A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Magyar startupok alakíthatják át az egész HR szakmát

​Automatizált online videó-állásinterjú, sportversenyek szervezése kollégáknak a weben, netes munkaerő- és szervezeti állapotfelmérés, kompetencia fejlesztés játékos applikációval – ezekkel a megoldásokkal forradalmasítaná a nemzetközi HR szakmát öt magyar startup.

Izzasztó kihívásokkal kell megküzdenie a humán erőforrás szakmának itthon és a fejlettebb országokban egyaránt. Párhuzamosan alakul ki egyre több területen munkaerőhiány, formál át teljes iparágakat a digitalizáció, és meg kell felelni az egyre nagyobb súllyal jelen lévő Y generáció elvárásainak is. Öt magyar startup viszont a technológia segítségével olyan megoldásokat fejlesztett ki, melyek számos munkaerővel kapcsolatos problémára választ adnak.

A Workplace Futurists néven együttműködésbe tömörülő innovatív vállalkozások a legújabb technológiákat hívják segítségül a jelen és a jövő humánerőforrás problémáinak megoldására. A startupok többsége már a nemzetközi piacokon is bizonyít. A Workplace Futurists együttműködés holnap, szeptember 28-án debütál az Internet Hungary konferencián a szakmai nagyközönség előtt, illeszkedve a rendezvény egyik kiemelt témájához, mely a cégvezetés kihívásait vizsgálja a digitalizáció fényében.

 

100 jelöltet interjúztatni egyetlen nap alatt? Lehetséges!

Az Indivizo a kiválasztás folyamatát teszi lényegesen gyorsabbá és egyszerűbbé a hagyományos módszereknél. A cég olyan automatizált online videó-interjúztató rendszert fejlesztett ki, amely harmadára rövidíti a jelöltek első körös meghallgatásának idejét. Másrészt az élő telefonos interjúztatáshoz képest hatszor-hétszer pontosabbá teszi az előszűrést, hiszen az így kiválasztott jelöltek sokkal motiváltabbak. Az állásra jelentkezők, a neten keresztül tudják megválaszolni az előzetesen összeállított kérdéseket otthonról vagy bárhonnan, ahol és, amikor nekik kényelmes. A cég HR-esei és vezetői a rögzített interjúkat könnyedén tudják a felületen értékelni anélkül, hogy egyszerre jelen lennének az interjú időpontjában. Ezzel a módszerrel több jelölt kap esélyt, akár 100 jelentkező interjúztatására is lehetőség van egyetlen nap alatt.

Ádáz ellenség a fluktuáció

A változó piaci környezetben még a korábbiaknál is fontosabb a munkaerő megtartása. Főként annak fényében, hogy az Y generációsok kétharmada jellemzően egy éven belül munkahelyet vált. Éppen ezért egyre fontosabb elvárás a munkaadó részéről a rugalmasság, a jó munkahelyi hangulat, illetve a közösségépítés. Ez utóbbiban hoz újítást a Battlejungle, mely egy olyan online közösségi platformmal rukkolt elő, aminek segítségével bárki pofonegyszerűen szervezhet csapatépítést, sportbajnokságot saját kollégáinak. A megoldás tehát a sport eszközén keresztül építi a munkahelyi közösséget. Azok a munkahelyek tehát a legsikeresebbek a munkaerő megtartásában, ahol nagy energiákat fordítanak az elégedettségre, jó hangulatra, a munkavállalók pszichés jólétére. Ezeknél a cégeknél a fluktuáció és a munkahelyen tapasztalt stressz alacsony.

A Selfmapping szintén online megoldást kínál arra, hogy egy cég egyszerűen felmérje munkavállalói milyen mentális, fizikai és pszichés állapotban vannak, illetve azt, hogy milyen kompetenciákkal rendelkeznek. Az eredmények alapján pillanatok alatt akcióterv készíthető, hogy mit, miért és milyen sorrendben érdemes fejleszteni, átalakítani, hogy a szervezet hatékonyabban működjön.

Öt perc alatt tesztelhetjük a cég állapotát

Nemcsak a munkavállalók állapotát fontos mérni, hanem a teljes szervezetét is. Erre fejlesztett ki webes módszert a CX-Ray. Egy öt perc alatt kitölthető, felhőalapú, automatizált teszttel olyan kérdésekre kaphatunk választ, hogy kik a legelkötelezettebb kollégák, milyen hatékony az információáramlás, vagy hogy néz ki a szervezet valós működése.

A tanulás kulcsa a gyakorlás

Megdöbbentő, de a vállalati tréningekkel megfelelő utókövetés nélkül csak a munkavállalók 15%-ánál érhető el kompetencia fejlesztés. Erre a problémára kínál megoldást a Practify, ami játékalapú online alkalmazással segít abban, hogy a tréningeken megszerzett tudás gyakorlással elmélyülhessen, a módszerrel a tréningek eredményessége 85%-ra tornászható fel.