A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Jelentős mozgások a dél-budai irodapiacon

Nagyot változott a dél-budai irodapiac helyzete 2018 során. Az év elején még rendkívül alacsony kihasználatlansági mutatóval rendelkező alpiacon egy év leforgása alatt több ezer négyzetméter irodaterület szabadult fel.  A dél-budai alpiac új kihívásokkal és új lehetőségekkel néz szembe. A 2019-ben érkező új fejlesztések pedig még tovább fogják árnyalni a képet.  

A dél-budai irodapiac népszerűsége az elmúlt 20 évben rendkívül nagyot növekedett. A lendület az Infopark első épületének átadásával kezdődött 1998-ban. Az elmúlt 20 évben pedig elképesztő ütemben növekedett az alpiac mérete és népszerűsége is. Ma már a modern irodák 10%-a itt helyezkedik el, az új fejlesztések átadásával pedig tovább fog bővülni az alpiac. A Váci út mellett Dél-Buda irodapiaca fejlődött a legdinamikusabban az elmúlt évtizedben. Az elmúlt évek magas keresletének köszönhetően, az 1 000 négyzetméteres és annál nagyobb irodakeresések megoldása az utóbbi két évben már lehetetlen volt Dél-Budán. 2018 elejére rekord alacsony értéket ért el a kihasználatlanág 2,7%-kal; ez a trend fordult meg 2018 végére – összegzi a Robertson Hungary tanulmánya.

Dél-Buda a műszaki és informatikai felsőoktatási intézmények miatt mindig is vonzó lokáció volt az informatika, információs technológia területén érdekelt vállalkozások számára, de az FMCG cégek és a magasszintű nyelvtudást igénylő szolgáltató központok körében is kedvelt. Az alpiacon található vállalkozások szeretik ezt a lokációt. A MOL és az Evosoft székházai Dél-Budán helyezkednek el, új székházaik is jelenleg itt épülnek.

A dél-budai irodapiac népszerű, mivel közel a XII. kerület, könnyen megközelíthető a belváros, és az M1, M7-es autópálya, a Rákóczi hídon keresztül pedig gyorsan elérhetőek a város dél-pesti kerületei. Az alpiac növekedését segítették az infrastrukturális fejlesztések (4-es metró, budai fonódó villamos hálózat, 1-es villamos vonalának meghosszabbítása), valamint az egyre színesedő és szélesebb skálájú szolgáltatások; egyre több az étterem és kávézó, illetve növekedett a bevásárlóközpontok száma is. Fontos fegyvertény, hogy Dél-Buda irodaházai az átlagnál magasabb parkoló számmal rendelkeznek, ami egyszerűbbé teszi a nagyobb igények kiszolgálását.

2018 folyamán a Magyar Telekom és más nagy nemzetközi cégek pesti oldalra költözésével több ezer négyzetméter irodaterület üresedett meg. Év végére a kihasználatlan területek aránya elérte a 12,6%-ot. Több irodaházban különböző méretű és minőségű irodaterületek szabadultak fel, enyhítve az elmúlt évek során kialakult akut területhiányt. Van olyan épület, ami a ’90-es évek végén épült, de olyan is, mint például a South Buda Business Park, ami mindössze 10 éves és magasabb technikai minőséget képvisel. A folyamatban lévő új fejlesztések még szélesebbé teszik a választékot.

Az új átadásokkal (Bartók Udvar II, Budapest One, BudaPart Gate) a legmodernebb technikai minőséget képviselő irodaházak is elérhetők lesznek az alpiacon. Jó hír a környék iránt érdeklő cégek számára, hogy Dél-Buda képes különböző minőségű és árazású irodákat kínálni. A prémium kategóriás irodák bérleti díjai elérik a Váci úti bérleti díjakat. Az alpiac irodaházai mind minőségben és lokációban versenyképesek, további fejlesztési potenciál van az alpiacon. A 4-es metró átadása sokat javított a kerület megközelíthetőségén. Az 1-es villamos vonala még idén elérheti a Kelenföldi Pályaudvart, ami még szervesebben fogja bekapcsolni az agglomerációt a kerület vérkeringésébe.

„2018 végére a kihasználatlansági mutató drasztikusan megemelkedett Dél-Budán, a bérbeadóknak mégsem kell aggódniuk. Az alpiac népszerűsége rendületlen, a 2018 során felszabadult irodaterületek jelentős százaléka már elkelt, vagy aktív tárgyalások zajlanak. Változatlan kereslet mellett a felszabaduló és az új irodaházak is hamar bérlőre fognak találni. Az érdeklődés erős, a mi feladatunk tanácsadóként, hogy ezek a tárgyalások a nap végén konkrét szerződésként valósuljanak meg” – fejezte be Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.