A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



KELER: az X-generáció modern, konzervatívan elegáns, japánkertes munkahelye a Rákóczi úton

A Keler Zrt. idén márciusban foglalta el a közel 2600 négyzetméteres új irodáját a Rákóczi úton az R70 irodaházban, ahol a trendeknek megfelelően nagyteres munkahelyet alakítottak ki. Újdonság azonban, hogy a cég tevékenységi körének megfelelően itt nem az Y-generáció akarata érvényesül, hanem az X-generáció modern, de konzervatívan elegáns munkakultúráját láthatjuk élőben.

A Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Értéktőzsde háttérintézményeként működő Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. (KELER Zrt.) korábban a VII. kerületben az Asbóth utcában bérelt egy hétszintes, „B” kategóriás irodaházat. Közel két éves projekt eredményeként idén márciusában költöztek be az R70 Üzleti Központba a Rákóczi úton. A költözés alapvető oka volt, hogy a régi helyükön a munkatársakat hét szinten kellett elhelyezniük, elavult cellás irodák uralták a teret, valamint az infrastruktúra és az esztétikai megjelenés is hagyott némi kívánnivalót maga után. A két emeleten kialakított 2568 m2-nyi új iroda hatalmas változás a korábbi cégközponthoz képest, hiszen itt a nyitott terek dominálnak, csupán a vezetők rendelkeznek saját cellás irodával, de azok határoló felületei is üvegpanelből készültek, így a transzparencia a tér egészében biztosított. Emellett még néhány kulcsfontosságú részleg rendelkezik elhatárolt munkatérrel.

„Előzetesen közel másfél évig kerestünk megfelelő területet, hiszen ekkora volumenű összefüggő bérleményből meglehetősen kevés van a budapesti piacon. Ráadásul maximum két szinten akartuk megosztani a mintegy 140 fős munkaszervezetet, hiszen az Asbóth utcában is az egyik fő probléma volt, hogy a sok emeletes cégközpont miatt az együttműködő, kommunikációra épülő projektmunka számára nem voltak adottak az ideális feltételek. Most a nagyteres elrendezésnek köszönhetően akár 180 fő is kényelmesen elfér az új központunkban, és előtérbe kerülhet a kollaborációra épülő munkafilozófia” – mondja Mátrai Károly, a KELER Zrt. kockázatkezelési és gazdasági igazgatója.

A cég az irodakeresés előtt felmérést készített a munkatársak körében arról, hogy lakóhelye szerint kinek mely lokáció lenne az ideális választás. A metróközeliség is alapvető szempont volt, így lett a Rákóczi út a befutó, hiszen mind a hármas, mind a négyes (II. János Pál tér) metró csupán pár percre található. Másrészt az U alakú R70 irodaház izgalmas épülettömbje is igényes munkakörnyezetet biztosít az alkalmazottak számára. (Egyébként a CA IMMO tulajdonában lévő 19 ezer m2-es épület nemrég szerezte meg a LEED minősítés arany fokozatát.) Később a látványterveket is megmutatták a munkatársaknak, és a projekt során végig folyamatos kommunikáció zajlott a vezetőség és a munkaszervezet között annak érdekében, hogy a dolgozók örömmel fogadják el az új irodát. Sőt, nemrég egy gyűjtőládát is elhelyeztek a munkatársak számára, hogy összegyűjtsék az alkalmazottak elmúlt két hónapban szerzett véleményét, tapasztalatait. Az eredmények alapján a lehetőséghez mérten még sor kerülhet kisebb változtatásokra.

Az új iroda-projekt egy igazán komplex munka eredménye volt, hiszen a bérlőképviseletet az Eston International látta el, a kialakítási és a belsőépítészeti munkákra a megbízást pedig a DVM csoport nyerte el. Ellenben az irodabútorok beszerzését saját hatáskörben tartották, és a különböző gyártók legideálisabb bútoraiból „mazsolázták” össze a kollekciót. Sőt, előzetesen a kiválasztott 3-4 széktípust a kollégák egy tesztelési periódus során a gyakorlatban is kipróbálhatták, végül demokratikusan döntöttek arról, hogy mely ülőalkalmatosság lesz a legkényelmesebb és legergonomikusabb. A székek a BravoSincord Kft. által forgalmazott Klöber termékek, a vezetői bútorokat a Benétől szerezték be, a nagyteres irodákat szeparáló paravánokat a Kinnarps szállította, a munkaállomásokat pedig a Neudoerfler biztosította.

