A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Újjávarázsolták a Lexmark Duna-panorámás irodáját, ahol a természet az úr

A Lexmark 3400 négyzetméteres irodája a Duna-panorámás Millennium Towerben szinte teljesen újjászületett. Jég, erdő, víz, mező, rét és sivatag.

A Lexmark nyomtatási és képalkotási termékek, szoftverek és szolgáltatások széles skáláját biztosítja a legkülönfélébb méretű vállalatok számára. Budapesten immár 2008 óta bérel irodát a Duna-part mellett a Millennium Towerben, és az évek során egyre csak bővült a hazai ún. kompetencia centerük, amely az EMEA-régiót (Európa, Közel-Kelet, Afrika) látja el logisztikai, pénzügyi, marketing, értékesítési és ügyféltámogatási területeken. Tehát nem szimplán SSC-központként működik a budapesti irodájuk, hanem magas hozzáadott-értékű szolgáltatásokat nyújtanak a régióban található tagvállalatoknak. Jelenleg két szinten összesen 3400 négyzetméternyi területet (2400+1000 m2) vesznek igénybe közel 300 munkatársuk számára, és az elmúlt időszakban több mint száz új alkalmazott került a céghez. A Millennium Városközpont több szempontból is ideális helyszín a Lexmarknak, hiszen kitűnő lokációban helyezkedik el, tömegközlekedési eszközzel és autóval könnyen elérhető, ráadásul a Duna-panoráma felejthetetlen élményt nyújt az itt dolgozóknak, akik nap mint nap „szembesülhetnek” a folyóvölgy látványával. Mindemellett a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája is karnyújtásnyira helyezkedik el az irodaháztól.

A cég az elmúlt hónapokban teljesen újjávarázsolta a munkahelyét, az utolsó simításokkal épp most novemberben végeztek. Maga a vállalat a külső arculatjegyeit is megújította, ennek keretében a korábbi fekete-piros színkombináció helyét a narancs-kék-lila vonal vette át, amely a recepciós-fogadó térben egyértelműen visszatükröződik, és az új színek meglehetősen modern és izgalmas világot teremtenek a Lexmark körül. Az átalakítás előtt kérdőívet töltöttek ki a munkatársak, amelyből kiderült a vezetőség számára, hogy az alkalmazottak a nagybetűs természetet hiányolják munkahelyükről. A cég olyannyira komolyan vette a dolgozók igényeit, hogy az iroda a DVM csoport munkájának köszönhetően szinte egy tematikus nemzeti park képében született újjá, hiszen áttételesen és szimbolikusan hat fő természeti táj is megjelenik a munkaállomásokat körbevevő díszletekben.

Van itt erdő, víz, sivatag, mező, jég és rét. Mindegyik tájtípus egy-egy nyitott teret jelent, ahol a munkatársak divíziónként a ma már szokásos egyterű helyiségben dolgoznak. Az erdőben ennek megfelelően például a zöld szín dominál, a kiegészítő elemeken, a határoló felületeken vagy éppen a falakat borító posztereken az erdő tűnik fel szinte fizikai valójában. És így tovább, a jeget szimbolizáló helyiségben a díszakváriumokban a zuzmók egyfajta szibériai vagy antarktiszi hangulatot árasztanak, a mezőt gabonafélék képviselik, akik az üvegek alatt pompáznak, akár egy lepkegyűjteményben. Ez a természetes hangulat azonban nem csak egy erőltetett klisé, hanem valóban ott állunk az erdőben, beszívjuk a friss levegőt, vagy éppen a mezőn futunk a nyári napsütésben. Mindez csak inspiráció és hangulat kérdése. Ezekből a belsőépítészeti megoldásokból is kiderül, hogy a tervező fantáziáját a fizikai határok sem köthetik meg, hiszen ha a megrendelő partner a különleges megoldásokban, akkor a határ a csillagos ég. A végtelenségig lehet próbálkozni, kifogyhatatlan az ötlettár, így mindannyian új és új kihívásokkal szembesülhetünk, ha egy-egy vadonatúj irodát felkeresünk.

