A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Lássuk a legmenőbb belvárosi irodaházakat! Túra indul!

Budapest irodapiacán a Belváros (CBD) az egyik legszínesebb alpiac, hiszen a patinás történelmi negyed legkülönbözőbb pontjain találhatók igényes, modern és különleges irodaházak. Mi most néhány ikonikus épületet és irodát mutatunk be a teljesség igénye nélkül.

Eiffel Tér Irodaház

Célszerű elindulni a Váci út elejétől, hiszen a legutóbbi virtuális irodatúránkon már részletesen bemutattunk a dinamikusan fejlődő irodafolyosó emblematikus épületeit, amelyekkel itt rögtön versenyre is kelhet két irodaház. Egyik a Nyugati pályaudvar szomszédságában felépült – az alpiacot határát érintő – Eiffel Tér Irodaház, amely mind tömegében, mind műszaki adottságaiban meglehetősen magasra tette a mércét. A ConvergenCE és a DVM group közös beruházásában megvalósított fejlesztés 18.500 négyzetméternyi irodaterületet kínál, és az A+-os színvonalat a bérleti díj is jelzi, hiszen az iroda.hu szerint a város közepén nagyjából 20 eurót kérnek el négyzetméterenként/hó.

Az épületben a modern, a természetes, illetve a környezetbarát anyagok ötvözésének köszönhetően számos energiatakarékos megoldás szolgálja a bérlők igényeit és a fenntarthatóságot. Az egyedülálló csobogókkal és különféle vízfelületekkel kiépített park télen korcsolyapályával, nyáron pedig kulturális programokkal teszi színesebbé az irodaház közvetlen környezetét. Olyan gyöngyszemek találhatók az épületben, mint a Dealogic irodája, amely Budapest azon kevés munkahelyei közé tartozik, ahol egy csúszda köt össze két szintet. A cég a folyamatos bővítéseknek köszönhetően közel 2000 négyzetméternyi területet foglal el két szinten, és a helyszín pontosan kifejezi az Y-generáció igényeit, hiszen lendületes, ötletes, kreatív és sokszínű térről beszélhetünk.

Eiffel Palace

Nem kell nagyon messzire mennünk, hiszen srégen a túloldalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton található a régi Magyar Hírlap patinás épülete, illetve az újjávarázsolt változata Eiffel Palace néven, amely szintén a DVM grouphoz kötődik. Részben BTS-fejlesztés nyomán újult meg, hiszen a PwC székhelyeként működik, de mellettük még jó néhány ismert cég bérleménye megtalálható. Az épületről nem kell sokat mondanunk, hiszen már alaposan kivesézték a szakemberek, az eredeti külső homlokzat mellett az újragondolt, modern belső terek is méltóságot tükröznek. Az irodaház mind a BREEAM, mind a LEED minősítést megszerezte, ezzel szintén egyedülálló a hazai piacon, nyilvánvalóan gondoltak mind az európai, mind az amerikai bérlőkre.

A nagyvonalú ingatlanba költözött nemrég a világ egyik legnagyobb ingatlanügynöksége, a CBRE is, amely a Workplace360 koncepció jegyében tevékenységalapú munkahelyet alakított ki. Az alaprajzi struktúra a kollaboratív környezet megteremtésével a csapatmunkát támogatja és ösztönzi. Ez a munkafilozófia optimalizálja az irodatér használatát, az energikusabb és inspiratívabb munkahellyel elősegíti, hogy az alkalmazottak hatékonyabban illeszkedjenek a vállalat szervezeti kultúrájához, miközben nagyobb autonómiát és rugalmasságot élveznek.