„Az U alakú irodaház egyes utcai frontjait különböző szögben, intenzitással és időszakban éri a nap, ezért az irodában is eltérő fénymennyiséget tapasztalhatunk. Így például a Rákóczi úti és a Szövetség utcai frontokról több napfény éri az irodát, mint a belső udvarból. Szakemberek segítségével egy ún. luxtérképet állítottunk össze, amely megmutatja, hogy mikor hol mekkora fény éri a bérleményünk egyes területeit. Ennek megfelelően helyeztük el az alkalmazottak munkaállomásait az ablakok mellett, hogy maximális természetes fényt biztosítsuk számukra. Többek között a vezetői irodákat is ezért szeparáltuk el csupán üvegfalakkal, hogy a napfény akadálytalanul tovább áramolhasson az iroda belső tereibe” – teszi hozzá Mátrai Károly. A KELER Zrt. emellett jelenlét- és fényérzékelő rendszert alakított ki az egész irodatérben, így nem csak a szükséges fény biztosított, hanem energiatakarékos világítás is szolgálja az igényeket és csökkenti az üzemelési költségeket.

A költözés további hozadéka volt a cég számára, hogy a papírmentes iroda irányába is nagy lépést tettek, hiszen az elektronikus dokumentum kezelési rendszer bevezetése során rengeteg papírtól megszabadultak, jelentős mennyiségű dokumentumot pedig külső helyszínen helyeztek el biztonságban. A korábbi irodaháztól eltérően itt sor kerülhetett technológiai korszerűsítésre is, amely megint csak a modern munkamódszerek adaptációját teszik lehetővé. Vízautomatákat szereltek fel, így a korábbi palackos vízhasználat megszűnt, ez egyrészt praktikusabb, másrészt környezettudatosabb, hiszen nem keletkezik fölösleges műanyaghulladék.

Ha körbejárjuk a KELER új központját, akkor azonnal látható, hogy mindenhol a nyitott terek dominálnak, amelyeket fejmagasságú paravánok szeparálnak, a jól átgondolt alaprajzi struktúra pedig nagyszerűen integrálja az U alakban elnyúló iroda egyes tereit. „A cég tevékenysége miatt nem egy Y-generációs, startupos, Google-s hangulatot akartunk megteremteni, hanem egy nyugodt, decens miliőt, amelyben az X-generáció modern és a korábbiakhoz képest dinamikusabb atmoszférája érvényesül. Mindemellett a költözés kitűnő lehetőséget biztosított arra is, hogy teljes brandváltást hajtsunk végre, így többek között a korábbi magentából a kék színvilágra váltottunk” – teszi hozzá Mátrai Károly.

A nagyteres irodahelyiségeket a közlekedő-rendszer szinte láncszemenként fűzi fel, miközben közösségi terek, csendes szobák (telefonkuckók) és tárgyalók színesítik a nyitott térszerkezetet. A break out helyiségekre azért is volt szükség, mert a cég meglehetősen intenzív szakaszát éli, sok projekt fut párhuzamosan, amely rendszeres kommunikációra, visszacsatolásra, spontán megbeszélésekre ösztönzi a munkatársakat. Összesen hét tárgyaló kapott helyet a két emeleten, amelyek mindegyikét szintén a dolgozók bevonásával híres magyar feltalálókról neveztek el, így lett Neumann János, Irinyi János és Puskás Tivadar tárgyaló. Emellett kialakítottak egy Asbóth Oszkár névre „hallgató” nagy tárgyalót is, amely a rejtett bútortárolónak és a szétszedhető asztaloknak köszönhetően percek alatt 60 fős konferenciateremmé alakítható.

Igazi lounge térnek felel meg a kantin, amely nem csak étkezésekre használható, hanem közösségi tér is egyben a csocsóval, dartssal és tévével együtt, ahol céges rendezvényekre, oldottabb hangulatú ünnepségekre is sor kerülhet. Hangulatos íves helyiség ez, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik, másrészt valóban mintha egy nappaliban üldögélnénk. Színes bútorok és szobanövények dobják fel a hangulatot – utóbbiak szinte mindenütt megtalálhatók, gondozásukért és telepítésükért a Green Fortune felel. A recepció dizájnos tömbjét is rögtön egy növényfal követi, mintegy belépőként szolgálva az itt dolgozóknak és a vendégeknek, valamint megteremtve azt a kellemes atmoszférát, amely végigkísér minket az iroda minden egyes apró zugában. A folyosók egy részét festmények borítják, hiszen rendszeres időközönként képzőművészek alkotásait helyezik el a falakon, amelyekből a dolgozók vásárolni is szoktak. Meg kell még említenünk a rekreációs szobát, ahol kéthetente fogadja a pácienseket az üzemi orvos, valamint masszázs szolgálja a dolgozók egészségét és lelki egyensúlyát. Ha pedig még a nyitott tér sem tenné szabaddá a munkatársakat, akkor rendelkezésükre áll egy több mint 100 négyzetméteres tetőterasz, amelynek stílusa egy japánkertre emlékeztet. Relaxáció és pázsit a város fölött – ennél többet munkavállaló nem kívánhat.

 

 

Fotók: DVM csoport