A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



KSH: emelkedett az építőipari termelés volumene júniusban

Az építőipar termelése a kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezővel kiigazítva egyaránt 9,8 százalékkal volt magasabb júniusban az egy évvel korábbinál. Mindkét építményfőcsoport termelése növekedett, az épületeké 2,4, az egyéb építményeké 18,0 százalékkal - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Az építőipari termelés másfél éve tartó növekedése a korábbi hónapokban megfigyelt nagyarányú bővüléshez képest kisebb mértékű volt júniusban. Ezt részben az épületek szerkezetépítését végző vállalkozások termelésének a tavaly júniusi magas bázishoz viszonyított visszaesése okozta, de az út- és vasútépítést végző szervezetek termelésének növekedése is kisebb mértékű volt, mint az elmúlt néhány hónapban - közölte a KSH.
Szezonálisan és munkanappal kiigazítva a termelés volumene 7,5 százalékkal alacsonyabb volt a májusinál.
Az év első hat hónapjában a termelés 22,8 százalékkal bővült 2013 azonos időszakához mérten.

A két építményfőcsoport közül az egyéb építmények jelentős, 18,0 százalékos júniusi növekedése a korábbi hónapokhoz hasonlóan a vasút-felújítási és útépítési munkák, valamint a közműfejlesztések eredménye.
A szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építése 8,4, az egyéb építményeké 1,4 százalékkal alacsonyabb volt az egy hónappal korábbihoz viszonyítva.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - az épületépítési projekt szervezése és az épületek szerkezetépítése - júniusban 15,2 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól.

Az egyéb építmények ágazat termelése 21,6 százalékkal emelkedett.

Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 18,3 százalékkal nőtt tavaly júniushoz képest.

A júniusban kötött új szerződések volumene 14,3 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene jelentősen, 30,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene 2,5 százalékkal volt kisebb az előző évinél.

Az új szerződések júniusi visszaesése ellenére az építőipari vállalkozások június végi szerződésállományának volumene 57,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 9,0 százalékkal kisebb, az egyéb építményeké 84,2 százalékkal magasabb volt, mint 2013 június végén.

Az építőipar termelői árai az év második negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,3 százalékkal emelkedtek. Az épületek építése ágazatban 3,0, az egyéb építmények építése ágazatban 2,7, a legnagyobb súlyú, speciális szaképítés ágazatban pedig 1,7 százalékkal nőttek az árak.

Az egyes építményalcsoportokban az áremelkedés 1,8 és 3,6 százalék között szóródott - közölte a KSH. Az előző negyedévinél az építőipar árai 0,5 százalékkal voltak magasabbak.