A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom:*
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom:*  

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

 
Név:
Email cím:*
Az ÁSZF-et tudomásul veszem és elfogadom
Az Adatvédelmi Szabályzatot tudomásul veszem és elfogadom  
 
   


Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy kéthetente hírlevelet küldjünk neked az iroda piac aktualitásairól, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Adatvédelmi információk

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy személyes adataidat a veled való kapcsolatfelvétel céljából kezeljük és továbbítsuk a blog újságírójának. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a hozzájárulásod visszavonásával egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.



Nem vonzó Budapest a befektetők számára

Európa több vonzó ingatlanbefektetési lehetőséget kínált a tavalyi év utolsó három hónapjában, mint az azt megelőző negyedévben; ez leginkább néhány nyugat-európai piac kiemelkedő teljesítményének köszönhető.

Pozitív eredmény, hogy az európai piacok többsége a forró vagy a meleg kategóriában található, ugyanakkor nem lehet figyelmen kívül hagyni a gazdasági környezetet, ami a többi lehetőséghez képest felértékelheti az ingatlant, mint befektetési ?terméket?. A DTZ legújabb nemzetközi Fair Value Index elemzése Budapestet az ország bizonytalan gazdasági helyzete és a stagnáló piaci körülmények miatt a fagyos, kevésbé vonzó piacok közé sorolta.

A globális ingatlantanácsadó által levédett Fair Value Index? negyedévenként vizsgája, hogy mennyire vonzóak a különböző kereskedelmi ingatlanpiacok a befektetők számára, azaz mekkora az elérhető, becsült hozamuk. A DTZ legújabb elemzése szerint 2011. október-december időszakában az európai ingatlanpiacok magasabb jövedelmezőséggel kecsegtetik a befektetőket, mint a július-szeptember hónapokban. Az indexérték egy negyedév alatt 27-ről 36-ra emelkedett (2011.Q2: 41). Minden szektorban növekedés figyelhető meg a régióban; az irodapiac 20-ról 27-re, a kiskereskedelmi 40-ről 52-re, míg az ipari szektor 35-ös szinten stagnál.

?Több attraktív befektetési lehetőséget találunk a kontinensen, mint korábban; számos piacot, a berlini és koppenhágai kiskereskedelmi, a madridi iroda és a teljes dublini kiskereskedelmi piacot egy szinttel feljebb, a legvonzóbb kategóriába sorolták. Ez leginkább a továbbra is alacsony állami kötvényhozamokhoz képest vonzó árazásuknak köszönhető.? - emelte ki Maksay Éanna, a DTZ elemzője.

Csupán kilenc piacot sorolt a DTZ a forró kategóriába, mely a visszafogott értéknövekedésre vonatkozó várakozásokat tükrözi, mégis a 98 piac közül 61 vonzónak számít, és befektetési célra ajánlott; az ingatlan által kínált megtérülést továbbra is kiemelkedőnek tartják az egyéb befektetési lehetőségekhez képest.

Az alacsony kötvényhozamok miatt a németországi, nagy-britanniai és dániai ingatlanok vonzóbbak lettek az elmúlt időszakban, még akkor is, ha a piaci teljesítményükre vonatkozó kilátások nem változtak a negyedév során. Berlin és Koppenhága retail piacai a befektetők által alacsonyabb elvárt hozammal rendelkeznek. A német irodai piac 5%-os, a legtöbb brit piac 6%-os hozama kecsegtető a befektetők számára; egy későbbi tőkenövekedés hiányában is jelentős megtérülésre tehetnek szert. Ugyanakkor a párizsi belváros túlárazott marad, hiszen a hozamok nem érik el az 5 százalékot és a piac fellendülésére sincs sok remény a közeljövőben.

A kiterjedő pénzügyi krízis több ország ingatlanpiacára negatív hatással volt; Belgium például kevésbé vonzó célpont a befektetők számára; a belga retail piac visszacsúszott a melegből a fagyos kategóriába és hasonlóan járt a marseille-i irodapiac is. A budapesti kiskereskedelmi piacot is leminősítette a DTZ; a melegből a befektetésre nem igazán ajánlott fagyos csoportba való besorolás az ország gazdasági kitettsége és pénzügyi instabilitása miatt következett be.

Ezzel szemben találjuk azokat az országokat, amelyek növekedési potenciáljuk miatt képesek magukhoz csábítani a befektetőket; ilyen Dublin összes kereskedelmi piaca, köszönhetően a bérleti díjszint növekedési kilátásainak.