Ha belépünk az irodába, akkor a recepciós-fogadó tér meglehetősen komplex teret jelenít meg, nem csak szín- és formavilágában, hanem funkciójában is. Hiszen a recepciós pulttal szemben egy üde növényfal áll, amely előtt dizájnos ülőgarnitúra várja a látogatókat. Majd egy akár informális megbeszélésekre is alkalmas közösségi terület következik, ahol egyedi tervezésű bútorok kaptak helyet. Itt meg is jegyezhetjük, hogy a bútorok többnyire a Kinnarps termékei, de a Bene és az Arkhenea is képviselteti magát jó néhány egyedi darabbal. Ezt követően elindulhatunk irodabejáró túránkra. A munkaállomásokat befogadó nyitott terek az ablakok mellett találhatók a minél több természetes fény miatt, míg a tárgyalókat, a csendes szobákat és a telefonfülkéket az épület középső traktusában alakították ki. A falakat sok helyen poszterek fedik az aktuális természeti témához kapcsolódva, illetve ahol fehérek a falak és a tartóoszlopok, ott pedig írható felületeket alakítottak ki. A tároló szekrények magassága az átalakítás során a felére csökkent, így tovább erősítették az iroda átláthatóságát, letisztultságát. Az ügyvezetőn és egy-két támogató tevékenységet végző munkatárson kívül mindenki egy térben ül – beosztott és vezető egyaránt.

A munkaállomások között kis színes közösségi szigeteket rendeztek be egyedi bútorokkal, amelyek akár informális megbeszélések helyszínei is lehetnek. Az első szinten a folyókról, míg a második szinten a budapesti hidakról nevezték el a tárgyalókat, így találkozhatunk a Tiszával, a Murával, a Rákóczi híddal vagy éppen az Árpád híddal. Különleges élményt nyújt, amint a vállunk fölött hömpölyög a szőke Tisza, vagy éppen egy forgalmas híd szélén ücsörgünk. Mondanunk sem kell, hogy a tárgyalókban is írhatók a falak, így aztán minden felmerülő ötletet és gondolatot szemléletesen prezentálni is tudják egymásnak a kollégák vagy az ügyfelek. Három tárgyaló pedig úgy helyezkedik el egymás mellett, hogy igények szerint egymásba is nyithatók, illetve elszeparálhatók. Ha a Duna felőli oldalon kitekintünk az ablakon, akkor pedig életnagyságban is feltűnik a Nemzeti Színház mögött a Rákóczi híd, kicsit jobbra nézve pedig az egész folyóvölgy feltárul a Gellértheggyel együtt, vagyis perspektívában nincs hiány.

A munkatársak igényeit szolgálja a három jól felszerelt konyha, ahol a fali poszteren megint csak növények néznek farkasszemet az étkezőkkel. Míg a hat nyitott munkatérben élő növények hada sorakozik, amelyek friss energiaforrással látják el a dolgozókat. Mindemellett van az irodában túró rudi-, snack- és kólaautomata is, szóval az egyéb nyalánkságok miatt sem kell a kisboltig szaladni. A fiatalos közeget jól szemlélteti, hogy az átlagéletkor mindössze harminc év. Jegyezzük meg még a fenntartható elemeket is az irodában, így szelektíven gyűjtik a hulladékot, a mindenhol fellelhető írható felületek csökkentik a papírhasználatot, illetve ha valaki a központi nyomtatón ki akar printelni valamit, akkor nem elég a számítógépen kiadnia a parancsot, hanem a gép elé érkezve ezt a műveletet kártyával meg is kell erősítenie. Így ha meggondolja magát vagy mégis szükségtelen a nyomtatás, akkor egy csomó papírt megspórolhat.

A közösségi szellemet nem csak a demokratikus ültetési rend jelzi, hanem például az ünnepek apropóján karácsonyi dekorációs versenyt rendeznek, ahol az egyes divíziók saját „portájukat” csinosítják ki, így még élhetőbb munkahelyet teremtenek maguk körül. A vállalat pozitív hozzáállását bizonyítja az is, hogy a Mikulásgyár és a Vöröskereszt számára gyűjtést is rendeznek minden évben. Egyébként mindkét szinten ugyanaz a szervezőelv figyelhető meg, mindenütt poszterek, írható falak, formagazdag terek találhatók, a munkaállomások, a közösségi szigetek, valamint a tárgyalók, csendes szobák harmonikus viszonya, a nagybetűs tér kiérlelt funkcionalitása és a rész-egész viszony működőképessége határozza meg a Lexmark újjáalakított irodáját, amely nagy méretei ellenére sem tűnik egy lelketlen „munkaerő-gyárnak”, sokkal inkább ötletes, színes és inspiratív miliőnek, ahol a dolgozók valóban jól érezhetik magukat, és ha akarnak, nap mint nap új világot ismerhetnek meg, elég csak átrándulni egy másik divízió felségterületére.