A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Magyar ingatlanfejlesztések a világ fókuszában

A fejlesztések kerültek fókuszba a világ legnívósabb, tegnap megnyílt ingatlanszakmai seregszemléjén, a MIPIM-en, Cannes-ban. A duplájára nőtt befektetői kereslet okán a magyar fejlesztők kimondottan optimistán látják a jövőt. Budapest stabilizálta helyét a nemzetközi befektetők térképén, sőt a régió egyik legfelkapottabb fővárosa lett. A kiállítás második napján is nagy volt az érdeklődés a világszínvonalú magyar projektek iránt.

A Budapest-standon megrendezett összes ingatlanfejlesztői panelbeszélgetés résztvevői mindannyian határozott optimizmussal beszéltek a piac jelenlegi állapotáról. Borbély Gábor, a CBRE magyarországi kutatási igazgatója elmondta, hogy 2016-ban duplázott a magyar kereskedelmi ingatlanpiac. Míg 2015-ben 745 millió euró értékben cseréltek gazdát a kereskedelmi ingatlanok Magyarországon, 2016-ban már több mint kétszeresére, 1,54 milliárd euróra nőtt a forgalom. Noah M. Steinberg, a nemzetközi ingatlanszakmai szervezet, a RICS Magyarország elnöke, a WING elnök-vezérigazgatója szerint ennek oka, hogy Magyarország makrogazdasági teljesítménye, jövőbeli kilátásai, valamint ingatlanpiaci fundamentumai alapján, Budapest egyre vonzóbb célponttá válik a nemzetközi befektetők számára. Az ingatlanprojektek minősége és fenntarthatósága, a relatív árelőnyök mellett, még inkább erősítik ezt a trendet. Az egyre erősödő hazai intézményi befektetői kör további fontos eleme a piaci fellendülésnek, hiszen jelentős likviditási forrással egészíti ki a nemzetközi tőkét.

Dr. Lohn Balázs, ügyvéd, managing partner (Lohn Ügyvédi Iroda) úgy látta, a korábbi évekhez képest nagyot fordult a világ: a hotel, mint befektetési célpont egyre több tőkét vonz, és lassan az irodai vagy logisztikai ingatlanokéhoz hasonló, érett piaccá válhat. A kiszámíthatóbb iparági környezetnek köszönhetően ma már a befektetők is bátrabban belevágnak az ilyen jellegű projektekbe, jó példa erre a fővárosban megvalósult számos luxus, design és boutique hotel (The Ritz-Carlton, Aria, W, Four Seasons, Corinthia). Kovács Attila, a Horizon Development ügyvezető partnere kiemelte, hogy belvárosi projektjeiket egyre intenzívebb hazai és külföldi befektetői érdeklődés övezi.

Az ATENOR ingatlanfejlesztő csoport ügyvezető igazgatója, Borbély Zoltán ugyancsak a sikereikről számolt be: a Váci Greens épületek sikeres eladása jól mutatja a budapesti ingatlanbefektetési piac rendkívüli erősödését. Emellett bérlői oldalon is jelentős aktivitást tapasztalunk, a Váci úti irodafolyosó egyértelműen az egyik legsikeresebb üzleti lokáció. A magyar tulajdonú InfoGroup Cégcsoport ügyvezetője, Székely Ádám azt emelte ki, hogy az InfoGroup életében a 2017-es esztendő a személyre szabott BTS (build-to-suit,) projektek fejlesztésének jegyében telik majd. Bejelentette: a közeljövőben Észak-Magyarországon zajlanak innovatív ipari- és logisztikai ingatlanprojektjeik, infrastrukturális és logisztikai fejlesztéseik.

Minden ingatlanpiaci szereplő egyetértett abban, hogy a Budapest-stand, a megaprojektek bemutatása, valamint a főváros és az ország arculatát meghatározó beruházások jelenléte komoly üzenet a nagy fellendülés előtt álló magyarországi ingatlanpiac helyzetéről a nemzetközi befektetői környezet számára.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.