A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



McLaren: a világ egyik legtutibb irodájában dolgoznak

A világ egyik legjobb irodája a McLaren székhelye, amely a világhírű - bár hazánkban eddig kevés babért learató - Foster+Partners tervei alapján készült el 1998 és 2004 között.

A vállalatcsoport egyébként a McLaren család ha cégét egyesíti, köztük a Forma 1-es világbajnokságban is érdekelt vállalkozást. Az angliai Surrey-ben lévő főhadiszállás épülete egy félkört formál, amelyet egy tó egészít ki, utóbbi ráadásul a hűtőrendszer integráns része is. Az épület és tó egybefonódó elemei mintha a jin és a jang alapelveit egyesítenék, vagyis a kemény és a lány egymást erősítő egészét alkotnák meg.

Ráadásul a kivitelezés során magának a cégnek a high tech technológiáját is hasznosították. A homlokzat a tó felől egy hatalmas üvegfelület, így a kint és bent még hangsúlyosabban összekapcsolódik, és valóban úgy érethetjük magunkat, mintha a természet lágy ölén egy klassz tóparton ücsörögve dolgozgatnánk. A környezet amúgy is csodálatos, bár kissé furcsa kontraszt versenyautókat elhelyezni a természet látszólag érintetlen vidékén.

Néhány beszédes adat a technológiai központról: 500 m2-es alapterülettel rendelkezik, és közel 1000 fő dolgozik az épületben. Valamint az épülethez csatlakozó tó és a további kisebb tavak összesen 50 ezer m3-nyi vizet tartalmaznak. Ezt a vizet hasznosítják a hűtési rendszer működtetése céljából. A munkaterület úgynevezett "ujjakra" és "utcákra" tagolódik, amelyek a munkaerő fizikai elhelyezkedését határozzák meg. A központ mintegy 700 személyes éttermet, drinkbárt, uszodát és fitnesz központot is magában foglal. Egy 145 méter hosszú szélcsatorna van elhelyezve az épület végében, amelynek segítségével a stáb teszteli a McLaren aerodinamikai fejlesztéseit. A szélcsatorna közel 400 tonna acélt tartalmaz, és a levegőt egy 4 méter fesztávolságú lapát hajtja meg.

Az új központot azért hozták létre, hogy egy helyen összpontosítsák a céget, amely korábban 18 különböző helyszínen székelt. Az 1999-ben startoló építkezésen 4000 munkás dolgozott, és még eközben 2000-ben a DaimlerCrysler megvásárolta a McLaren Csoport 40 %-át. 2003-ban vették birtokba az új épületet az alkalmazottak, és a felhajtást jól jelzi, hogy maga II. Erzsébet királynő adta át hivatalosan 2004-ben. A kivitelezés teljes költsége sohasem volt publikus, de szakértők közel 300 millió angol fontra teszik a költségeket.
















 

A világ legmenőbb irodái c. cikkünket itt olvashatják.