A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et és az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom
 
   


McLaren: a világ egyik legtutibb irodájában dolgoznak

A világ egyik legjobb irodája a McLaren székhelye, amely a világhírű - bár hazánkban eddig kevés babért learató - Foster+Partners tervei alapján készült el 1998 és 2004 között.

A vállalatcsoport egyébként a McLaren család ha cégét egyesíti, köztük a Forma 1-es világbajnokságban is érdekelt vállalkozást. Az angliai Surrey-ben lévő főhadiszállás épülete egy félkört formál, amelyet egy tó egészít ki, utóbbi ráadásul a hűtőrendszer integráns része is. Az épület és tó egybefonódó elemei mintha a jin és a jang alapelveit egyesítenék, vagyis a kemény és a lány egymást erősítő egészét alkotnák meg.

Ráadásul a kivitelezés során magának a cégnek a high tech technológiáját is hasznosították. A homlokzat a tó felől egy hatalmas üvegfelület, így a kint és bent még hangsúlyosabban összekapcsolódik, és valóban úgy érethetjük magunkat, mintha a természet lágy ölén egy klassz tóparton ücsörögve dolgozgatnánk. A környezet amúgy is csodálatos, bár kissé furcsa kontraszt versenyautókat elhelyezni a természet látszólag érintetlen vidékén.

Néhány beszédes adat a technológiai központról: 500 m2-es alapterülettel rendelkezik, és közel 1000 fő dolgozik az épületben. Valamint az épülethez csatlakozó tó és a további kisebb tavak összesen 50 ezer m3-nyi vizet tartalmaznak. Ezt a vizet hasznosítják a hűtési rendszer működtetése céljából. A munkaterület úgynevezett "ujjakra" és "utcákra" tagolódik, amelyek a munkaerő fizikai elhelyezkedését határozzák meg. A központ mintegy 700 személyes éttermet, drinkbárt, uszodát és fitnesz központot is magában foglal. Egy 145 méter hosszú szélcsatorna van elhelyezve az épület végében, amelynek segítségével a stáb teszteli a McLaren aerodinamikai fejlesztéseit. A szélcsatorna közel 400 tonna acélt tartalmaz, és a levegőt egy 4 méter fesztávolságú lapát hajtja meg.

Az új központot azért hozták létre, hogy egy helyen összpontosítsák a céget, amely korábban 18 különböző helyszínen székelt. Az 1999-ben startoló építkezésen 4000 munkás dolgozott, és még eközben 2000-ben a DaimlerCrysler megvásárolta a McLaren Csoport 40 %-át. 2003-ban vették birtokba az új épületet az alkalmazottak, és a felhajtást jól jelzi, hogy maga II. Erzsébet királynő adta át hivatalosan 2004-ben. A kivitelezés teljes költsége sohasem volt publikus, de szakértők közel 300 millió angol fontra teszik a költségeket.
















 

A világ legmenőbb irodái c. cikkünket itt olvashatják.