A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Minimalizmus és városi szimbólumok – ilyen lett a Microsoft új irodája

A márka értékei, múltja, jelenje és jövője kapcsolódik össze Nashville városának hangulatával. Hogy ebből vajon mi sült ki? Mutatjuk!

A Microsoft új, ezer négyzetméteres központja nem csak egy egyszerű iroda, hanem egyúttal kutatási-, kereskedelmi- és szórakoztató központ. A cél az volt, hogy egy innovatív, de barátságos és inspiráló környezet hozzanak létre. Az otthonosság jegyében Nashville vasúti gyökerei szolgáltak az arculat táptalajául, ezért nagy, durva felületű faajtókkal és nehéz acélkeretekkel csempészték vissza a vasúti feelinget. Van egy érdekes mozaikkép is a falon, mely a város nevezetes helyeiből áll össze egy naggyá. A rideg fa, beton és acél burkolatokat a Microsoft pasztellvilágával és a márkára jellemző halványkék színnel igyekeztek kompenzálni. A recepció, a lobby, a társalgó és a tárgyalóterek mind egy nagy informális összejöveteli központ, ahol kedvére csacsoghat, dolgozhat és pihenhet a dolgozó és a látogató. Az ügyfélváró egyben már egy értékesítési terület, ahol a partnerek megtekinthetik a márka legfrissebb termékeit tárgyalás előtt, után (esetleg közben). Az üvegfalú tárgyalótermeknek is jut természetes fényből bőven, és ezzel a transzparens megoldással vizuálisan jobban összekapcsolják a társalgót, a munkaterületet és a tárgyalótereket.

Az iroda esetében a tervezés kulcsa a választás – a munkavállalók számára az a lehetőség, hogy kiválasszák, hol és hogyan dolgoznak. A különböző munkaterületek együtt léteznek a szabadon folyó, nyitott környezetben. Számos privát és együttműködő irodarész található az irodában, a kis- és nagycsoportok együttműködési területei pedig elősegítik a munkavállalók választását. Kényelmes, stílusos és rendkívül funkcionális ülőhelyekből áll mindegyik társalgó, a bisztró-stílusú ülőhelyek és fülkék pedig a nagyobb csoportokat csalogatják, hogy gyűljenek össze és működjenek együtt. A rugalmasságra tervezett csapatterület szintén könnyen átkonfigurálható. „Nagyszerű hangulat fogad mindig, amikor belépek, olyan, mintha egy menő klubba sétálnék be, nem pedig egy steril, hivatalos vállalati irodába” – mondja a Microsoft regionális munkahelyi stratégája, Brenda Ball. „Ez nem egy nagyon üzleties megjelenésű iroda, hanem a technológia és a textúrák játékos egyvelege.”