A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

MAJOR Korty és falat – élet a nagyvároson kívül

A Budaörs belvárosában található, Az Év Közösségi Tere címre pályázó hely nem egy egyszerű étterem vagy bisztró – ez egy találkozóhely, ahol családias hangulat és számtalan lehetőség várja a vendégeket.

Az április óta nyitva tartó vendéglátó egység mindenkit tárt kapukkal vár, a közösségépítés a cél. A helyet az alapító testvérpár azért hozta létre, mert azt tapasztalták, hogy a városban nincs egy ehhez hasonló jelleggel bíró tér, ami összehozza a lakosokat. Szeretnék, ha a helyiek kedvelt találkozóhelyévé, törzshelyévé válhatnának, és úgy tűnik, eddig jó úton haladnak.

Az épület, melyben a MAJOR működik, korábban teljesen kihasználatlan volt, elég rossz állapotban vették birtokba. Az önkormányzat áldásával és segítségével kezdhették meg a működést és az átépítést, melynek kialakításában a közösségnek is hatalmas szerepe volt: helyi vállalkozások segítették az átalakítási folyamatokat, a bútorok és a festés is különféle cégek segítségével valósult meg. Szabad kezet kaptak, szinte teljesen átalakíthatták az elhanyagolt épületet, amiben se víz, se villany nem volt korábban. Nagyon régen eredetileg istállóként szolgált az épület, így ez valahol érthető, ám a korszerűsítés mellett szerették volna az istálló báját is megőrizni. Ennek érdekében igyekezték az eredeti, jó állapotban lévő és hasznos dolgokat megtartani. Például az itatót nem lerombolták, hanem beépítették, így ma a belső térben ülőalkalmatosságként szolgál. A régi falrészt és a gerendákat is felújították és megtartották, sőt, még inkább kiemelték, hogy ezzel is ráerősítsenek a rusztikus hangulatra.

Az épület egy belső, kávézós térből, kis konyhából, valamit egy belső udvarból és hátsó kertből áll, így különféle rendezvények lebonyolítására alkalmas. A kertben körülbelül 60 fő fér el, itt jó időben koncerteket, kisebb színházi- és kertmozis esteket tartanak. Legyen szó születésnapról, esküvőről, osztálytalálkozóról vagy bankettről, a rendezvények teljesen személyre szabhatóak. A belső teret sokszor öntik el építészek, akik reggeli megbeszélések mellett vitatják meg teendőiket. A hely workshopok és megbeszélések számára is kiválóan alkalmas, a MAJOR pedig többször is társszervezőként vesz részt az adott eseményeken. Időnként tartanak pizza napot is, a vendégcsalogató finom falatok pedig nem máshol, mint a
MAJOR kinti kemencéjében készülnek. A közösségi tér kialakításával az volt a cél, hogy megmutassák, a nagyvároson kívül is van közösségi élet, és az agglomerációban is nagy szükség van közösségi térre.

És hogy milyen az üzemeltetők szerint a hely? „Egyszerűen otthonos.”