A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Újabb űrállomás épül a Szilícium-völgyben

Bár a Nvidia már két éve bemutatta új kaliforniai campusának a terveit, amely a Gensler munkáját dicséri, most megtörtént az első kapavágás is, így egy újabb űrállomásra hasonlító cégközponttal gazdagodik a Szilícium-völgy.

A számítógépes grafikával foglalkozó Nvidia még 2013-ban mutatta be grandiózus terveit, amely szerint Santa Clara-ban építi fel új campusát, ahol több mint 50 ezer négyzetméteren alakítanak ki munkahelyet. Akkoriban úgy tekintettek a projektre, mint amely a Szilícium-völgyet is megrázza innovatív megoldásaival, akár csak az Apple, a Google, a Samsung vagy éppen a Facebook terve. A tervezők egy sokszög alakú formációban gondolkodtak, hiszen a számítógépes grafika egyik meghatározó eleme ez az alakzat, így rögtön brandépítésnek is kiváló a leendő épület formavilága.

Két évvel később végre elkezdődtek a 36 hektáros helyszínen a bontási munkálatok, hogy a különleges háromszög formájú ingatlan felépülhessen a némileg módosított tervek alapján. Az összköltség a sajtóhírek szerint eléri a 300 millió dollárt. A cég volumenét jól jelzi, hogy 2015. januári adatok szerint több mint 9000 alkalmazottat foglalkoztatnak, vagyis egy év alatt csaknem 5%-kal nőtt a munkaszervezet. A belső terekről egyelőre nem sokat tudunk, mindenesetre a kollaborációra épülnek, így a hatalmas lépcsősorok elősegítik majd a kommunikációt és a spontán megbeszéléseket, az ingatlan szíveként funkcionáló lobby pedig a nagybetűs tevékenységek központja lesz.

A Nvidia campusa a tervek szerint 2017 végére elkészül, hogy a dolgozók végre egy helyre költözhessenek a cég által bérelt nyolc ingatlanból. Eredetileg egyébként 200 ezer négyzetméternyi irodatérben gondolkodtak, de aztán a válság keresztülhúzta a számításokat, és egy kicsit közelebb kerültek a realitásokhoz. Így végre a Nvidia a környék nagyágyúinak a nyomába eredhet, hiszen az Apple Campus 2 Cupertinóban már javában épül, a Samsung is szerkezetkész állapotba hozta a 10 emeletes projektjét San Jose-ban, a Facebook pedig éppen befejezte a Frank Gehry-féle „Building 2” nevezetű ingatlanegyüttest, míg a Google egyelőre a tervek hivatali jóváhagyására vár.