A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Most lesz vagy nem irodatorony a Kopaszi-gátnál?

Az újbudai, Kopaszi-gáti ingatlanfejlesztésről bemutatott terveken található épületek egy kivételével jelenleg is megfelelnek az érvényes fővárosi szabályoknak. A Budapart terveit készítő dán Adept iroda által javasolt 120 méteres irodatorony megépítéséhez ellenben szükséges a fővárosi szabályozási tervek módosítása. 

A területre jelenleg 65 méteres magassági szabályozás érvényes, amibe a többi, köztük 15 emeletes épületek beleférnek. A Property Market megvizsgálja a magasház építésével kapcsolatos műszaki/ gazdasági kérdéseket, és tárgyal majd a fővárosi önkormányzattal és Újbuda önkormányzatával a szabályozás esetleges módosításával kapcsolatban. Erre lehet is idejük a beruházóknak és az önkormányzatoknak, mivel a 200 milliárd forintosra becsült fejlesztés nyolc-tíz évig fog tartani - tudta meg a Magyar Idők az ingatlanfejlesztés mögött álló Property Market PR-ügynökségétől.

Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója korábban elmondta: a Kopaszi-gátat is felölelő 54 hektáros területen 15 hektáron közpark lesz, az ingatlanberuházások 23 hektáron terülnek el, és csaknem 600 ezer négyzetméternyi ingatlant foglalnak magukba. A tervek szerint 100- 300 lakásos társasházakat, A+ kategóriás, 15-35 ezer négyzetméternyi irodaterületeket - köztük a 120 méter magas tornyot -, továbbá szállodát és kiskereskedelmi egységeket.

A javasolt 120 méteres magassági korlátot a jelenleg érvényes fővárosi szabályok már alkalmazzák Budapest egy másik területére, Csepel északi részére, ami az újbudai fejlesztéssel szemközt, a Duna túlpartján van. A területnek a 2024-es olimpiai pályázatban kiemelt szerepet szánnak. Korábban ott - az azóta eltűnt - spanyol Fedesa akart százhektáros, felhőkarcolós, ultramodern negyedet felhúzni.

Néhány száz méterrel odébb, a Soroksári-Duna-ág mentén, az egykori nagybani piac környékén is kezdődött volna egy gigantikus ingatlanberuházás Duna City néven, amely 2006-ban bekerült a Podmaniczky- programba, Budapest középtávú városfejlesztési tervébe is. A két résztulajdonos a Gropius és a Quaestor volt, a Quaestor tavalyi csődjével azonban a hatalmas építkezés lekerült a napirendről.