A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Újabb veszteség Londonban. Amszterdamba költözik Japán legnagyobb bankja

A brit EU-tagság várható megszűnésével Amszterdamban alakítja ki befektetési banki tevékenységének új európai uniós központját a legnagyobb japán bank, az MUFG - tudta meg a Financial Times.

A japán pénzintézeti csoport döntése rávilágít az éles versenyre, amely a kontinens pénzügyi központjai között folyik London pénzügyi szolgáltatói szerepének átvételéért, valamint arra is, hogy a világ legnagyobb bankjai úgy határoztak, nem várnak arra, hogy véget érjen a brit európai uniós tagság megszűnéséről szóló tárgyalásokat kísérő politikai bizonytalanság. Kérdés például, hogy a bankok Londonban tevékenykedő érdekeltségei a brit EU-tagság megszűnése után is megtarthatják-e passporting-jogaikat, vagyis az európai piacokra szóló szolgáltatásnyújtási engedélyeiket. 

Az MUFG 2100 alkalmazottat foglalkoztat Londonban a Financial Times szerint. Az Amszterdamba költözés a munkahelyek jelentős részének Hollandiába telepítését jelentené, bár a lap forrásai szerint egyelőre csak száz munkavállalóról lenne szó. A távol-keleti pénzintézeti csoport lehet az első nagybank, amely Amszterdamot választja a Brexitet kísérő bizonytalanság enyhítésére - emlékeztet a Financial Times. Japán vetélytársai - köztük a Nomura, a Daiwa és a Sumitomo Mitsui Financial - Frankfurtban tervezik létrehozni befektetési banki tevékenységeinek európai uniós központját. 

A Citigroup, a Morgan Stanley és a Standard Chartered szintén a német pénzügyi központot, míg az HSBC Párizst, a Bank of America és a Barclays pedig Dublint választotta. Amszterdam ellen szólnak a Financial Times szerint a bónuszokra vonatkozó szabályok, amelyek az európai uniós jogszabályoknál is szigorúbbak. A holland bankok nem folyósíthatnak a fix fizetés 20 százalékánál nagyobb bónuszt. Más európai uniós bankok viszont a munkabérnek akár kétszeresét is kifizethetik bónuszként. A holland kormány tagjai azonban ígéretet tettek arra, hogy a tevékenységük egy részét Hollandiába költöztető külföldi pénzintézetek kivételt élvezhetnek a korlátozás alól, amennyiben alkalmazottaik háromnegyede nem a Benelux-államban dolgozik. 

Az MUFG már Amszterdamban működteti a lakossági és a vállalati banki szolgáltatásainak európai uniós központját. Nagy-Britannián kívül 14 európai országban 22 irodája van. 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.