A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szívesen megmutatnád irodádat?

Töltsd ki az itt található űrlapot, és ajánld irodádat bloggerünknek!

Küldő neve:*
Küldő e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a cikk?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Küldő neve:*
Címzett neve:*
Címzett e-mail címe:*
Üzenete szövege:*

Irodablog.napló feliratkozás

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól! Minden mező kitöltése kötelező!

Email cím:*
Név:*
Piaci szektor:*

Irodablog napló

Itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre, ahol kétheti rendszerességgel
kaphatsz információkat az irodapiac aktualitásairól!

Név:
Email cím:*
Szektor:*
 

Női vezetők befolyása

Nőnap alkalmából nézzük, hogy Európában hogyan teljesítenek a női tulajdonban lévő vállalatok, milyen befolyással bírnak női vezetők az adott országban!

A női vezetők szerepét a Bisnode Index of Women Influence – BIWI – segítségével lehet meghatározni. Ez egy olyan egyedi statisztikai mérőszám, ami lehetővé teszi az egyes országok összehasonlíthatóságát az alapján, hogy a nők milyen befolyást gyakorolnak az adott ország gazdaságára. Az Indexben ezt a befolyást négy mutató segítségével határozzuk meg: a női tulajdonosok aránya a cégszámok, az alkalmazottak létszáma, illetve az árbevétel és a nettó nyereség tekintetében.

A számítás alapja, hogy a női tulajdonban lévő cégeket viszonyítjuk az adott országban működő összes céghez képest. Ezt az arányszámot utána felszorozzuk a női tulajdonban lévő cégek üzleti értékével, amit a létszám bevétel és nettó nyereség alapján határozunk meg.

A BIWI alapján a legnagyobb hatást a belföldi gazdaságra a szlovén női cégtulajdonosok gyakorolják. Ezt követik a magyar vállalkozók, de az osztrák hölgyek is szép helyen állnak a rangsorban.

 

A teljes gazdaságra nézve az összehasonlításban a magyar női cégtulajdonosok aránya a legnagyobb cégszámok és alkalmazottak létszáma szerint, ugyanakkor a legnagyobb bevétel és a nettó nyereség tekintetében már a szlovén női tulajdonosok vezetik a listát.  

 

Az alkalmazotti létszám és a cégszámok arányát megvizsgálva a fenti országok közül Norvégiában, Ausztriában és Lengyelországban a női tulajdonossal rendelkező cégek átlagosan több munkavállalót foglalkoztatnak.

 

Árbevétel és nettó nyereség összefüggésében megállapítható, hogy az osztrák női cégvezetők társaságai 13 százalékkal az országos átlag feletti árbevétellel büszkélkedhetnek. 

 

A lista élén a szlovén női cégtulajdonosok állnak, hiszen a nettó nyereség cégszámokhoz viszonyított arányában ők 9 százalékkal az országos átlag feletti profitot realizáltak legutolsó beszámolóikban.