarthatósági elvek mentén történtek.

„A Dorottya Udvar kiváló minősítése bizonyítja azt, hogy egy meglévő épületben is milyen komoly tartalékok vannak, és folyamatos odafigyeléssel az épület adottságait figyelembe véve komoly eredményeket lehet elérni.” – mondta Beleznay Éva, az épület minősítését előkészítő építész-urbanista, BREEAM-minősítés szakértő, a HuGBC elnökségi tagja. A Dorottya Udvar az audit során a hulladékhasznosítás, a közlekedés és az anyaghasználat témaköreiben szerezte legjobb eredményeit, de természetesen a többi feltételrendszernek is kiválóan megfelelt, amely eredményeként Magyarországon és közép- és kelet-európai régióban az irodaépületek között egyedüliként kiváló (Excellent) minősítést szerzett az „International in-use” kategóriában és egész Európában is jelenleg mindössze egy irodaház előzi meg néhány százalékkal. „A meglévő magyarországi minősítéssel rendelkező irodaépületek jelentős része „jó” vagy „nagyon jó” minősítést kapott, de „kiváló” értékelést a Dorottya Udvaron kívül egyik sem ért el.”  – tette hozzá Sebes Péter, a STÍLUS+P Építésstúdió vezető tervezője, a BREEAM minősítés auditora.

A több hónapos átvilágítás és audit során létrejött BREEAM-minősítés hivatalosan is igazolta, hogy – többek között – az energiaellátás modernizálása, a korábbi világítási rendszer LED-es fényforrásokkal való lecserélése, az épületfelügyeleti rendszer fejlesztése, a komplex hulladékkezelés megvalósítása nem csak a bérlőknek és az épületnek hoz számottevő megtakarítást, de a környezet terhelését is nagymértékben csökkenti. A kiváló minősítés azonban nem ok arra, hogy hátradőljünk, a menedzsment továbbra is a működés fenntarthatóságán fog dolgozni, további fejlesztéseket végrehajtva és erre biztatja más irodaházak tulajdonosait és üzemeltetőit is.

Az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) 2014-ben kibocsájtott jelentése szerint a világban az épületek teszik ki az energiafogyasztás 32 százalékát, továbbá a környezetszennyezésben is jelentős szerepet játszanak. A kutatások és előrejelzések szerint – tekintettel az urbanizáció növekedésére, az életmód-változásra és az energiahálózatok kiteljesedésére – az energiaszükséglet megduplázódik és a széndioxid-kibocsájtás 50–150 százalékkal nő 2050-re.

„Ennek tudatában nagyon fontos, hogy az épületek építői, tulajdonosai, üzemeltetői és bérlői kövessék a Dorottya Udvar és más jó minősítést szerzett magyarországi irodaházak példáját, továbbá a technika fejlődésének folyamatos követésével, következetes fejlesztésekkel, a legkisebb részletekre is odafigyeléssel hatékony és fenntartható működést biztosítsanak, magas szintű szolgáltatási szint mellett.” – tette hozzá Beleznay Éva.