A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Mutasd a növényed, megmondom, milyen az irodád!

Nem is gondolnánk, mennyire nagy jelentősége van az irodai növényeknek. Következő írásunkban bemutatjuk, miért érdemes növényekkel tarkítani munkahelyünket, milyen pozitív hatásai vannak, és milyen fajták jöhetnek szóba a legkevésbé fényes helyeken is.

Egészséges növények a munkahelyen címmel indult egy kampány az EU tíz országában. Célja, hogy felhívja a brit, osztrák, belga, dán, francia, holland, német, olasz és svéd munkaadók és a foglalkoztatottak figyelmét a növényekkel teli munkahely előnyeire. Mik ezek az előnyök? Vegyük sorra őket!

1. A sok növény otthonos hangulatot kelt a munkavállalókban, akik ezáltal otthonosan érzik magukat az irodában, nagyobb kedvvel és szívesebben dolgoznak, valamint sokkal produktívabbak.

2. A növények jelenléte csökkenti a stresszt. Több kutatás is kimutatta, hogy azok a dolgozók, akik nap mint nap növények közt töltik idejük nagy részét, sokkal jobban kezelik a stresszes szituációkat, ezáltal hatékonyabban dolgoznak.

3. Az irodai levegő minőségét számos tényező befolyásolja, például a nyomtatók, másolók, monitorok által keltett és kibocsátott anyagok. A növények segítik csökkenteni a szén-dioxidot és más káros anyagok koncentrációját, csökkentik az elhasznált levegő mennyiségét és növelik a friss levegő arányát.

4. A munkahely klímája mindig nehéz kérdés. Fűtésszezon idején a száraz levegő miatti kellemetlen tünetek közt szerepel a szájszárazság, az orr- és füldugulás, valamint a szem- és bőrviszketés. A növényekben az a csodálatos, hogy a felvett víz közel 97%-át elpárologtatják, miközben növelik környezetük páratartalmát. Egy felmérés szerint azokban az irodákban, ahol nagy párologtatásra képes növények voltak, a betegségek miatti hiányzás számottevően csökkent.

5. A növények továbbá növelik a komfortérzetet, csökkentik az ingerlékenységet és a feszültséget, kedvezően hatnak a kreativitására és a koncentráló képességre. Mondhatjuk, hogy részben ők is felelősek azért, hogy kellemes legyen a munkahelyi környezet. 

6. Természetesen látványuk miatt is érdemes növényekkel dekorálni az irodát, sokkal barátságosabbá és hangulatosabbá teszi bármelyik apró és sötét helyiséget is. Mivel a zöld szín nyugtató hatású, ezért a zöld növények kedvezően hatnak hangulatunkra is.

7. Nemcsak a dolgozóknak, hanem az ügyfelek számára is fontos a pozitív légkör, az otthonosság érzete. Az irodába érkező vendég először mindig a kedves fogadtatást, a rendet és a tisztaságot, valamint a teljes összképet jegyzi meg. Hinnénk vagy sem, de a növényeknek is nagy szerepük van a munkahelyről kialakított képükben. A berendezés sokat elárul egy irodáról, ezért fontos, hogy az ügyfelek számára próbáljunk meg minél esztétikusabb képet festeni munkahelyünkről, melyhez a virágok nagyon sokat hozzátesznek. Ha növénymentes és sivár egy helyiség, kevésbé lesz szimpatikus a cég is.

Lássuk, milyen irodai növényeket érdemes választani!

A levegő káros anyagainak megkötésében a páfrányok, a fikuszok, az Areca és a Phoenix pálma bizonyulnak a legjobbnak, a páratartalmat pedig leginkább a páfrányok, fikuszok és filodendronok növelik.

Vitorlavirág

A gyönyörű fehér virággal rendelkező vitorlavirág különösen hatásos a levegő megtisztításában, kivonja a benzolt, az acetont és a formaldehidet is. Hosszú, fényes levelei és dekoratív virága is magára vonzza a tekinteteket.

Szobapáfrány

A páratartalom szabályozása mellett fő feladata, hogy az irodai berendezések által termelt, egészségre ártalmas anyagokat, pl. a formaldehidet kivonja a levegőből.

Hosszú levelű fikusz

Nagy helyigényű növény, jellegzetesen szétterülő levelei remekül párologtatnak, rendkívül mutatós és javítja az iroda levegőjét is.

Csüngőágú fikusz

A kis levelű fikusz rendkívül jól alkalmazkodik a benti körülményekhez, bátran ajánljuk bemutatótermekbe, irodaházakba és bevásárlóközpontokba is, olyan helyekre, ahol kevés a fény és kevés az idő a növények gondozására.

Areca pálma

Az egyik legszívósabb növény az areca pálma, jól megvan a zárt helyiségekben és viszonylag kevés törődést igényel. Emellett pozitív tulajdonsága még, hogy elvonja a fölösleges nedvességet a levegőből, így szinten tartva a páratartalmat.

Agglegénypálma vagy  Zamioculcas zamiifolia

A Zamioculcas látványos és fényes zöld leveleivel bármelyik irodának csodás dísze lehet. Nagyon jól tűri a víz nélküli életmódot (több hétig is elvan egy locsolással), szereti a félárnyékot, így sötétebb munkahelyekre is jó választás lehet.