A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Nagyszabású gála keretében adják át a díjakat

November 27-én rendezik meg a Média Építészeti Díjának tizedik, jubileumi díjátadóját az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Tizedik alkalommal rendezi meg az epiteszforum.hu online napilap Magyarország legfontosabb nyilvános építészeti díjátadó show-ját. A Média Építészeti Díját idén Európa egyik legszebb mozijában, az Uránia Nemzeti Filmszínházban adják át. A gálaest folyamán a nemzetközi szakmai zsűri által előválogatott épületek és tervek közül kerülnek majd ki a győztesek, melyeket a magyarországi vezető médiumok újságíróiból álló zsűri választ ki a szakma és a nagyközönség előtt. Bár a jelöltek között akadnak olyan nagyszabású projektek, mint a 4-es metró új állomásai, vagy éppen a hatalmas tarcali kőfejtőbe tervezett triálpálya, a legtöbb alkotás és terv azt a trendet követi, mely szerint a jó építészeti válaszok Európában inkább a kifinomult beavatkozásokról és a régi megőrzéséről szólnak. A projekteket az este folyamán az alkotók 5 percben prezentálják a közönségnek, amely az épületek történetei mellett egy rendhagyó opera-előadást is láthat a MOLTOpera Társulat jóvoltából. Az eseményre jegyek a Ticketportál oldalán válthatók.

A legrangosabb magyar online építészeti napilap, az Építészfórum tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre a Média Építészeti Díját, hogy a magyar építészek által megépített épületeket és terveket a nagyközönség is megismerhesse egy jó hangulatú gálaest során. A korábbi években többek között olyan projektek kulisszatitkaival, érdekes háttértörténeteivel találkozhattak a nézők, mint a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciója, a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed megszületése, vagy éppen az egyik legfontosabb komolyzenei műhelyként működő Kodály Központ tervezésének és megvalósításának körülményei.

A tíz döntőbe jutott projektet idén is nemzetközi előzsűri válogatta ki. Peter Bogner osztrák művészettörténész, Demir Mensur bosnyák építész és képzőművész és Arpad Zachi román építész 65 épületből és 59 tervből választott ki öt megvalósult épületet és öt tervet, amelyeket rövid prezentációkban mutatnak be a jelöltek az Uránia Filmszínházban. Ezt követően tizenkét tagú magyar újságíró-zsűri és három szakmai bíráló véleményezi azokat.

A már megépült munkák közül például olyanokat, mint a nemzetközi dizájnsajtót meghódító, a PALATIUM M4 Projekt Kft. munkatársai által mintegy tíz éven át készített 4-es metró állomások, és az egyik legszebb magyarországi épülethez, a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz Czigány Tamás, Páll Anikó és Tóth Györgyi tervei alapján készült, modern múzeumokat idéző látogató bejárat. De bekerült a finalisták közé minden idők egyik leghosszabb könyvespolca, amely pontosan tizenhét méter hosszú, és a Földes László - Sónicz Péter páros tervezte pilisi Hosszú házban található. Nem ez az egyetlen családi ház a döntős épületek között, hiszen a kiválasztottak között van még egy csobánkai otthon is, amely a hagyományos téglaépítészetet ötvözi a modern minimalizmussal Börzsei Tamás építész tervei alapján. A visszafogottság mellett a természettel való harmóniára törekvés jellemzi Gereben Péter és Marián Balázs Eger mellé épített borteraszát (Borterasz és Venyige Spa) is, amely a vidék meghatározó anyagából, a tufakőből készült.

A hallgatók tervei között olyan merész vállalkozások is akadnak, mint Máté Tamás tarcali kőfejtőbe tervezett triálpálya és a hozzá tartozó épületek a sziklafal oldalában. Hasonló kaliberű Rátkai Anna diplomamunkája, amely az évszázadokkal ezelőtt elpusztult, egri Zárkándy-bástya újjáépítését tűzte ki célul. A hagyományok újraélesztése jelenik meg két további pályaműben is: Tóth Balázs diplomamunkájában a kecskeméti animációs filmgyártásnak teremtene új otthont egy elhagyatott tárházban, míg Kiss Péter a tihanyi halászoknak tervezett több funkciós, a népművészetet kortárs módon értelmező épületet. A genius locit, a hely szellemét ragadja meg Kokas Balázs is Mohács környéki ökoturisztikai központjának faépületeivel.

“Ma Európában nem a nagy projektek, hanem a kis beavatkozások kerülnek előtérbe. Túlépítettük Európát, a hangsúly a régi megőrzésén és a finomra hangolt megoldásokon van.” - mondta el az előzsűri által kiválogatott munkákról Pásztor Erika Katalina az Építészfórum alapító-főszerkesztője, aki Rózsa Péter kulturális újságíróval együtt az est házigazdája lesz.

A program 2014. november 27-én 18 órakor kezdődik, a megnyitó beszédeket követően Rimanóczy Jenő születésnapi köszöntőjére kerül sor. Ezt követően indulnak a prezentációk, melyeket a díjak átadása követ 21 órától. Először az Austrotherm, az Europa Design és a Mapei által kiválasztott három különdíjasra, majd a két fő kategória közönségdíjasaira derül fény. Az épület kategória közönségdíjasára a díjátadó napján az Indexen lehet szavazni, az Építészfórumon pedig a terv kategória közönségdíjasáról dönthet a közönség. A Média Építészeti Díja közönségdíját terv kategóriában a zsűri elnöke, Devich Márton (MTI) adja át, míg a Média Építészeti Díja közönségdíját épület kategóriában az Index újságírójától, Földes Andrástól kapja meg a győztes. Az est zárásaként a 2014-es Média Építészeti Díját terv kategóriában a MEWA míg a 2014-es Média Építészeti Díját épület kategóriában az Assa Abloy magyarországi képviselőjétől vehetik át a győztesek.

A döntőbe jutott projektekről itt található bővebb információ, a nemzetközi szakmai előzsűri tagjainak névsora itt, a magyar médiazsűri tagjainak listája pedig itt olvasható. 

A MÉD 2014-es gálájára egységesen 2000 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők a Ticketportal oldalán.