A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Jégbe zárt iroda az atombunkerben

A White Mountain iroda Svédországban található, és az Albert France Lanord Architects munkáját dicséri. Ez a különleges munkahely egy svéd internetszolgáltató székhelye, ahol szerverszobák és irodák lettek kialakítva Stockholm alatt száz lábnyi mélységben.

Természetesen Stockholmban sem őrültek meg az informatikusok, hogy szabadidejükben a földet túrják vakondmódra. Ez a különleges föld alatti helyiségcsoport már adott volt, hiszen voltak történelmi korszakok, mikor boldog-boldogtalan a nukleáris háborúra készülődve atombunkereket ásott. Tehát az Albert France Lanord Architects itt látott munkának a Bahnhof AB internetszolgáltató megbízásából 2008-ban, hogy az összesen 1200 négyzetméternyi térbe életet leheljen, és mindezt szó szerint. A Vita Berg Park alatt található gránitsziklák mint túlvilági boltozat magasodnak a dolgozók fölé 30 méter mélységben, és kicsit úgy érezhetjük magunkat, mintha egy barlangban túráznánk. Bár nem biztos, hogy minden nap önszántunkból megtennénk ezt a túrát.

A projekt kiindulópontja az volt, hogy a sziklákra mint élő organizmusokra tekintettek, így valójában egy extrém organikus irodának a megvalósulását láthatjuk. Az emberi lények megpróbálnak akklimatizálódni e számukra idegen világban, és a földi dolgok közül a legjobbakat akarják magukkal hozni: a fényt, a növényt, a vizet és a technológiát. A tervezők tudatosan törekedtek a kontrasztra: így a sziklák dominálta szobák és az ember uralta helyiségek között látványos a különbség. A fény megteremtése igazi kihívás volt a projektfelelősök számára, ellenben az időt sikerült kiiktatni, hiszen itt a föld gyomrában mintha nem múlna az idő. A tervezők egyébként a Néma vágta (Silent Running) című scifiből és néhány James Bond-produkcióból lestek el ötleteket, így a hidegháborús fíling itt tényleg életre kel. Mindenesetre a Trónok harca sem áll távol az itteni atmoszférától, mintha az Észak kapujaként számon tartott Fekete Vár pincelabirintusában várakoznánk, hogy múljon az ítéletidő.

 

Fotók: Åke E:son Lindman