A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Már ilyen is van! Bauhaus irodákban dolgoznak az SAP munkatársai

Az SAP új innovatív munkahelyét, az ún. AppHaus koncepciót már a Graphisoft Parkban is megismerhettük, most egy heidelbergi irodájukat mutatjuk be.

Az új munkakultúrák elterjesztésében (innovatív, kollaboratív és flexibilis terek, Y-generációs komfort és mobilitás, igényes közösségi zónák) a technológiai cégek járnak az élen, de nem csak a Szilícium völgyben csodálhatjuk meg az új dizájnirodákat, hanem Európában is egyre több új generációs munkahelyet alakítanak ki. A nagyobb vállalatok még saját elnevezéssel is ellátják a cégre szabott munkafilozófiát és az ahhoz kapcsolódó alaprajzi struktúrát, ami az SAP esetében az ún. AppHaus.

A multicég csaknem 1000 négyzetméteres irodája Heidelbergben egy kollaboratív és csapatmunka-centrikus munkahely, amelyet Karsten Linke tervezett. A multinacionális cég egyébként 2010 óta alakítja át irodáit az új munkakultúra jegyében, és egyre több helyen honosítják meg az Apphaus koncepciót. Hazai központjukban, a Graphisoft Parkban például 2014-ben alakították ki az új típusú mobil irodát mintegy 1800 négyzetméteren. A koncepciót a Bauhaus mozgalom inspirálta, amely a különböző tudományágakat próbálta meg integrálni, vagyis a művészet, az ipar és a technika közötti szakadékot kívánta áthidalni.

Ez egy irodakialakításnál úgy realizálódhat, hogy a hely pszichológiáját analizálják, hiszen a hatékony munkavégzéshez fontosak az érzelmi attitűdök, amelyek személyessé teszik a helyszínt. A tömegtermelés helyett az individualizáció, vagyis az egyéni teljesítmény kerülhet előtérbe a személyre szabott munkazónák megalkotásával. Vagyis az innovatív és kollaboratív megoldások úgy alakítják az irodát, hogy mindez természetesen működjön, az ember-központú munkamódszerek biztosítsák az otthonos atmoszférát, ahol kvázi spontán tevékenykednek az emberek, így a merev munkahelyi keretek is megszűnnek.

A heidelbergi iroda egy történelmi vörös téglás házban működik, amely még az 1800-as években épült dohánygyárnak, vagyis az SAP a város történelmi belvárosa közelében alakította ki ezt a munkahelyet. A kezdeti ötlettől kezdve a megvalósításig mindössze 10 hónap telt el, ami persze Magyarországon felérne egy győzelmi menettel, ám egy hatékonyan és egészséges jövőképpel rendelkező nemzetközi cég esetében szinte már alapkövetelmény. Az irodában egy hatalmas, 400 m2-es workshop zóna található, ahol a műhelymunkában akár 80 fő is részt vehet, de egy nagyobb rendezvényre még 120 vendég is befér, vagyis tényleg ezerarcú térről beszélhetünk.

A tervezők szerint az AppHaus koncepciót az különbözteti meg a többi kreatív munkakörnyezettől, hogy az itt dolgozók személyes jelenléte még intenzívebben meghatározza a teret, vagyis minden aspektusa és eleme személyekhez kötődik. A tervezők előzetesen felmérték a mai igényeket, és arra jutottak, hogy olyan munkaterekre van szükség, amelyek támogatják a dinamikus, gyorsan fejlődő projekteket, ahol az elrendezés a legkülönbözőbb csapatfelállásokat is képes kiszolgálni rövid idő alatt. Így a fit-out során a három kulcsszó a flexibilitás, a kreativitás és a hatékonyság volt.

A SAP Magyarországon is jelentős európai központot működtet a Graphisoft Parkban, ahol a saját irodaháza mellett tavaly egy újabb épületben is berendezkedett. Itt alakították ki új irodájukat az AppHaus koncepció jegyében mintegy 1800 négyzetméteren. A kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át az új projekteknek megfelelően. Ez az iroda egyben zászlóshajója is kíván lenni az ún. design thinking módszertan magyarországi elterjesztésében.

Ezt a probléma-megoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában. Az iroda olyan, mint egy fluid tér, vagyis mintha az egyes helyiségek egymásba folynának, és ez az örökös mozgás egy végtelenített teret jelképez, ahol sohasem ütközünk akadályokba. Gyakorlatilag bármilyen tevékenység bármilyen funkcióval párosítható, mindenhonnan energia árad, minden flexibilis, és a helyiségek – akár a legó-elemek – újraformálhatók.