A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Íme a lélegző felhőkarcoló New Yorkban, ahol a kertek az égig érnek

Az európai IAD energiapozitív felhőkarcolót tervezett Manhattan északi részén „New York lélegző gépe” fantázianévvel. Az épület tüdeje egy vertikális kert lenne.

A 468 méter magas fenntartható épület a 125. utca és a Broadway által közrezárt sarokra kerülne. Az épület három fő mag köré szerveződne, amelyek vertikálisan szegmentálnák az épületet, és funkcióikat tekintve irodákat és hotelszobákat alakítanának ki bennük. Emellett az egyes funkciók közé kertek ékelődnének, amelyek kvázi a ház tüdejeként működnének, másrészt természetes közeget teremtenének a környezettudatos fejlesztés jegyében. A függőleges irányban terjeszkedő kertek összalapterülete meghaladná a 3 millió négyzetmétert, amelyeket a lakosság 12,5 kilométer összhosszúságú spirális ösvényeken keresztül szabadon látogathatnának.

Az utcaszinten bevásárlóközpont és egy konferenciaközpont kapna helyet, ezzel is bővítve az épület kereskedelmi és közfunkcióit, így a városlakók valódi életterévé és találkahelyévé válna a különc felhőkarcoló. Az épület széndioxid kibocsátása nulla körül alakulna, hiszen a szükséges energiát napelemek és mikroturbinák biztosítanák. Az épület kialakítása a természetes fény és szellőzés adta lehetőségeket maximálisan kihasználná, a homlokzati szerkezetbe beépített szellőztetőrendszer a kedvező időjárási viszonyok előnyeit is a maga javára fordítaná: a külső és belső levegő szabályozásával alakítaná a hőmérsékletet, és a félig nyitott terekben a hideg levegő áramlását is kontroll alatt tartaná.

A kert flóráját évelő és örökzöld tűlevelű fák alkotnák, amelyek az épület belső tereit védenék a szél ellen, és megakadályoznák az ún. szélcsatorna-hatást az épületszerkezetek közé ékelődő üres terekben. A felhőkarcoló csatlakozna New York zöld folyosójához, amelyet olyan helyszínek fémjeleznek, mint a Central Park vagy éppen a tengerpart. A különleges épület a városi sziluett meghatározó eleme lenne, hiszen egy függőleges tengelyű zöld szigetet képezne Manhattanben.