A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Még több energiahatékonyságra van szükség

Az Európai Fenntartható Energia Hét kezdetén tizenhárom uniós tagállam huszonegy szakmai szervezete – köztük a Magyar Energiahatékonysági Intézet – felhívással fordult az Energiaunió energetikáért felelős vezetőihöz, amelyben az Európai Bizottság megemelt energiahatékonysági célokra való törekvésének támogatását kérik. Az új célkitűzések elengedhetetlenek ahhoz, hogy teljesüljenek az uniós klímavédelmi célok, és növekedjen az energiaellátás biztonsága.  

Az Európai Bizottság által 2006-ban indított Európai Fenntartható Energia Hét minden évben egy hosszabb tevékenységsorozatot ölel fel. Célja, hogy megalapozza az öreg kontinens fenntartható és biztonságos energia-felhasználását. Ráirányítja a figyelmet az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások megteremtésének fontosságára. Az idei szakmai hét témája a „Tiszta energiát minden európainak!” javaslatcsomag, mely a fogyasztókat és a növekedést a fenntartható energiafelhasználás középpontjába helyezi.

Jelképesnek is nevezhető az időzítés, hiszen Európa képletesen június közepére elhasználta minden idei belső energiaforrását. Az elmúlt években június 18-ra esett az Európai Energiafüggőség Napja (European Energy Dependence Day).  1995 és 2011 között 11 százalékkal emelkedett az EU primer energiaimportja, ami plusz 38 nap energiafüggőséget jelentett ebben az időszakban. 2011 óta - többek között a klímavédelmi csomagok, energiahatékonysági intézkedések, megújuló energiaforrások terjedése hatására - Európa energiafüggőségi szintje stagnál.
 
„Tiszta energiát minden európainak!”

Az európai energetikai miniszterek, vezetők 2017. június 26-án közös szakmai egyeztetésen vesznek részt, amelyen a „Tiszta energiát minden európainak!” című javaslatcsomagot vitatják meg. A Bizottság javaslatcsomagjában az Energiahatékonysági Irányelv felülvizsgálatát is szorgalmazza, amellyel az európai szinten kötelező 30 százalékos energiahatékonysági célt, valamint a 1,5 százalékos energia-megtakarítási kötelezettség[1] 2021-2030-ra való kiterjesztését kívánja elérni.
 
Az Energiahatékonysági Irányelv felülvizsgálatát megelőző Európai Bizottság által elkészített környezeti hatásvizsgálata megállapította, hogy a tagállamok számára javasolt 1,5 százalékos energia-megtakarítási kötelezettség egyben olyan gazdasági előnyöket biztosíthatna, amely erősítené versenyképességüket: Európa tagállamaiban 18,4 százalékos gázimport-csökkenést, 1,6 millió új munkahelyet, az üvegházhatású gázok kibocsátásában 3,1 százalékos visszaesést, az egészségügyi kiadásokban pedig 28,2 milliárd eurós csökkenést hozhat.
 
Ha gyengítik a bizottsági javaslatot, akkor nemhogy csökkenne Európában az üvegházhatású gázok kibocsátása, hanem 0,2 százalékkal nőne. Sőt, az elmaradó energiahatékonysági beruházások következtében Európa-szerte akár 100 ezer munkahely is megszűnne a jövőben. 2030-ra a gázimport 1,3 százalékkal emelkedne meg, összeurópai szinten pedig az egészségügyi kiadások 1,9 milliárd euróval nőnének.

A hazai energiahatékonysági szektor szakmai szereplőjeként a Magyar Energiahatékonysági Intézet is csatlakozott a széles európai kezdeményezéshez. Ebben azzal a felhívással fordulnak a szakmai szervezetek a tagállamok energiaminisztereihez, vezetőihöz, hogy támogassák a bizottsági javaslatot.

A globális klímaváltozás hatásainak enyhítése szempontjából a huszonnegyedik órában vagyunk. Így az időpont nem indokolja, hogy lelassítsuk az elöregedett infrastruktúrák fejlesztését célzó, sikeresen elindított energiahatékonysági programokat és beruházásokat. Nem lehet cél Európa energiafüggésének növelése, vagy munkahelyek akár százezreinek veszélyeztetése sem. Az Európai Unió most, egy kritikus időszakban egy kivételes lehetőséget kapott arra, hogy egy minden polgára számára kiemelkedő jelentőségű témában ragadja magához a vezető szerepet.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet szakmai meggyőződése, hogy lehet úgy javítani akár hazánk, akár az Unió tagállamai energiafelhasználását, hogy közben az a gazdasági növekedést ne sértse.