A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Mi a proptech? A szakértők válaszolnak

Magyarország első proptech konferenciája, a Proptech Hungary kapcsán megkérdeztük Kiss Idát, a DVM group tervezési osztályának vezetőjét és Rézsó Istvánt, a Cushman & Wakefield Asset Services üzletágának üzletfejlesztési vezetőjét, hogy szerintük hol tart jelenleg hazánkban a property technology.

Mit gondolnak, Magyarországon jelenleg hol tart a proptech?

Kiss Ida: A PropTech széleskörű palettájáról Magyarországon egyelőre kevés technológia került átültetésre, de a globális folyamatoknak köszönhetően és az információtechnológiában élen járó nagyvállalatok és startup-ok helyi jelenlétével várható, hogy az integráció gyorsan megtörténik, és a következő 5-10 év ingatlanfejlesztési projektjeiben már Magyarországon is meghatározó lesz a legújabb technológiák jelenléte. Az intelligens épületfelügyeleti és vezérlő rendszerek már régóta jelen vannak épületeinkben. Az IoT (Internet of Things) koncepciójának gyakorlatba történő átültetéséra nagyon izgalmas modell-projektek, ún. LivingLab-ek valósultak már meg Európában is több helyen. Az új technológiák segítik az épületek felhasználói igényekhez való alkalmazkodását, segítik a tervezési és kivitelezési folyamatokat - Magyarországon is elérhetőek, és várható további elterjedésük.

Rézsó István: A proptech jelenleg az ingatlanpiac megkerülhetetlen fejlődési iránya. Magyarországon még kezdeti stádiumban tart, a kiaknázási lehetőségeiben azonban óriási fejlődési potenciált látunk. A 2000-es évek elején berobbant környezetvédelmi tudatossághoz tudnám hasonlítani, amely akkor újdonságként hatott – kezdetben marketing célt szolgálva -  ma pedig már elengedhetetlen, hogy egy új ingatlan ne rendelkezzen már a fejlesztési fázisban is előminősítéssel. Ehhez hasonlóan a jövő irodaházait már a proptech jegyében fogják tervezni, kivitelezni és üzemeltetni. A kihívást jelenleg abban látjuk, hogy a meglévő ingatlanokon milyen fejlesztések hajthatóak végre anélkül, hogy nagy mértékű költségnöveléssel járjon, illetve a különböző rendszerek hogyan tudnak majd egymásra épülni hatékonyságban és kezelhetőségben.

Az ön vállalatuk hogyan kapcsolódik ehhez a forradalomhoz?

Kiss Ida: Projektjeinkben a legmagasabb szintű szolgáltatást igyekszünk nyújtani ügyfeleinknek, amihez elengedhetetlen, hogy tervezőink ismerjék a legújabb technológiákat. A tervezési folyamatban igyekszünk a legújabb prezentációs és kommunikációs eszközöket használni. A BIM (Building Information Modelling) alapú tervezés segítségével nemcsak jól bemutathatóak részleteiben a házak, amiket tervezünk, de a segítenek számos tervezési hiba kiküszöbölésében. Látványtervezőink 360fokos látványterveket is készítenek, de kísérletezünk a virtuális sétákkal, amit szintén tudunk a hagyományos prezentációk mellett használni. A tervezési folyamat során különösen fontos számunkra a fenntarthatóság, melyet szintén jól támogatnak az új technológiák.

Rézsó István: Elkötelezett támogatói vagyunk a proptech térnyerésének. Az ingatlanok üzemeltetésében a technológiát 20 éve egy excel file jelentette, amiből folyamatosan eljutottunk az automatizált épületekig, majd a „smart building” irányába, most pedig a well being koncepcióval összekapcsolva elsősorban a kereskedelmi ingatlanokat használók – tehát a bérlők – felhasználói élményének növelése a cél. A proptech viszont egy szélesebb spektrumot ölel majd át, összekapcsolva a Tulajdonos – Bérlő – Szolgáltató érdekeket egyaránt. Tanácsadóként az a feladatunk és küldetésünk, hogy a proptech-ben rejlő lehetőségeket az említett szereplők közös igényei és céljai szerint racionalizáljuk majd.

 

Tarts velünk Te is Magyarország első proptech konferenciáján! 

Időpont: 2018. május 30.

Helyszín: Budapest Music Center

Jegyvásárlás: www.proptechhungary.hu/#jegyvasarlas