A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Szektor:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Íme egy újabb magyar sikercég irodája! Ezúttal az XAPT központjában jártunk!

A hazai központú XAPT idén februárban költözött a BudaWest Irodaházba. A cég a Microsoft Dynamics vállalatirányítási megoldások piacvezető szállítója Magyarországon, a kelet-közép európai régióban és világszerte pedig egyike a legnagyobbaknak. A közel 1500 négyzetméteres budapesti irodában naponta átlagosan 100-120 munkatárs dolgozik. Az új trendeknek megfelelően a munkaállomások és a közösségi terek egészséges egyensúlyát tudatosan teremtették meg, miközben otthonos elegancia és minimalizmus jellemzi a cégközpontot.

Az XAPT korábban az Eleven Centerben bérelt irodahelyiséget, mivel azonban kinőtték a helyet, új lokáció után néztek. Nem is kellett sokáig keresgélniük, ugyanis elég volt rápillantaniuk a szomszédos BudaWest Irodaházra, és csakhamar egymás tenyerébe csaphattak a felek. A BudaWest ráadásul megnyerte az Év Legzöldebb Irodaháza 2012 versenyt is, így az európai színvonal garantálva volt. Az XAPT a hivatalos megfogalmazás szerint integrált vállalatirányítási rendszerek bevezetésében, projektek menedzselésében, különböző üzleti és iparági megoldások szállításában és támogatásában vesz részt. A cégnek egyébként még Romániában, Ausztráliában, Kanadában és az USA-ban is van irodája.

Belépve a fogadótérbe, már tudjuk, hogy egy újabb igényes munkahelyre érkeztünk, hiszen gondos kezek alakították a stílust, a színeket és a formákat. Ahogy körbepillantunk, jobb oldalt szépen megnyílik a tér, de anélkül, hogy túl sokat elárulna magából, vagyis az iroda szép lassan adagolva tárja fel „bájait”. A recepciós pult barna tömbje mértéktartón ívelődik, a fogadó helyiség arányaihoz illeszkedik: nem túl kicsi, nem túl nagy. Szóval éppen klappol. Balra a vendégek részére kialakított minimalista narancssárga fotelek passzolnak a domináns barna bútorelemekhez és a fali tapétához, illetve az egész téren végigvonuló szürkés-barnás árnyalatú padlószőnyeghez.

Miután az otthonosságérzet megragadott bennünket, indulhatunk tovább. Egy széles folyosó kalauzolja a látogatót, és csakhamar a vendégeknek fenntartott ízléses konyhasarok tárul fel. És persze már ekkor mindenütt feltűnik a céget azonosító piros X betű, amely pókhálóként fonja be a falakat. A céget egyébként magyar üzletember alapította, majd később csatlakozott egy nemzetközi csoporthoz, ezzel párhuzamosan pedig a narancssárga-kék logót a csoport egységes arculatának megfelelően a szürke-bordó színkonstrukció váltotta fel. Ez utóbbi színpárosítás meghatározza az iroda határoló felületeit és a folyosókon található oszlopokat is. De haladjunk jobbra, mert itt a színkavalkád valami újat ígér. El is érkezünk a közösségi térbe, ahol az eltérő bútorelemek jelzik az egyes funkciókat. A fal mentén található a kávézó bárpulttal és bárszékekkel, aztán jöhet a teázó, és ha valaki jól beteázott és bekávézott, akkor az étkező-konyhában elnyerheti jól megérdemelt jutalmát.

A teázó falán pedig magyarul és angolul olvashatjuk a mottót. „Ne arra menj, amerre az ösvény vezet. Fordulj inkább arra, ahol még nincsen kitaposva, és vágj utat!” Ha rükvercbe kapcsolunk, akkor pedig egyfajta rekreációs területre érkezünk, ahol random jelleggel vannak szétszórva a vicces babzsákok és fotelek. Nevezhetjük ezt nappalinak is vagy szalonnak, hogy kicsit nagyvonalúan kezeljük a teret. Készséges „túravezetőim” elárulták, hogy itt nem csak étkezésre, kávézásra, lazításra alkalmas helyiséget akartak kreálni, hanem informális megbeszélésekre, ötletelésekre vagy akár jelentősebb meetingekre is nagyszerű terep ez a kávéházi atmoszféra. A teázó mögött található egyébként a konferenciaterem, ahol ha éppen nem zajlik munka, akkor mehet a csocsó vagy éppen a pingpong.

Visszatérve kiindulópontunkhoz, a vendég konyhasarokhoz, észrevesszük, hogy a falon három időzónát mutatnak az órák, hiszen a cég három kontinensen is működtet irodát. Nosza, induljunk hát neki az open space-nek. Összesen három divíziót helyeztek el a nyitott terekben, illetve a pénzügyi, HR, PR és marketingmunkatársak külön cellás blokkban kaptak helyet. Jobbra-balra kanyargunk, de az az alapstruktúrából is tisztán kivehető, hogy a divíziók vezetői saját cellás irodákban dolgoznak az egyes osztályok mellett, míg a felsővezetőség a hátsó traktusban kapott irodákat. A középső divíziónál egyébként három telefonszoba is segíti az ügyfélkezelést, emellett összesen hat tárgyaló és a konferenciaterem áll a munkatársak rendelkezésére. A tulajdonos irodája a narancssárga ülőgarnitúrával, növényekkel és festményekkel pedig mintha csak egy minimalista lakás nappaliját testesítené meg.

Az alaprajzi elrendezésre tekintve, nagyon érdekes felfedezést tehetünk: az egyterű irodába ékelődik a középső tárgyalóblokk, amely szinte úszik a hatalmas térben, hiszen egy oldalról sem csatlakozik az épület külső határoló felületeihez. Vagyis bármelyik irányból, bármelyik divízió felől könnyen elérhetők a telefonszobák és a tárgyalók. Összességében rengeteg szabad tér nyílik meg, azonban a funkciók nagyszerűen szegmentálják a hatalmas teret, így az egyéni munkára és a közösségi munkavégzésre egyaránt nyílik lehetőség.

Az alaprajzi elrendezés és a tervezés során igénybe vették Nietsch Márta építész-belsőépítész munkáját. Ezután a végleges megjelenés kialakításának oroszlánrésze a belső munkatársakra hárult, akik folyamatosan kikérték a kollégák véleményét, így egy igazán élhető és otthonos irodatér jött létre. Az újrahasznosítás jegyében a régi berendezés jelentős részét integrálták az új térbe, míg megközelítőleg 20 %-ot tesznek ki az új bútorok. Szinte fel sem tűnik, hogy melyik a régi és melyik az új, ez is jelzi, hogy a házigazdák által „homemade”-nek titulált lakberendezés is beletrafálhat a közepébe, ha megvan az egészséges jó ízlés, mérték és igényesség. Amúgy az XAPT-nál még büszkék az ún. papírnélküli irodájukra, hiszen mindössze egyetlen fénymásolót állítottak munkába. A nyitott irodaterekben az asztalok és a székek egy része, a mellmagasságú szekrénysorok; valamint a rekreációs helyiségek berendezési tárgyai vadonatújak. Az új „jövevények” a Báthori Bútor és a Nietsch Kft. bútorcsaládjából származnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fotók: Xapt, irodablog.hu