A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Mitől lesz jó az év végi céges buli?

Egy iroda életében fontosak az összejövetelek és a bulik, egyrészt csapatépítés, másrészt lazítás szempontjából. Összegyűjtöttük, mitől lesz tökéletes az irodai évzáró party!

A szilveszteri és karácsonyi bulik rakják fel a pontot az i-re, ne aprózzuk el! Rendezhetünk kisebb-nagyobb összejöveteleket, a lényeg, hogy együtt legyen a csapat  ̶  sőt, ha szeretnénk, akkor hívjuk meg a partnereket is, hadd lássák, milyen jó kis csapat ez! Plusz kapcsolatépítés szempontjából is remek alkalom egy-egy beszélgetésre.

Helyszín

Minden csak a büdzsétől függ. Választhatunk egy éttermet vagy ki is bérelhetünk egy helyet, ahol hajnalig is lehet bulizni, de maradhatunk az irodán belül is, ha annak méretei megengedik az ilyen jellegű eseményeket. Az irodába hívhatunk zenekarokat is, hogy szórakoztassák a kollégákat, de kisebb pénzügyi keret esetén egy karaoke gép is remek megoldás lehet. Ma már (főleg külföldön) egyre nagyobb divat egy egész napot együtt tölteni a kollégákkal, és sokszor a családot is bevonni az eseményekbe. Így még közelebbről megismerhetik egymást a munkatársak.

Téma

A legjobb buliknak mindig vagy egy témája, amire építi az egész arculatot. A lényeg, hogy a dekoráció egyértelműen jelezze, hogy milyen buli is ez: 80-as évek, szuperhősös, filmsztáros? Pluszként a témához illően beöltözős bulit is lehet kreálni  ̶  ki mondta, hogy csak farsangkor lehet beöltözni? Csináljunk egy jelmezversenyt, hogy még jobban feldobjuk a party-t, a végén értékes vagy pont, hogy banális nyereményekkel. Egy biztos, mindenki garantáltan élvezni fogja, hogy az lehet, aki csak lenni akar.

Étel-ital

Kardinális kérdés, mivel másnap mindenki erről fog beszélni, ha nagyon jó volt, akkor azért, ha pedig rossz, akkor azért. Ha nem étteremben tartjuk az eseményt, akkor érdemes minél színesebb kínálatot a vendégek elé tárni, hadd legyen nagy a választék, találja meg mindenki a leginkább kedvére valót.

Tombola

Elmaradhatatlan része egy jó év végi bulinak. Ezzel egyrészt egy kis izgalmat és játékot csempészünk az eseménybe, másrészt jó módja lehet annak, hogy a cég megköszönje és kifejezze háláját a dolgozói felé. A nagy nyeremények legyenek hasznosak és viszonylag értékesek, de választhatjuk azt is, hogy mindenkinek adunk egy kisebb csomagot köszönetként. A sorsolás legyen az esemény végén, hogy garantáltan mindenki maradjon ott egészen a buli végéig.

Fotós

A fotográfus/videós bérlése remek ötlet egy céges rendezvényre. Egyrészt, mert biztosan lesz valaki, aki megörökíti a pillanatokat, másrészt pedig marketingfogást is csinálhatunk belőle. A fotókat tegyük fel a közöségi oldalakra, hogy lássák a partnerek és a konkurencia, milyen összetartó csapat ez. Aki még nagyobb social media felhajtásra vágyik, az csináljon élő bejelentkezéseket, hogy az ismerősök nyomon követhessék az eseményeket és a vidám, érzelmes pillanatokat.

Játékok

A játékok mindig feldobhatják a bulikat, csak a létszámtól és a csapatszellemtől függ, melyik játék lesz a befutó. Bár ez nem kifejezetten játék, de jópofa dolog is kikerekedhet belőle: minden kolléga írja fel egy cetlire és rakja bele egy gyűjtődobozba az újévi fogadalmait és célkitűzéseit. A következő év végi bulin pedig olvassuk fel ezeket, megvalósultak-e a tervek, vagy sem. Vicces történetek is kikerekedhetnek ebből!

Főnököknek

Két legfontosabb dolga van egy vezetőnek: a meghívás és az évzáró beszéd. A party-ra egyértelműen jelezzük, hogy meghívjuk a kollégákat, érezzék, hogy fontosak. Ez lehet akár egy személyes hangvételű email, de akár egyenként is megkérdezheti a dolgozókat, számíthat-e rájuk a céges összejövetelen. A vezetői beszéd is elengedhetetlen része az év lezárásának. A főnök beszéljen a sikerekről és a jövőbeni célkitűzésekről, de nem legyen túl szakmai, ez nem az a pillanat. Inkább legyen lelkesítő beszéd, erős, ösztönző és dicsérő, köszönje meg a kollégák egész éves munkáját

5 dolog, amit NE tegyél a céges bulin

1. Ne felejts el megjelenni. Véletlenül sem, nagy tiszteletlenségről tesz tanúbizonyságot, főleg, ha előtte visszaigazoltad, hogy mész. Ha a cég annyira jó fej, hogy csinál egy bulit, akkor te is legyél az, és menj el!

2. Ne vedd fel a szokásos party-ruhád, ez nem az az alkalom. Lehetsz laza, de maradj elegáns. Ha egy témára épül a buli, próbáld meg a szettedet ahhoz igazítani. A lényeg: ne legyél túl sok!

3. Ne tegyél rá még egy lapáttal  ̶  mármint ha italról van szó. Nincs is annál cikibb, amikor másnap visszanézed magadról a fotókat és meghallgatod a gáz történeteket. Ismerd a határaid, attól még, hogy az ital ingyen van, nem jelenti azt, hogy meg is kell inni az összeset!

4. Ne poénkodj és csipkelődj másokkal, ha az illető nem vevő rá  ̶  különösen a főnököddel ne! Persze, ez a lazulás és a viccelődések napja, de véletlenül se ess túlzásokba. Ha valaki nem vevő a humorodra, ne sértődj meg, állj tovább.

5. Ne tégy olyan fogadalmat, főleg a főnöködnek ne, amit nem tudsz betartani. Minden fogadalmad a jövő évről szóljon, ne a múlton tépelődj. Bármi sérelmed is legyen, ez nem az a pillanat, amikor meg kellene osztanod másokkal.