A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Újabb varázslat! Így néz ki az ausztrál ingatlanóriás irodája!

Az ausztrál illetőségű Goodman a Make Creative-et kérte fel, hogy tervezzen számára egy új irodát. A helyszín ismét egy raktár Sydney-ben.

A Goodman igazi multinacionális nagyágyú, az ausztrál tőzsdén (ASX) jegyzett legnagyobb ipari ingatlancsoportnak számít. A távoli kontinens mellett saját tulajdonú logisztikai ingatlanokat és üzleti parkokat fejleszt és kezel Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában. Magyarországon is jelentős érdekeltségekkel rendelkezik.

Ezért aztán a Goodmannek nem okozott gondot, hogy egy üres raktárépületet találjon magának Sydney-ben, közelebbről Alexandriában, amely közel 4 kilométerre található az ausztrál metropolisz üzleti negyedétől. Szóval az épület már korábban is a Goodman tulajdonában volt, csak régebben marketingrendezvényeket, bemutatókat tartottak itt az ügyfeleiknek.


 

A cél egyértelmű volt, ami manapság minden raktárépület felújítása és átalakítása során felmerül. Vagyis egy kortárs irodát kellett formálni az ipari díszletekben úgy, hogy a végtelennek tűnő belső terek arányait megtartsák, illetve arányos és emberléptű kisebb terekre osszák.

A Make Creative rétegelt falemezekből apró kis boxokat alakított ki a megbeszélések helyszínéül. Az intenzív fahasználat nyomon követhető a konyhában és egyéb közösségi helyeken is. Vagyis konzekvensen végigvitték a tervet, így a belsőépítészeti megoldások harmonikusan és egységesen belesimulnak az épület eredeti indusztriális keretébe.

Ellenpontot jelent a monolitikus formákhoz képest a felfüggesztett faszerkezet, amely szinte szoborként úszik a levegőben a munkaállomások fölött elhelyezve. Úgy is értelmezhetjük ezt a lebegő installációt, mintha egy apró gerendákból összeállított épületvázat jelképezne. Vagyis az ügyfelek rögtön tudatukba véshetik, hogy itt bizony termékeny alkotómunka folyik – újabb és újabb ingatlanok születnek a munkatársak képzeletében, majd később a valóságban is.



 

Két tárgyaló között helyeztek el egy beszélgetősarkot, ahol a narancs ülőgarnitúra és falak szinte vonzzák a szemet, így egyfajta integrátori szerepkört is megjelenítenek, amelyek köré a kevésbé látványos színek társulnak. Mintha azt mutatnák meg, hogy az igazán nagy gondolatok informális körülmények között születnek, és úgy tűnik, hogy az isten sem menti meg ezeket a kortárs irodákat, hogy folyton-folyvást a brainstorming jelentőségére figyelmeztessenek minket. A pihenősarok narancsszínű bútorai egyébként újrahasznosított tárgyak, amelyek a Goodman más irodáiból származnak, csak épp kaptak egy kis kreatív beöntést.

A mosdók éles kontrasztot jelentenek a munkaállomások világához képest, hiszen sötét tónusok és különleges grafikai megoldások uralják az intimtereket, egyfajta szürrealista álomkép kontúrjai sejlenek fel. Az más kérdés, hogy ki szeretne itt kis- illetve nagydolgot végezni. Összességében a Make Creative jól artikulálta a hatalmas raktárteret, a funkcionalitás és a dizájn olyan egységbe forrt, ahol nem vittek túlzásba a dolgokat, viszont slendriánul sem csaptak össze semmit.



 


 


 


 


 


 

 

Fotó: Luc Remond