A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Laurus, egy sikeres irodaház titkai

A Laurus Irodaház közel fél éves működése során beváltotta a bérlők reményeit. Kitűnő lokáció, jó infrastruktúra, profi üzemeltetői gárda. Budapest dél-keleti kapuja rövid időn belül a sikeres irodaház szinonimájává vált. De hogyan is működik egy sikeres projekt? Íme a titok!

Budapest dél-keleti kapuja

A 2011 végén a reptéri folyosón, a Határ út mentén átadott Laurus Irodaház Budapest dél-keleti kapuját szimbolizálja az irodapiacon, ahonnan a belváros és a Budapest Airport egyaránt könnyedén megközelíthető. Az Erste Group Immorent magyar leányvállalata által spekulatív céllal épített komplexum közel fél éves működése során beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen olyan jelentős multinacionális cégek bérelnek itt irodát, mint a BDO Magyarország nemzetközi könyvvizsgáló vagy az ING Biztosító Zrt. A bérlők többek közt nemcsak a gazdaságos térkialakítás lehetőségeit tudják a lehető legjobban kihasználni ? így kisvállalkozások és nagy cégek számára is ideális munkakörnyezet ?, de az üzemeltetés kapcsán a legújabb, zöld technológiák nyújtotta előnyöket is élvezhetik. Az irodaház összesen 14 ezer négyzetméternyi A-kategóriás irodát, ezer négyzetméter üzlethelyiséget, valamint nagyszámú mélygarázst és felszíni parkolóhelyeket is kínál bérlőinek.

Pazar esztétika, élhető környezet

A Laurus Irodaház nemcsak esztétikai szempontból, pazar külső megjelenésükben jelent unikális desztinációt a bérlők számára, hanem a környezettudatos ingatlanfejlesztések terén is versenyképes más zöld projektekkel összehasonlítva. Az izgalmas formavilággal felvértezett épületeket látványos homlokzatelemek teszik teljessé, a zárt és megnyíló térfalak egy dinamikus, modern világba jelentenek belépőt az itt dolgozóknak. A progresszív formavilágot zöld tónusok és intimitást kölcsönző belső kert oldja harmóniává, ahol a sikeres üzlet és az élhető környezet win-win típusú megoldásokat kínál a mindennapokban. Az élhető környezet mellett a fejlesztők maximális figyelmet fordítottak az energiatakarékos, ?zöld? technológiák alkalmazására. A tulajdonosok a BREEAM tanúsítvány megszerzését is célul tűzték ki, amelyben az üzemeltetőre is aktív szerep hárul.

Ergonomikus terek kicsiknek és nagyoknak

Az épületkomplexum a legnagyobb energiatudatosság szerint épült a modern megoldások alkalmazásával, mint például a magas szintű passzív hőszigetelési technikák használata; a mai standardoknál hatékonyabb zaj- és hővédelem; külső árnyékolás; aktív, 4 csöves fan-coil rendszer; nyitható ablakok és a természetes alapanyagú hőszigetelés. Az irodaház tervezésének és kivitelezésénél a legfőbb szempontok voltak az ergonómia, az energiatudatosság és a passzív rendszerek alkalmazása. A három különálló, öt- és hatemeletes épület kialakítása az ergonomikus személetet követi, hiszen rugalmasságot és teljes testre szabási lehetőséget biztosít bérlőinknek: az osztható terek, a jelentős belmagasság, a saját vizesblokkok, a 23 cm-es álpadló, az egyedi állólámpák energiatakarékos nappal- és jelenlét érzékelőkkel a fenntarthatóságot tartják szem előtt.

Az üzemeltetési kihívások a jelen gazdasági környezetben

Manapság a fenntartható műszaki technológiák, vagyis az épületet működését kiszolgáló rendszerek, igen gyors fejlődésen mennek keresztül és jelenleg is magas szinten vannak. Az épületüzemeltetés komoly épületenergetikai, műszaki szaktudást követel meg a PM- és FM-cégektől. Emellett az üzemeltetői csapat és szaktudás optimális kiaknázása is elengedhetetlen feltétele a költséghatékony üzemeltetésnek. Tehát egyfajta energiaguru szerep vár az épületüzemeltetőre, ráadásul egyre gyakoribb tendencia, hogy összevonják a PM- és az FM-tevékenységeket, mivel már nem gazdaságos az egész FM kiszervezése, hiszen az épületet kiszolgáló rendszerek összefüggenek, kommunikálnak egymással, az épület gazdaságos irányítása széleskörű műszaki rálátás nélkül nem üzemeltethető gazdaságosan és biztonságosan.

Hogyan üzemeltetnek?

Nincs ez másként a Laurus Irodaháznál sem. A Rustler Kft. már a 2010-től működő GTC Metró üzemeltetésével és ingatlankezelésével kivívta a szakma elismerését, így joggal kapta meg a bizalmat a Laurus Irodaház tulajdonosától. Emellett a Dexagon irodaházat, és még néhány kisebb irodaházat és több más jellegű ingatlant üzemeltet. A Rustler Kft. stratégiája szerint a szaktudást igénylő tevékenységeket közvetlenül felügyelik, amelyek biztosítják a szolgáltatás magas színvonalát és a költséghatékonyságot. Az energiamenedzsmentre különösen nagy figyelmet szentelnek, hiszen ez döntő tényező az üzemeltetési költségekben. Langbein Valentin ügyvezető szerint a jövő property menedzsere mérnöki szaktudás nélkül nem tud megfelelő szolgáltatást biztosítani, hiszen egyre bonyolultabb műszaki rendszerek felügyelete hárul az üzemeltetőkre.

Teljes körű kiszolgálás ? Felhasználó központú szemlélet

A Laurus Irodaházban ezért is büszkék az üzemeltetői gárda magasan kvalifikált szaktudására, így a képzett szakmérnökökre, a gépészeti és elektromos szaktudással rendelkező saját technikusokra vagy éppen a 24 órában elérhető mobil csapatra. Ráadásul a helyi technikusi szolgálat a bérlők számára bérleményen belül is ingyenesen elvégzik az apró munkákat, így járul hozzá az üzemeltető a kellemes munkakörnyezethez. ?A különböző projektjeinkben dolgozó munkatársak segítik egymást, a karbantartásokat az arra szakosodott szakembereink végzik, ezeket a munkákat év elején ütemezzük, mivel a karbantartás előre tervezhető. Az FM hatékonyságában óriási előny a folyamatok digitalizálása vagyis a mobil technológián alapuló szoftverek használata, hiszen a bérlők, tulajdonosok ezen keresztül jelentik be a problémáikat, igényeiket, a projektmenedzserek és a technikusok pedig a bejelentéseket azonnal megkapják (laptopra, tablet pc-re, telefonra), így a problémamegoldás gyors, követhető, a reakcióidő mérhető és látható minden érintett fél számára. Vagyis transzparens, mérhető és fejleszthető a megoldáshoz vezető út? ? teszi hozzá Langbein Valentin. 

+++

Az iroda.hu-csoport internetes felületein megjelenő saját cikkek a kiadó szellemi tulajdonát képezik. Másolásukhoz, utánközlésükhez a kiadó engedélye szükséges. A kiadó saját tartalmak esetében, csak és kizárólag a lead átvételéhez járul hozzá, mely után a cikk linkjét kérjük elhelyezni!