A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Nagyot megy a Konzum

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. nettó árbevétele meghaladta a 11,3 milliárd forintot az első félévben a tavalyi azonos időszakban elért 37,2 millió forint után.

A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pedig 2,28 milliárd forint volt, jelentősen nőtt a 2017. első félévi 10,1 millió forintos veszteséghez képest - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján vasárnap közzétett, nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerinti, nem auditált konszolidált beszámolóból.

A jelentés szerint a csoport saját tőkéje 58,3 milliárd forintra nőtt június 30-ig, míg tavaly június 30-án az egyenleg 4,8 milliárd forint, az év végén pedig 40,8 milliárd forint volt. Az idei első féléves adatokban még nem szerepel a Ligetfürdő Kft. megvásárlásához kapcsolódó mintegy 10 milliárd forintos tőkeemelés, valamint a Balatontourist-csoport BLT Group Zrt.-n keresztül megvalósuló apportjának hatása.

A csoport legnagyobb bevételét a múlt félévben bővített turisztikai portfólió hozta, amelyet a társaság ingatlan-, tőkepiaci- és biztosítási, továbbá vagyonkezelési szegmensben működő érdekeltségei további jelentős eredménnyel támogattak. A társaság menedzsmentjének várakozásai szerint az EBITDA-mutató a következő két-három évben akár újabb akvizíciók nélkül is elérheti az évi 10 milliárd forintot.

A menedzsment stratégiájának megfelelően a Konzum csoport négy fő befektetési szegmensben kezdte meg növekedését. Habár az idegenforgalomra jellemző erős szezonalitás miatt a július-decemberi időszak bevétele jellemzően kedvezőbben alakul, a turisztika várakozásokon felül teljesített az első félévben, a Hunguest Hotels és Balatontourist márkákkal fémjelzett portfólió adózott eredménye csaknem 1,453 milliárd forint volt.

A csoport befektetési célú ingatlanjait kezelő Appeninn Holding 227 milliós adózott eredményt ért el. Az Appeninn ingatlanportfóliójának átalakítása, illetve a tőzsdei társaságnál 2018 első felében lezajlott akvizíciók hatásai a csoport év végi eredményében jelentkeznek majd. A pénz- és tőkepiaci, valamint biztosítási terület mintegy 216 milliós adózott eredménnyel növelte a Konzum csoport eredményességét, míg a vagyonkezelési szegmens 568 millió fölötti adózott eredményt hozott az első félévben.

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. Magyarország egyik vezető befektetési csoportja, amely középtávon a közép-kelet-európai régió meghatározó szereplővé válhat. A menedzsment stratégiája alapján a turizmus, a bank- és pénzügyi szektor, az informatika, az ingatlanszektor, valamint a telekommunikációs szektor áll a társaság jövőbeli növekedési lehetőségeinek fókuszában.