A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Minimálisan nőtt a befektetési alapok vagyona szeptemberben

Szeptemberben mindössze 6 milliárd forinttal, 0,1 százalékkal nőtt a befektetési alapok vagyona, a hónap végén a Bamosz-tagok 6304 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban - közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz).

A tőkeáramlások eredője 1 milliárd forintos mínuszt mutatott szeptemberben, így a vagyon növekménye a pozitív hozamoknak köszönhető. Az elmúlt hónapokban tapasztalt trend nem változott: a kötvényalapokból 26 milliárd forint távozott, míg az ingatlanalapokba 32 milliárdnyi friss tőke érkezett. A kötvényalapok vagyona már jelentősen ezer milliárd forint alatt van, az ingatlanalapok vagyona pedig a következő hónapban a Bamosz számítása szerint elérheti az 1400 milliárdot.

A kötvényalapok vagyona 2,8 százalékkal csökkent, 956 milliárd forint volt szeptember végén. A kategórián belül a legtöbb tőke - 15,7 milliárd forint - a hazai kötvényalapokból távozott, de a hosszú futamidejű és a szabad futamidejű kötvényeknél is a visszaváltások kerültek túlsúlyba. Az ingatlanalapok gyarapodása folytatódott szeptemberben is, amit a tőkebeáramlás mellett némi hozam is segített. Az alapok vagyona 2,5 százalékkal nőtt, 1377 milliárd forintot tett ki a hónap végén.

A pénzpiaci alapokba 10 milliárd forintnyi tőke áramlott be, vagyonuk 1,6 százalékos növekedéssel megközelítette a 640 milliárd forintot. A vegyes alapokból 11 milliárd forint tőke áramlott ki, a hozamoknak köszönhetően azonban a vagyon csak 1,2 százalékkal csökkent, 1035 milliárd forint volt szeptember végén. A részvényalapokba 1,4 milliárdnyi tőke érkezett, a hozamok is kedvezően alakultak, így összességében a részvényalapok vagyona 0,7 százalékkal 399 milliárd forintra nőtt.

Az abszolút hozamú alapokból 11,5 milliárd forintnyi tőkét vontak ki a befektetők, amelyből a hozamok sem tudtak ledolgozni, a vagyon nagysága 1,1 százalékkal 1023 milliárd forintra csökkent. A származtatott alapok vagyona 5,4 milliárd forinttal, 2,5 százalékkal csökkent, amit a hozamok sem tudtak ellensúlyozni, a kategória vagyona 209 milliárd forint volt szeptember végén.

A tőkevédett alapok vagyona mintegy 10 milliárd forinttal, 8 százalékkal csökkent, elsősorban a lejáratokból adódóan, a hónap végén 118 milliárd forintot tett ki. Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapoknál több mint 23 milliárd forintos tőkebeáramlás volt tapasztalható, amely szinte teljes egészében ingatlanalapokba ment. A hozamok is kedvezően alakultak, így a zártkörű alapok vagyona csaknem 9 százalékkal 337 milliárd forintra gyarapodott.