A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Már Indiában is a felhők fölött csetelnek

Indiában jelenleg jó néhány felhőkarcoló kivitelezése zajlik. A legmagasabb lakótornyok között között van például Delhiben a North Eye, vagy Mumbaiban a 117 emeletes ?World One?. A number one persze a 700 méteres India Tower lesz.

Úgy látszik, India sem maradhat el az arab és távol-keleti országoktól, és itt is sorra húzzák fel a kisebb-nagyobb felhőkarcolókat. A virágzó indiai ingatlanpiac egyik kiemelkedő reprezentánsa lesz az az égimeszelő, amelynek a földmunkái éppen most zajlanak Delhiben. Az elővárosokkal együtt 22 milliós Delhi egyébként Mumbai után a második legnagyobb kereskedelmi központ Dél-Ázsiában. A metropolisz szolgáltató szektorába folyamatosan érkeznek a multinacionális vállalatok, ezért itt az egy főre jutó bevétel a nemzeti átlag két és félszerese. És bizony a jómódú fiatal munkavállaló rétegeknek lakniuk is kell valahol.

A North Eye névre hallgató objektum magassága 255 méter lesz, és valójában Delhi egyik külvárosában, az ún. Újokla Ipari Fejlesztési Hatóság (NOIDA) területén épül fel. A Supertech által tervezett felhőkarcoló egy rakétára hasonlít majd, így aztán a bámészkodók egy űrutazásról is álmodozhatnak. A felhőkarcoló három fő elemből áll össze: a nyugati és keleti szárny csatlakozik a központi kör alakú toronyhoz. Az épület elsődleges funkciója a lakófunkció, emellett azonban számos szolgáltatás várja az ide költözőket: így kávézó, bevásárlóközpont, kórház, uszoda stb. Még egy általános iskolát is kialakítanak majd, így aztán a nebulók nem hivatkozhatnak a reggeli csúcsforgalomra, ha késnek az iskolából. A nagy nyitott felületeknek köszönhetően a fény szinte áthatol majd a központi tornyon. A felhőkarcoló elsősorban a vastag brifkóval rendelkező ügyfelekre számít, hiszen luxus színvonalú apartmanokat és lakásokat alakítanak ki. Az építkezés várhatóan 2015 végén fejeződik be.

Mivel Indiában földrengések is előfordulhatnak, ezért a szubkontinenst öt zónába osztották. Delhi India IV-es zónájában fekszik, ahol nagyobb erősségű földrengésekre is lehet számítani. A projektet azonban úgy tervezték, hogy akár a Richter skálán mért 7,5-es  földrengést is kibír. Mivel az Indiára jellemző népességrobbanás miatt egyre kevesebb az üres telek a nagyvárosokban, ezért a telek költsége a projekt összköltségének 60-80 %-át tette ki

Amúgy Indiában jelenleg több lakófunkcióval ellátott felhőkarcoló kivitelezése is zajlik. A legnagyobbak között van például Mumbaiban a 117 emeletes, 442 méteres World One építése, amely a világ legmagasabb lakótornya lesz 2014-ben. A Hyderabadban épülő Lanco Hills Signature Tower pedig 112 emeletes lesz. A ?number one? persze a 2010-ben elkezdett India Tower lesz, amely 126 emeletével és 700 méteres magasságával a dubai Burj Khalifa után a második legmagasabb épület lesz a világon.

Helyi szakértők szerint a robbanásszerűen növekvő populáció elhelyezésére adekvát válasznak tűnik a felhőkarcoló. Mint megjegyzik: pár évvel ezelőtt még alig volt például 10 emeletesnél magasabb épület Gujaratban vagy Delhiben. Ma ellenben egyre több 50-70 emeletes projektet építenek. Mumbaiban például ezek egyfajta új életérzés kifejezői. A helyhiány miatt amúgy is logikusnak tűnik, hogy a város ?vertikálisan?, és nem ?horizontálisan? fejlődik. Ráadásul egy felhőkarcolóban élni több előnnyel is jár. Első az exkluzivitás, amely Indiában aztán fokozottan értéket jelent. Másrészt fontos faktor a rongyrázás, vagyis a vevő egy ikonikus épületben tehet szert lakásra, szinte státuszszimbólumnak számít, mint a Rózsadombon egy Lexus terepjáró. Emellett stílszerűen jobb a kilátás és tisztább a környezet.

+++

Az iroda.hu-csoport internetes felületein megjelenő saját cikkek a kiadó szellemi tulajdonát képezik. Másolásukhoz, utánközlésükhez a kiadó engedélye szükséges. A kiadó saját tartalmak esetében, csak és kizárólag a lead átvételéhez járul hozzá, mely után a cikk linkjét kérjük elhelyezni!