A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Mátrix forradalmak a munkahelyen? Ezért fájhat a főnök feje!

Már többet foglalkozunk az Y-generációval, mint az elemzők a forint árfolyamával. De még van néhány pókhálós zug rendhagyó pszichoanalízisünkben, így például a digitális nemzedék kommunikációjára és társadalmi aktivitására érdemes kitérni. Csakhogy tudja a főnök, ha nem érti az ifjú titánokat.

Virtuális és valós világok

Ugyebár a sokat hangoztatott telekommunikációs robbanás miatt az ipszilonok társadalmi kapcsolataikat egy valós és egy virtuális világban egyaránt megélik. Vagyis párhuzamos világokban lebegnek. Persze ezeket rosszabb esetben tekinthetjük a végtelenbe tartó egyeneseknek is, például ha valaki az internetes csetelő fórumokba annyira begubózik, hogy már képtelen normálisan viselkedni a Való Világban? km? hogy így mondjuk.

Persze ez csak elrettentő példa, és néhány film alapanyaga, a többség a hátára kötözött laptoptáskával is képes beülni egy kerthelyiségbe. A legtöbb kutatás arra a következtetésre jut, hogy az önjáró kütyükbe bolondulás mégsem szigeteli el a fiatal humanoid egyedeket. Vagyis ? folytatódnak az elemzések ? ezek a technológiák valódi értelmüket akkor nyerik el, ha a delikvensek ?kiszabadulnak? a lakás négy fala közül. Vagyis nem zárkózik be az egyén, mintha a kagylóra zárulna a héja, hanem csupán mobilizálódik, "interaktivizálódik" a társas kapcsolatrendszer, vagyis a statikus helyzetek dinamikussá válnak, nem csak egy presszóban ?megállított? szituációban valósulhatnak meg, hanem mozgás közben is tartható a kapcsolat, még ha épp nem is élőben és szemtől szemben.

A bárhol bármikor kommunikáció a lényeg

Vagyis az új eszközök lehetővé teszik, hogy bárhol és bármikor kommunikáljanak, mindenféle tartalmat (médiát) magukkal vigyenek, nézzenek és hallgassanak, és mindezt másokkal megosztva egyre inkább maguk is létrehozóivá váljanak ezeknek. Tetszik érteni? Vagyis a valóságban felhasznált virtuális kommunikáció a valóságban elevenedik meg. Hát igen! Szerintem, Amerikában a pszichológus-mánia most fog új erőre kapni. Jöhetnek a jelszavak: elidegenedés, elveszettség érzete, porszem-fíling, sodródás satöbbi satöbbi. Ellenben az emberi evolúció bizonyos fokig működik, hiszen akár a smirglipapír, a kódolt nyomulás és az állandó készenlét törvényszerűen lekoptatja a mai kor gyermekéről a nyavalygást és a lelkizéseket. Aztán valakit elsodor az örvény, másokat megkérgesít.

De vissza a kályhához! Ez a digitális korszak ily módon az ipszilonok mozgó színpadi kelléke, háttér díszlete, nekik az a természetes, hogy mindennapi kommunikációjukat, érzelmi, társas életüket, alkotókedvüket és játékosságukat az internet, a mobiltelefon és más digitális eszközök segítségével, egymással és a legszélesebb nyilvánossággal megosztva élik. A digitális nemzedék tagjai számára azonban továbbra is meghatározóak a személyes kapcsolatok, és az internetet, mint a meglévő barátságok fenntartását elősegítő eszközt használják.

Új irodakultúra

Az otthoni és mobil kommunikációnak, a munkának, illetve a szórakoztatásnak alapvető eszközei az okostelefonok, a digitális fényképezőgépek, az MP3 lejátszók, a hordozható CD lejátszók és a webkamerák. Ezek a technológiák alapvetően megváltoztatták az elmúlt egy-két évtizedben az életmódunkat, kommunikációs, szórakozási, és fogyasztási szokásainkat, társas kapcsolatainkat. Azonban a mai fiataloknak a technológia csupán eszköz, egy másfajta megközelítésre épülő társas kommunikáció, szórakozás és önkifejezés eszköze. Életüket már aligha tudnák elképzelni ezen eszközök és az általuk nyújtott szolgáltatások nélkül.

Ez persze meghatározza a munkamoráljukat is, vagyis pontosabban fogalmazva a hozzáállásukat jellemzi, ami persze nem azt jelenti, hogy sommásan ne akarnának dolgozni, csak a digitalizáció okozta felszabadító érzés, mintha egyfajta raszta fílingről beszélnénk, másféle viselkedésformákat generál, nyitottabb és kissé ?agresszívebb? kontaktokat eredményez. Bátrak, kezdeményezőek, kevésbé kételkedőek saját képességeikben, korlátaikban. Praktikus szemlélet jellemzi őket, az egyén szabadságát, a formalitás mentes közvetlen környezetet nagyra értékelik. Új világot építenek, hiszen nem a hagyományos irodai munkakultúrát képviselik, hanem a mobil és az internet segítségével a világ bármelyik pontján elvégzik feladataikat, létrehozzák virtuális közösségeiket. 

A "Generációk a munkaerőpiacon" sorozatunk itt kezdődik: "A digitális nemzedék lesöpri a fél világot!

+++

Az iroda.hu-csoport internetes felületein megjelenő saját cikkek másolásához, utánközléséhez a kiadó engedélye szükséges. A kiadó kizárólag a lead átvételéhez járul hozzá, mely után a cikk linkjét kérjük elhelyezni!