A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Ömlik a tőke a fintech cégekbe

A fintech cégek 112 milliárd dollár tőkét vonzottak tavaly, ami több mint duplája a 2017-es közel 51 milliárdnak. A tranzakciók száma a második félévben csökkent ugyan, de az év egészében közel 2200 tranzakciót regisztrált a KPMG - derül ki a könyvvizsgáló és tanácsadó cég elemzéséből.

A tranzakciók száma éves szinten alig nőtt, azaz az átlagos értékük emelkedett drasztikus mértékben. A tanácsadó cég szerint ez azt mutatja, hogy a szektor mind több startup cége jut el az érett szakaszba; sőt, egyes érettebb startupok maguk is befektetői szerepet vesznek fel.

Taksz Ildikó, a KPMG pénzügyi szolgáltatásokért felelős magyarországi partnere kiemelte: az elmúlt néhány évben az innovatív, gördülékeny fizetési szolgáltatásokat fejlesztő startupok hívták fel magukra a figyelmet, viszont már egyre inkább a banki belső folyamatok hatékonyabbá tételén dolgozó csapatoké a főszerep. Hozzátette, hogy a fintech cégek iránti keresletet növeli a hatósági szabályok szigorodása, az olyan rendeletek, mint a GDPR, amelyek komoly megfelelési kényszer elé állítják a pénzügyi intézményrendszert. Az ezt támogató, vagy az ezekre épített üzleti modelleket megvalósító innovatív cégek, amelyek például mesterséges intelligenciára fejlesztett megoldásokkal segítik a hagyományos bankok és biztosítók munkáját gyorsan felértékelődnek, és ezek a technológiák várhatóan a jövőben is jelentős befektetést vonzanak majd.

Tavaly három 10 milliárd dollárt meghaladó üzlet köttetett a fintech szektorban. A legnagyobb tranzakcióban a Blackstone 17 milliárd dollárral szállt be a Refintiv-be, ezt követi az Alibaba Group által alapított online fizetési szolgáltató, az Alipay-t üzemeltető Ant Financial 14 milliárdos tőkeemelése, majd a Vantiv 12,9 milliárdos felvásárlása, ahol a befektető maga is fintech cég, a WorldPay volt.

A piacon Amerikában volt a legnagyobb aktivitás 2018-ban, itt a tranzakciók száma 1000-ről több mint 1200-ra emelkedett, értékük pedig közel 30 milliárdról közel 55-re. A tranzakciók értékbeli növekedését illetően ezzel együtt Európa vezet, ahol a 2017-es 12 milliárdos befektetési érték 34 milliárdra nőtt egy év alatt. Ázsiában az Ant Finacial 14 milliárdos tőkeemelése az egész - 22 milliárdos - tranzakciós piac több mint felét adta, nélküle a piac visszaesést mutatott volna.

A szektor iránti kereslet 2019-ben is erős lesz. A fintech cégek a világ egyre több pontján nyújtanak jó megoldásokat a bankrendszernek és a biztosítási szektornak, így a globális és a regionális felvásárlási hajlandóság továbbra is erős maradhat - írta a KPMG.

Fotó:  zhu difeng / shutterstock.com