A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Mit építenek az idén a legnagyobb ingatlanfejlesztők?

Az idén 242 ezer négyzetméternyi ingatlan építését kezdik el vagy fejezik be Budapesten az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai: ebből 210 ezer négyzetméter irodaház. Az első átadáson már túl is vagyunk, hiszen elkészült a Nyugati téri Eiffel Palace. Az évben elinduló legnagyobb beruházás a 4-es metró végállomásánál épülő, 70 ezer négyzetméteres Budapest One irodaközpont lesz, de bővül a Váci úti irodafolyosó és a Corvin-negyed is.

2014 első negyedévében a teljes budapesti irodaállomány, beleértve a saját tulajdonú és a spekulatív épületeket, elérte a 3 184 500 négyzetmétert a BRF legfrissebb statisztikája szerint. A spekulatív állomány összesen 2 558 150 négyzetméter. Ez a szám a következő években 18 százalékkal bővülhet az IFK idei évben kezdődő vagy befejeződő irodafejlesztései révén, amelyek 210 ezer négyzetméter összterületen zajlanak. Mindehhez további 32 ezer négyzetméternyi lakás-, logisztikai és mélygarázsfejlesztés társul.

Az ágazat legnagyobb vállalatait összefogó IFK korábban már közzétett számításai szerint ebből 2014-ben 152 millió eurónyi beruházásra és 71 ezer négyzetméternyi ingatlan felépítésére számít. Ez értékben 29, alapterületben pedig 41 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest. „Bár az előrelépés örvendetes, de a nagy ingatlanfejlesztési boomra 2-3 éven belül számítunk, amikor az A-kategóriás irodaházak iránti kereslet várhatóan jelentősen megnő” – mondja Takács Ernő, az egyesület elnöke.

Az idén induló fejlesztések között a legnagyobb a 4-es metró kelenföldi végállomásánál épülő Budapest One, amely a Futureal beruházása. Két hektáros területen 4 torony épül a következő években, összesen 70 ezer négyzetméternyi iroda és szolgáltató helyiséget kínálva. Amint az táblázatunkból is látszik, a cég aktív 2014-ben: két épületét adják át és három fejlesztését indítják el. Jelentősen bővül a Corvin negyed, ahol elkészül egy kisebb, de már csaknem teljesen bérbeadott irodaház és belevágnak a 34 ezer négyzetméteres Corvin IV. irodaközpont fejlesztésébe, valamint új lakótömb építése is elkezdődik a Cordia Park Residence első ütemével.

Váci úti irodafolyosó: továbbra is népszerű

A Futureal jelen lesz a továbbra is népszerű Váci úti irodafolyosón is, ahol az idén három fejlesztés is zajlik. A BREAAM környezetvédelmi minősítést megszerzett Vision Towers (az egykori Volga szálló helyén álló) épületét idén adják át: az északi torony 80 százalékát már ki is bérelte a KPMG adótanácsadó cég.

A második negyedévben indul a svéd Skanska Nordic Light nevű, Váci úti irodaházának építése. A végeredmény 26 ezer négyzetméteres, kétépületes irodaház lesz 2016-ban, amely előzetesen megszerezte a LEED nemzetközi zöld minősítést. Az épületben újrahasznosítják az esővizet, napkollektorokkal készítenek melegvizet és külön parkolóhelyeket alakítanak ki elektromos autóknak.

A Váci út Lehel tér környéki szakaszán épül a Wing irodaháza, a hétemeletes V17, amely hasonló eszközökkel törekszik a környezetbarát megvalósításra.

Az első átadás: Eiffel Palace

Már lezajlott az év első átadása is: a budapesti Nyugati tér mellett épülő Eiffel Palace irodaháza (14 ezer m2), a Horizon Development fejlesztését az egykori Pesti Hírlap székháza helyén. Itt a terület 75 százalékát a PwC adótanácsadó cég bérelte ki.

Lakások és mélygarázs

Az OTP Ingatlan két lakóingatlan-fejlesztést is tervez átadni 2014-ben, a Budapest I. kerületi „Pauler Ház”, és a balatonboglári „Platán Lakókert” lakások egyaránt a prémium szegmensbe sorolhatóak. A cég az idén elindítja a régóta húzódó József nádor téri mélygarázs projektet is, ahol 525 autó számára biztosít parkolási lehetőséget, illetve a beruházó kerékpárok biztonságos tárolása mellett több elektromos autó közvetlen töltésére alkalmas hely kialakítását is tervezi az építendő mélygarázsban.

„Az elinduló fejlesztések mellett az IFK tagvállalati 600 ezer négyzetméternyi olyan fejlesztésre szereztek már engedélyt, amely a válság miatt nem indulhatott el. Ezen beruházások összértéke 1,6 milliárd euró” – teszi hozzá Takács Ernő.