A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Íme a loftok katedrálisa az apokalipszis városában

A Neumann/Smith Architecture alakította ki ezt az igazán kreatív irodát a Lowe Campbell Ewald nevezetű reklámügynökség számára. Kinézték Detroit egyik elhagyott raktárcsarnokát és beköltöztek.

Detroit-ra már évtizedek óta rájár a rúd, hiszen a valaha virágzó városban magas a munkanélküliségi ráta, a bűnözés az egekbe szökött, és híres-hírhedt bezárt és omladozó gyárairól. Ilyen szempontból stílszerű megoldás egy régi raktárcsarnokot újrahasznosítani, és reklámügynökökkel megtölteni, akiknek amúgy is az a feladatuk, hogy folyton-folyvást kreatívak legyenek. A tervezés mottója is ez volt: egy kreatív tér egy kreatív társaságnak. Gyakorlatilag új életet leheltek ebbe a 100 éves épületbe, és mintegy kijelölték Detroit lehetséges jövőjét, miszerint a történelmi épületek megmentésével és renovációjával a kreatív ipar lehet a város új motorja.

Az iroda leglátványosabb része az öt emeletnyi magasságú átrium, amely úgy borul az alkalmazottak és az ügyfelek fölé, mint egy ipari katedrális, ahol szinte az „isteni szikra” inspirálja az embereket. Amúgy az indusztriális szabadság és tágasság nagyszerű díszletként szolgált egy nagyteres munkahely kialakításához. A bench munkaasztalok telepítésével és a cellás irodák minimalizálásával egy nyitott és kollaboratív irodai környezetet alakítottak ki, miközben a hely szelleméhez illően az újrahasznosított anyagok is jelentős szerepet kaptak, így például fából készült raklapok, régi faajtók alkotják egyes helyeken a tárgyaló falait vagy éppen a lépcsősor elemeit. Más fenntartható elemeket is láthatunk, így egy régi vidéki istálló határoló falai sem vesztek itt kárba, a székek szintén környezetbarát és újrahasznosított anyagokból készültek.

De egyéb különleges megoldásokat is alkalmaztak, így a lobby térben a mennyezetet préselt rézlemezek töltik meg, egyfajta vintázs hangulatot teremtve ezzel. Az már szinte szót sem érdemel, hogy a szellőzőcsövek szabadon „grasszálnak” a plafonon, bárhol is vagyunk éppen. Vagy úgy tárgyalnak, értekeznek a munkatársak, hogy mellettük, akár az öles tölgyfák, látszóbeton pillérek őrködnek. A négyszintes, 42 láb magasságú giga LEED-képernyő pedig célzott üzeneteket közvetít az épületben tartózkodó kollégák számára, de amúgy is látványos vizuális hatást képes prezentálni, egyfajta „wow” effektust kiváltva az arra tévedőkből.

Fényképek: Justin Maconochie