A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Jár-e szabadság a próbaidő alatt?

A toborzásra fordított energiáink végre megtérültek, megtaláltuk az ideális új jelöltet, most tölti a próbaidejét. Igen ám, de éppen nyár derekán vagyunk, most jön csak igazán az „uborkaszezon”, hiszen a legtöbben augusztusban mennek hosszabb szabadságra.

A pihenés, feltöltődés nyilvánvalóan mindkét fél érdeke, hiszen bizonyíthatóan hatékonyabban fog dolgozni az a kolléga, akinek lehetősége volt nyaralni, mint aki szünet nélkül végigdolgozza a legforróbb nyári heteket is. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet, egyáltalán: elengedjük, elengedhetjük a próbaidős munkatársat?

Jogi akadálya nincs

Általános tévhit, hogy a próbaidő alatt nem lehet szabadságra menni. Ez nem így van, a Munka Törvénykönyve ezt sehol nem mondja ki, nincs erre vonatkozó szabályozás. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy nem a legszerencsésebb az első hetekben, hónapokban távol lennie az új dolgozónak, hiszen egy rendkívül értékes időszakról beszélünk: ilyenkor sajátítja el a munkájához elengedhetetlen információkat és ez idő alatt kellene integrálódnia a szervezetbe is. Jogi szempontból azonban semmi akadálya nincsen a pihenésnek, ez nem lehet indok a visszautasításra.

Kalkuláljunk vele!

Egyértelmű, hogy abban az esetben, ha az adott évben tavasszal, április-május környékén vagy ezután lép be az új ember, fel fog merülni a szabadság kérdése. Célszerű tehát éves toborzásunkat úgy megtervezni, hogy legyen kapacitás a helyettesítésre. Ha például cégünknél minden évben van nyári leállás, akkor ennek időpontjáról akár már a felvételi folyamat során tájékoztassuk az ígéretes jelölteket, hogy nekik is lehetőségük legyen a nyaralásukat hozzáigazítani a tervezett szünethez. Sőt, ha már sikerült kiválasztanunk a legmegfelelőbb pályázót az adott munkakörre, nyugodtan térjünk ki erre a témára is a bértárgyalás során, érdeklődjük meg, van-e már befizetett-lefoglalt nyaralása, jelezzük neki, hogy a vállalat mikor preferálná, hogy alkalmazottjaik szabadságra menjenek.

Legyünk emberségesek!

Akár új munkakört alakítottunk ki, akár személycserét hajtottunk végre egy már meglévő pozíciónál, világos, hogy nagy szükség van az új belépőre. Azonban soha ne felejtsük el, hogy a munkavállaló elsősorban ember, akinek szüksége van a rekreációra, pihenésre. Az nem lehet érv, hogy ő még úgyis próbaidős, mitől lenne ugyan kimerült? Először is nem tudjuk, milyen helyzetből érkezett hozzánk a dolgozó, könnyen előfordulhat, hogy egyik napról a másikra történt a munkahelyváltás, tehát ugyanúgy része volt a „hajtásban”, mint a többi munkatársnak. Ha pedig regisztrált álláskeresőt alkalmazunk, ott is érdemes humánusan megközelíteni a kérdést, hiszen a munkanélküliség, a bizonytalanság, egy esetleges korábbi elbocsátás nagyon megviseli, kimeríti a munkavállalót, éppen ezért neki is szüksége van a kikapcsolódásra. Hőség idején ráadásul egyébként is romolhat a munkahelyi teljesítménye az alkalmazottaknak – ez leginkább annak tudható be, hogy nem tudják éjszakánként rendesen kipihenni magukat.

Való igaz, hogy a próbaidő elsősorban a munkavállaló számára igazi kihívás, ő az a fél, akinek bizonyítania kell, neki kell meggyőznie a munkaadót, hogy személye jó választás volt. Így feltehetően kevésbé fog egy új belépő kardoskodni azért, hogy nyaralni mehessen, mint a régi kollégák. Ha az első visszajelzések alapján elégedettek vagyunk új munkatársunkkal, ha a napi operatív működést nem veszélyezteti a távolléte, ha olyan területen működik a cég, ahol a július-augusztus hónapok kevesebb feladatot jelentenek egyébként is, érdemes és hasznos lépés, ha lehetőséget biztosítunk a próbaidősöknek is a pihenésre –ezzel is növelve későbbi lojalitásukat vállalatunk iránt.