A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Milyenek a nagyvárosok ingatlanpiacai?

A nagyvárosok a kereskedelem fő színterei. Míg 10 évvel ezelőtt 100 nagyváros volt a befektetők érdeklődésének középpontjában, mára ez a szám 300-ra nőtt és mintegy 600 város ingatlanjai felől érdeklődnek rendszeresen a nagyvállalatok. Mivel a gyors városiasodás illetve a technológiai- és geopolitikai változások folyamatosan hatással vannak a nagyvárosok jelentőségére, a JLL létrehozott egy dinamikus online alkalmazást, ami rávilágít a nagyvárosok jövőbeni lehetőségeire és segít megérteni azokat.

A Cities Research Center lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számos tényezőt figyelembe véve összehasonlítsák a világ 300 legfontosabb városát, kezdve az aktuális globális ingatlanpiaci befektetési volumenektől, egészen a gazdasági változásokig. Szakértőink legfrissebb beszámolói felmérik a nagyvárosi lehetőségeket világszerte. Néhány kiemelt téma a kutatások közül:

• A négy úgynevezett “Szuper Város” – London, New York, Párizs, Tokió - a kereskedelmi ingatlan befektetések egy negyedét teszik ki a világ 300 legnagyobb városát tekintve. Ezekben a városokban a legerősebb a nagyvállalatok szerepe.

• Számos tranzit város, például Shanghai, Szöul és Peking növekvő ingatlanpiaci tőkeáramlást és vállalati bérlői érdeklődést vonzanak. Shanghai-nak jó esélye van arra, hogy elnyerje a “Szuper Város” státuszt.

• Az európai nagyvárosok jelentősége különösen kiemelkedő a cross-border (országhatárokon átnyúló) ingatlanbefektetések tekintetében– egyedül Londonban a globális befektetési aktivitás 15%-a történik. Az Egyesült Államokban a másodlagos városokban egyre erősebb befektetési aktivitás tapasztalható. Az ingatlanpiaci tevékenységet az ázsiai és csendes-óceáni térségben mindössze 7 város uralja: Tokió, Hong Kong, Szingapúr, Szöul, Shanghai, Peking és Sydney, melyek a regionális befektetések 70%-át teszik ki.

• San Francisco, London, Dubai, Shanghai és Wuhan a JLL “City Momentum Index”-e szerint (a világ legdinamikusabb városai.

• Az afrikai városokat elemző kutatások szerint Accra, Addisz Abeba és Lagosz a világ leggyorsabban növekvő városainak tekinthető; Nairobi – Afrika “Szilícium Szavannája” – a technológia terén regionális erőműként emelkedik ki; Luanda pedig a világ legdrágább városa irodabérlés szempontjából.

Rosemary Feenan, a JLL globális piackutatásai vezetője elmondta: “A JLL Cities Research Center attraktív és könnyen elérhető formában egyesíti cégünk globális piackutatási szakértelmét. A vizuálisan megjelenített adatsorok lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy egyszerűen összehasonlítson különböző városokat, és rálátást nyerjen ezekre a dinamikus városokra.”

Tuza Rita, a JLL budapesti irodájának piackutatási vezetője hozzátette: “Az új online piackutatási felületen a világ legizgalmasabb városaival vethetjük össze Budapestet, így  jobban átláthatjuk az ingatlanpiac dinamikáját, míg a főváros globálisan betöltött pozíciójának vizsgálatát vizuális összehasonlítások segítik. Kutatási eredményeink szerint a  kereskedelmi szempontból legvonzóbb 300 város rangsorán Budapest a 95. helyen áll, szorosan követve Varsót a 73. helyen illetve Prágát a 82. helyen.”