A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Jöhetnek a zsenik! A LogMeIn új innovációs laborjában jártunk az Andrássyn

A LogMein budapesti fejlesztőközpontjában vadonatúj innovációs labort alakítottak ki, hogy a kreativitás még inkább előtérbe kerüljön. Mindeközben két szinten megújultak az irodaterek is, hogy trendi dizájnnal fogadják a munkatársakat.

A LogMeIn budapesti központjában az Andrássy Palace-ban új innovatív labort alakítottak ki és újraterveztek két nagyobb irodateret is. A 12 éve sikeresen működő startup cég még anno Magyarországon alakította ki fejlesztő központját, míg az adminisztrációs székhelyük Bostonban található. A hazai irodájukat az Andrássy Palace-ban rendezték be, ahol a századfordulós gyönyörű épülethez Egeraat holland építész tervezett egy üveghomlokzatos szárnyat, így a két ingatlanrész különleges egyveleget alkot. Az irodablog.hu már bemutatta a startup cég különleges irodáját, amelynek egyik igazi koronája a legfelső szinten található multifunkcionális tér, ahol játszani, relaxálni, meetingelni, ötletelni vagy éppen közösséget építeni egyaránt lehet.

A cég folyamatos növekedésének köszönhetően a Paulay Ede utcai szárnyban a földszinten egy innovációs labor kialakítására kapott megbízást Matisz Alíz enteriőrtervező, majd a földszinti és első emeleti irodatereket is megújították és újratervezték. A technológiai vállalatoknál ma már egyre divatosabb innovációs laborokat kialakítani, ahol a kollaborációra helyeződik a hangsúly, hiszen a sokszínű és mobilis munkakörnyezetben inspirálóbb új ötleteken agyalni. A nagybetűs kollaboráció során az információt hatékonyabban megosztják a munkatársak között, miközben az ügyfelekkel is intenzívebb kapcsolat alakulhat ki. Az új térrel valójában tehermentesítették a legfelső szinti közösségi teret, amelynek fő funkciója a relaxáció és a játék maradt, míg a közösségépítő események és a kreatív kollaboráció immár leköltözött az innovációs laborba, ahol kezdő startupokat, fiatalokat is várnak, hátha esetleg belőlük kerül ki az új LogMeIn-munkatárs.

Maga a labor egy hatalmas nyitott tér, ahol a legkülönbözőbb mobíliákat helyezték el, miközben jobbról három tárgyaló szegélyezi a közösségi teret, hátul pedig egy konyha-étkező szolgálja a munkatársak igényeit. Matisz Alíz elmondása szerint nem egy játszóteret akartak kialakítani, hanem valóban gyakorlatias teret hoztak létre. Előzetesen a cég munkatársaiból tesztcsapatot állítottak össze, akik segítették a tervezőket, hogy milyen típusú munkakörnyezet formálódjon, hogyan szeretnének ülni satöbbi. Végül egy derűs, világos, kényelmes, mobilizálható innovációs labort alakítottak ki, amelyhez a Vitra-dizájn nagyszerűen illeszkedik, hiszen ezek a bútorok organikus formavilággal rendelkeznek, miközben a textíliáik is illenek az atmoszférához.

Felkapaszkodtunk a felsőbb szintekre is, míg a földszinten 45 fős, addig az első emeleten kábé 20 fős munkatereket újítottak meg a nagyteres koncepció jegyében. A kialakítást nehezítette, hogy az épület technikai feltételei megérnének egy felújítást, ráadásul az egyes szinteken eltérő belmagassággal találkozhatunk, illetve számos válaszfalat kellett lebontani, hogy a sötét kis szobákból egy világos és élhető open space formálódjon. Számos növényt helyeztek el a legkülönbözőbb helyeken, így egy üde, már-már oázis hangulatot érzékelhetünk magunk körül, miközben egy lecsendesített, élénk színű munkakörnyezet jött létre. Csupán a határoló falaknál alakítottak ki vezetői cellás szobákat, azonban ezeket is üvegpanelekkel választották le, hogy a transzparenciát megőrizzék, illetve a természetes fény akadálytalanul áramolhasson a belső terekbe is.

Az ergonómia jegyében állítható magasságú asztaloknál dolgoznak az alkalmazottak, amelyek alján még akusztikai panelek is találhatók, valamint a képernyő mögötti terület is takarva van, így a lehetőségekhez mérten viszonylag elszeparált munkaállomások jöttek létre az egyterű irodában. Na meg persze a monotóniát kerülve állva és ülve is pötyöghetnek a kollégák, ha úgy tartja kedvük. Az asztalokhoz csatlakozó konténerek egyszerre tároló és ülő funkcióval is bírnak. A hatalmas térben kisebb, különleges dizájnelemekkel tarkított kommunikációs szigeteket rendeztek be, ahol gyors informális meetingre is összeülhetnek a kollégák. Még akár ufókat is vendégül láthatnak abban a két különleges, rikító piros fotelben, amelyek félig-meddig kagylót formálnak.

Ha tovább korzózunk, akkor néha egy kutyába botlunk, amint épp a gazdája mellett liheg, amott egy cápalufi szárnyal, és a körkörös fali grafikák is jojóznak a szemünkkel. Különleges kedvenc az ún. Vitra-sátor, ahol egy olyan félig fedett helyiséget alakítottak ki, amely alatt még nyugodtabban dolgozhatnak a munkatársak. De ha valaki még elmélyültebb relaxra készül, akkor rendelkezésére áll az alvószoba, ahol kényelmes babzsákokon elmélkedhet az élet és a cég nagy dolgairól. A mennyezeti dekorok Nyilas Kálmán formatervezőt dicsérik, aki betonlámpáiról vált híressé. Szintén az első emeleten alakították ki egy csapatmunkára alkalmas közösségi tér különféle mobíliákkal, amely ötletgazdag meetingek házigazdájaként fogadja a munkatársakat. Összességében egy laza, kötetlen hangulat fogadja a kollégákat, akik lazulhatnak, gerincbántalom nélkül dolgozhatnak, dzsungelben sétálhatnak, és ha úgy szottyan kedvük, akkor pedig feltalálhatják az örökmozgót is.

Korábban bár bemutattuk a LogMeIn hazai fejlesztőközpontját, arról itt olvashatunk.

A bostoni irodát pedig itt mutattuk be.