Párisi Nagyáruház

A belvárosi alpiac részét képezi az V. kerület mellett a Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út-Oktogon határolta terület is, így most a Nyugati Tér után haladjunk tovább a Nagykörúton, és nézzünk körül a világörökség részét képező Andrássy úton. Stílszerűen közlekedjünk a négyes-hatos villamossal, amely jelzi, hogy a környék lokációja kiváló, a tömegközlekedés szintúgy, több metró csatlakozik a Nagykörúthoz és a szolgáltatások is kimeríthetetlenek. Az Oktogonnál a Deák tér felé fordulunk, és rögtön láthatjuk, hogy ez sem az a tipikus irodaház-övezet, mégis találunk itt is egy különleges ingatlanfejlesztést. A Párisi Nagyáruház anno áruházként funkcionált, és ezt a szerepét a szocialista rendszerben is megőrizte. Majd sokáig bizonytalan volt a sorsa, míg az Orco belefogott a fejlesztésébe. Nem volt könnyű dolga a cégnek, hiszen szigorú műemlékvédelmi szabályoknak kellett megfelelniük, végül sikerült egy elegáns megoldást választaniuk, miközben a híres Lotz-termet – az egykori Terézvárosi Kaszinó báltermét – is korhű módon felújították.

Ráadásul egy időutazás keretében nagyszerűen ötvözték a múltat és a jövőt, hiszen az épület struktúrájába integrálva a látványos Kristály Kupolát is megépítették. Ez utóbbi immár a Ustream irodájának a része, a céget nyilván senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik leghíresebb startup vállalkozás Magyarországon. A régebben Divatcsarnokként működő épület hatalmas belső tereivel, indusztriális fílingjével nagyszerű otthona lehet egy technológiai vállalatnak. Az egyes szintek központi magjaként funkcionáló fedett átrium egyfajta szervezőelve a Ustream fejlesztőközpontjának is, a fókuszmunkára alkalmas munkaállomásokat pedig közösségi terek, tárgyalók és kisebb informális meeting kuckók választják el egymástól. Az iroda.hu adatai szerint 14-16 euró/m2/hó között váltakoznak a bérleti díjak a legendás irodaházban.

Bank Center

Az Andrássy úton végighaladva beérünk az V. kerületbe, ahol szintén számos épületről beszélhetünk, mi most az „örökzöld” Bank Centert mutatjuk be röviden, amely igazolja, hogy a régebbi ingatlanok okos stratégiával versenyképesek lehetnek a fiatalabb versenytársakkal szemben is. Bár az irodaházat már 1996-ban átadták, még ma is jelentős presztízsértékkel bír, ez részben Finta József építésznek, részben az elhelyezkedésének köszönhető, hiszen Budapesten ennél beljebb már nem épülhet irodaház. A mintegy 32 ezer négyzetméteres épületben az iroda.hu szerint 16-22 euró/hó/év díjért bérelhetünk irodát.

Nyilvánvalóan az ingatlan nem tudja azt nyújtani környezettudatos technológiák terén, mint az egy-két éve épült zöld fejlesztések, ellenben – ahogy már említettük – a presztízs és a homlokzat kissé „birodalmi” jellege szinte mindenért kárpótol. A Szabadság tér pedig, mint egy belvárosi oázis, megfizethetetlen. Mi most a bérlők közül egy exkluzív kis irodát választottunk ki, a Bank of Georgia hazai székhelyét, amely a Kaukázus hamisítatlan hangulatát csempészi a falak közé. A kifinomultság kissé keleties belsőépítészeti elemekkel keveredik, az eredmény pedig lenyűgöző. A munkahely inkább hasonlít egy exkluzív apartmanhoz, ahol egy kubai szivar társaságában baráti csevegés közepette zajlanak a tárgyalások. De valójában az egész épületkomplexum hirdeti a pesti belváros exkluzivitását, értékét és lendületét, mintegy szimbolizálva, hogy a válság ellenére is életképes a hazai ingatlanpiac.

+++

A Belvárosban hatalmas az irodaválaszték, az iroda.hu adatbázisában 41 irodaház közül választhatunk, ha ezt az alpiacot preferáljuk.